• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

feministligim tutan ben ve babam

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.132
4.597
398
dun teyzemler geldi eniştemde kuzenler 2 kız bi erkek en buyuk kız kanadada iyi bi yerde calısıyo 6 ay burda 6 ay orda digeri türkiyedeki bilindil bi firmada müdür diger kuzen erkek oda erkek giyim magazası vakkoda müdür diyim neyse yani hepsi isi elinde maaası güzel hayatlarını aslında olması gerektigi gibi yasayan kisiler en güzeli masallahh

bunlar evlenmedi diye ki haklı kafama göre birini bulamadıktan sonra sırf yasım gecti aman cocuk yapıyım diye neden evleniyim ki diyolar babam demez mi keske bunları bu kadar okutmayıp yada evlen diye baskı yapımıyosun demez mi enisteme ya dedim kimin ne garantisi var simdi babama göre zaten maasları hepsinin cok cok iyi istedigi ülkeye yada yere tatile gidiyolar teyzemide götürürler yani öyle ailesini bırakan tiplerde degil

ille evlen kafası nedir yani ki babama göre aman kadın yuvayı yapar alttan alsın yok yaaa zaten en buyuk catısmamız bu herkesi annem gibi ona sonsuz kanaatcı ve sonsuz saygıyla hizmet edicek zannediyo

dayımda dedi ordan yarın cocukla gelince ne olucak peki ille evlen evlen diye tutturcan da ya ne varmıs ayrılcak para varya herkeste anlasılırmıs fikir degisimi falan hic ona göre degil gercekten ailemi cok seviyorum ama insan kendinden sogutmak icin nasıl böyle konusur dayımlar mesela kızlarını evlendirdi ev verdi cocuklarına bakıyo yengem yemeklerini yapar bayram tatil hep birlikteler bizimkiler bize gelmeyin bayramda ilk kaynanan git gerici gerici cümleler ki bende senelerdir gitmem kaynanama babama derim sen mi beni yenicen ben mi diye

burdada okuyorum ne kız aileleri var üstüne titreyen nasıl bi karmayla dunyaya geldiysek temizleyemedik gitti

ekleme unutmusum teyzemlere diyoki sen bunların butun işlerini yapıysoun ondan bunlar evlenmiyo git köye bırak kendi baslarına ne yaparsa yapsınlar erkek ütü yapsın eee yapamıcak babamın kafasında napıcak ütü yapıcak bi kız bulup evlenicek pehhh kafaya bak

ya ana baba nasıl bıraksın evladınıda gitsin uzaklara bosu bosuna neden bırakıyım yani cocuklarımı onlar bana yuk degil hayat enerjisdir bence

offffffffff içim şişti kadın calısssanda yemeyini yapıcak evi tertmiz olucak düzen tertip olucak vay anam vay erkeginde 2 eli ayagı var kadınlarında yaa neden kadın kendinden fazla ödün versin ki ahh işe bi gelini olaydı görcekti

hangi erkek babasının evi varken alt katında oturmazsa hayırsız evlat cevremde o hayata düsen cok aile var ve cıktılar o evden babama göre tabi gelin geldiye hemen düzeni bozdu ya bazen anlatıyorum devir senin devrin degil gecti o kafalar kadın susar kadın tamaatkardır yapar eder hizmet eder etmiyorm iste diyorum babama bana saygı duymayan insanlara etmiyorum bide düsünün babamın bu düsüncelerini damatlar anlamasın diye elli takla atiyorum mümkün oldugunca yanlız bırakmayıp aynı ortama sokmuyorum el ogluna koz ver ömür boyu dinle

