Merhaba, 33 yaşındayım amh degerim 0.87 ve folikul sayım ultrason muayenesinde çok az çıkıyor. (1,2 adet) Doktor yumurta kalitesinin yeterli görünmediğini söyledi. İlk Dr um iki ay klomen tedavisi sonrası tüp bebek önerdi. Başka bir Dr görüşü almak istedim femara nin bu yaş ve amh değeri olan kadınlarda daha iyi sonuc verdiğini söyledi ve tedaviye basladik. Adetin 10. Günü solda 20 mm folikul olduğunu söyledi Dr. Tabii ben femaranin işe yaradığını düşünüp çok umutlandim. Ama kacirdigim bir şey varmis. 28 günde bir regl yaşıyorum yumurtlamam 14 bazen 16. Güne denk geliyor ve klomen ile ancak 19 mm görmüştük. Ama famara sonrası adetin 10. Gününde 20 mm olması normal değilmiş. Dr un ilişki önerisi sonrası kontrole gittiğimde bunu öğrendim ve çok üzüldüm. 10. Günde bu kadar büyümesi folikulun boş olduğu anlamına geliyormuş. Yumurta oluşmamış malesef bu ay olmaz hatta bir iki ay izleyelim hep bu şekilde olursa tüp bebek öneriyorum dedi. Üzgünüm, kendimi çok çaresiz hissediyorum. Boş folikul olayını öğrenmeden önce sebepsiz infertilite teşhisi konmuştu ve ne kadar uzulsemde bir sebep yok ortada, herşey yolunda bir gün olacak diye düşünmüştüm. Fakat şimdi çok tedirginim. Hiç denk gelen var mı acaba femara kullanıp çok hızlı folikul büyümesi yaşayan? Biraz araştırdım ama genelde tüp bebek tedavisi aşamasında yumurta toplanırken boş folikul sendromu yasaniyormus oran çok yüksek değil. Ben anlayamıyorum sebebini