Son düzenleme:
dun teyzemler geldi eniştemde kuzenler 2 kız bi erkek en buyuk kız kanadada iyi bi yerde calısıyo 6 ay burda 6 ay orda digeri türkiyedeki bilindil bi firmada müdür diger kuzen erkek oda erkek giyim magazası vakkoda müdür diyim neyse yani hepsi isi elinde maaası güzel hayatlarını aslında olması gerektigi gibi yasayan kisiler en güzeli masallahh

bunlar evlenmedi diye ki haklı kafama göre birini bulamadıktan sonra sırf yasım gecti aman cocuk yapıyım diye neden evleniyim ki diyolar babam demez mi keske bunları bu kadar okutmayıp yada evlen diye baskı yapımıyosun demez mi enisteme ya dedim kimin ne garantisi var simdi babama göre zaten maasları hepsinin cok cok iyi istedigi ülkeye yada yere tatile gidiyolar teyzemide götürürler yani öyle ailesini bırakan tiplerde degil

ille evlen kafası nedir yani ki babama göre aman kadın yuvayı yapar alttan alsın yok yaaa zaten en buyuk catısmamız bu herkesi annem gibi ona sonsuz kanaatcı ve sonsuz saygıyla hizmet edicek zannediyo

dayımda dedi ordan yarın cocukla gelince ne olucak peki ille evlen evlen diye tutturcan da ya ne varmıs ayrılcak para varya herkeste anlasılırmıs fikir degisimi falan hic ona göre degil gercekten ailemi cok seviyorum ama insan kendinden sogutmak icin nasıl böyle konusur dayımlar mesela kızlarını evlendirdi ev verdi cocuklarına bakıyo yengem yemeklerini yapar bayram tatil hep birlikteler bizimkiler bize gelmeyin bayramda ilk kaynanan git gerici gerici cümleler ki bende senelerdir gitmem kaynanama babama derim sen mi beni yenicen ben mi diye

burdada okuyorum ne kız aileleri var üstüne titreyen nasıl bi karmayla dunyaya geldiysek temizleyemedik gitti

Aileden şansli olmayanlarin tek çaresi kendi kendini kurtarmak.
Oldukça ataerkil bir aileye sahip olup okuyan bir tanidigim var. Uversitede aileden para almadan calisip okudu. Oldukça da guzel kazaniyor maşallah.

Eşinden de boşandi normalde ailesi cocukla boşanmasini asla kabul etmezdi ama para çok olunca kimse sesini cikaramadi kadina. 👍 Saygi duyuluyor, sayginin para için gosterilmesi tercih edecegim bir durum olmazdi ama boyle bir gercek var.

Oyle arkan sağlam değilken oturdugun yerden "peynirin en iyisini yemeliyim, en iyi yerde gezmeliyim, en iyisini giymeliyim" le olmuyor, siz bu kafadasiniz hala.
Bazilari bazi şeyler icin çaba harcamali.

Aileden şansli olmayanlarin tek çaresi kendi kendini kurtarmak.
Oldukça ataerkil bir aileye sahip olup okuyan bir tanidigim var. Uversitede aileden para almadan calisip okudu. Oldukça da guzel kazaniyor maşallah.

Eşinden de boşandi normalde ailesi cocukla boşanmasini asla kabul etmezdi ama para çok olunca kimse sesini cikaramadi kadina. 👍 Saygi duyuluyor, sayginin para için gosterilmesi tercih edecegim bir durum olmazdi ama boyle bir gercek var.

Oyle arkan sağlam değilken oturdugun yerden "peynirin en iyisini yemeliyim, en iyi yerde gezmeliyim, en iyisini giymeliyim" le olmuyor, siz bu kafadasiniz hala.
Bazilari bazi şeyler icin çaba harcamali.
konu benden degilim önce saldırmadan okumayı ögren

konu benden degilim önce saldırmadan okumayı ögren

Ailesi arkasinda, işleri elinde, maaşlari süper olan kuzenleriniz babanizin soylediklerini bu kadar takmamiştir emin olun. Babanizin onlarin hayatinda bir etkisi yok ama sizin hayatinizda etkisi var ve size daha çok dokunur soyledikleri, o yuzden sizin için yorum yapmiştim ve saldirmadim aslinda.

Belli bir yaştan sonra insanlarin dusuncelerini degistiremezsiniz ama kendi hayatinizi degistirebilirsiniz. 🙏🙏

Ailesi arkasinda, işleri elinde, maaşlari süper olan kuzenleriniz babanizin soylediklerini bu kadar takmamiştir emin olun. Babanizin onlarin hayatinda bir etkisi yok ama sizin hayatinizda etkisi var ve size daha çok dokunur soyledikleri, o yuzden sizin için yorum yapmiştim ve saldirmadim aslinda.

Belli bir yaştan sonra insanlarin dusuncelerini degistiremezsiniz ama kendi hayatinizi degistirebilirsiniz. 🙏🙏
ben babamın kadınlara bakış acısını anlattım ve yanlıs düsündügünü hangi ortamda olursa olsun savunup söylerim 60 yıl böyle gecti diye kimse onun görüsünede saygı duymaz cünkü yanlış bi düsünce ve bunu ona elli kerede olsa bi kız cocugu olarak söylemek görevim insanların düsüncesi degismicek diye susup oturamam ben

ben babamın kadınlara bakış acısını anlattım ve yanlıs düsündügünü hangi ortamda olursa olsun savunup söylerim 60 yıl böyle gecti diye kimse onun görüsünede saygı duymaz cünkü yanlış bi düsünce ve bunu ona elli kerede olsa bi kız cocugu olarak söylemek görevim insanların düsüncesi degismicek diye susup oturamam ben
60 yaşındaki bir adamın düşüncesini,
bakış açısını değiştiremeyeceğinize göre bunlara takılıp dertlenmeyin derim üstelik konunun sizinle de direkt bir ilgisi yok.

Bence babanizla gereksiz bir tartışmaya girmissiniz
Kimisi evlenmez ama ailesi ona sonsuz hizmet eder gocunmadan, kimi de ayni evin icinde yabancı olur.
Misal ben ailemden ayri tek yasiyorum, ailemle yasasam ev isleri yine bende olur ama kardesim çalışırken yemegini önüne annem koyuyor ya da ben de orada yasasam ben koyardim. Buna isyan etmek maalesef aile yapısını değiştirmiyor.
Ataerkil bir toplumda yasiyoruz, ha şu da var ben yemek yaparim kardesim sofrayı toplar bizim evde (aile evimizde) is bölümü hep vardı. Ailemle bu tip fikir ayrılıkları için bu kadar çileden cikmam. Elbette fikrimi söylerim gerekirse tartışırız ama uzatmaya gerek yok.
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin ben gitmeyi ve kendi hayatini kuran olmayi tercih ettim. Zorluklarına da kendim katlaniyorum malum her seçiş bir vazgeçiştir.
Fikrinizin de cok feministlik olduğu sonucuna varamadım.

hey gidi limoncu... bdvyi kasıp kavururdun sayfa sayfa. şimdi bakıyorum açtığın konular ilk 12 saatte tek sayfayı bile doldurmamış. formdan düşmüşsün bacım :KK14:

benim de 65lik babamla siyaset tartışmışlığım var memleketin civcivli zamanında, itinayla evden kovdu beni her seferinde. başka konular da var benzer, kendi kendime gereksiz patinajlar yaptığım. yani tek nato kafa nato mermer kafalı baba sende değil.

peki biz napıcaz? babayı değiştirmekle uğraşmıcaz emmmee hayatımıza giren insanların onun gibi olmamasına gayret edicez. baban gibi birini baba rolünde tanıdığın için şanslısın. ya bilmeden hayatuna aldığın bir adam onun kafasında olsaydı? onun ceremesi daha fena. ben öyle düşünüp işin olumlu tarafından bakıyorum.

mesela benim babam çok sinirli bi adamdı da. el iyisiydi ama o gözündeki deli öfke var ya, onu çocukluğumdan beri iyi bilirim. onu bilmek beni benzer bir manyakla evlenmekten korudu. ki bu manyak herkes tarafından aşırı derecede sevilen sayılan, aynı babam gibi dışarıya muazzam rol yapan bir ruh hastasıydı. ayrıldığımda bana pişman olacağımı söyleyip durdular etraftakiler. ama günü geldi ufak bir anlaşmazlıkta kendini gösterdi bu adam, milletin kafasına dosyalar fırlatmış bağırmış çağırmış herkesin ağzı açık kaldı, ben haklı çıktım. çünkü tanıyorum o gizli öfkeyi. sen de tanıyorsun işte, alıyorsun yobazlığın kokusunu. uzak duracaksın.

yaa yine çenem düştü. uzun konu görünce uzun yazıyorum. öyle işte.

O adamı bu yastan sonra degıstıremezsın yapabılecegun en guzel sey oyle dusunmeyen bırıyle bırlıkte ol (olacagın zaman) ve oyşe olmayan cocuklar yetıstır. Ulkemızde hala oyle ınsanlar cok malesef bız o dushncede olmayan evlat yetıstırdıkce duzelecek

Benim babam da biraz öyle, köyde yetişmiş ilkokul terk bir adam.Ama beni okuttu , büyüttü özgür yetiştirdi. Yine de ona göre kadının yeri başka.Evde yemek yapan,temizlik yapan çocuk büyüten kadın olmalı.Bana bi kere sofra toplamak senin görevin ,erkek kardeşinin değil dedi. Tartıştık epey bundan sonra ben de elimi sürmem dedim tamam yapma diyor.Ama diğer kadınları gördüğü yer belli.Bilemiyorum o da öyle görmüş öğrenmiş.Babaannem kızların tek başına çıkmasına izin vermeyen bi kadındı,yani bunları görüp yine de bana özgürlük tanımasına şükrediyorum.

Vazgeçtim onunla bu konuda tartışmaktan çünkü bir yere varılmıyor, boşuna uzaklaşıyoruz. O yüzden bana alenen karışmadığı ya da ayrım yapmadığı sürece ben artık tartışmaya girmiyorum,siz de öyle yapın.Bi yaştan sonra çocuksu bir taır takınıp işi iyice inada bindiriyorlar çünkü.

Bizimkiler de çok eşitlikçi gibi görünürler ama biraz konuşunca ayrımcılıkları ortaya çıkıyor. Yaşlı insanlar diyorum üstlerine gitmiyorum. Babam böyle konuşsa oldu o zaman diyip geçerim. Ben hayatımı onlara göre kurup yaşamak zorunda değilim çünkü sağolsunlar okuttular kendi paramı kazanır ayaklarım üstünde durur hale geldim. Küçük şehirden gidemezsin okuyamazsın da diyebilirlerdi. Ayda yılda 3-5 gün onların idealine göre davranacağım bir süre oluyor en fazla ne gerek var tartışmaya üzmeye diye düşünüyorum. Tabii bu düşünceler doğrudan beni ve hayatımı etkiliyor olsaydı veya etkilemeye başlarsa o zaman bakış açım tamamen değişebilir.

Teyzenle eniştene ve dayina kalp💕 öyle bir aileden çıkan annen nasıl bu kadar kanaatkar ve itaatkar olmuş acaba?
Neyse , ne denir ki? İnsan ailesini secemiyor. Kimse de kimsenin düşüncesini değiştiremez. Benim annem benim nefret ettiğim bir oluşumun gönüllü neferi. Holigani desem yeridir yani. İnsanlari gördüğü gibi kitler,o konuyla ilgili beyin yıkama çalışmalarına girer.
Haliyle mahalleli - arkadaşları falan beni de o oluşumun sempatizanı zannediyor,ama asla değilim. İnsanlarin düşüncesi, ya da annemin kesinlikle nefret ettiğim saçma sapan propaganda yayma çalışmaları,sosyal medya paylaşımları falan beni eskiden rahatsız ederdi ama artık etmiyor. Görmemek için tüm sosyal medyalardan çıkarttım,WhatsApp durumunu görünmeze aldım. Ve şunu diyebiliyorum ki : ne düşünürse düşünsün,ben onun gibi dusunnek zorunda değilim, onun değer yargılarına sahip olmak zorunda değilim, o öyle bir insan,ben böyle bir insanim.

İnan böyle düşünmek daha kolay

Back