• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fedakarlığın karşılığı gözyaşı..

siz rahata alıştırmıssınız..adam suya sabuna dokunmadan sevgili sahibi olmuş..tamam kadınların maddi olarak erkekten çok beklentisi olması ters olabilir ama bu kadarda tek taraftan beklenmezki.. bir kerede sen gel deyin bakalım..
valla ilişkimiz boyunca bir kerecik 2 günlük bir otalde kalmıştık.onun dışında şehir içinde gezme tozmaya harcanan paralar hariç benm için büyük bi harcaması olmadı. bi de onu başıma kaktı mesajının birinde.senin için borca girdim dedi..sen ise var olanı harcamıyosun dedi..canım çok sıkıldı.hemen başıma kaktı.ben yaptıklarımı onun başına kaksam.....kıyamet kopardı....

valla ilişkimiz boyunca bir kerecik 2 günlük bir otalde kalmıştık.onun dışında şehir içinde gezme tozmaya harcanan paralar hariç benm için büyük bi harcaması olmadı. bi de onu başıma kaktı mesajının birinde.senin için borca girdim dedi..sen ise var olanı harcamıyosun dedi..canım çok sıkıldı.hemen başıma kaktı.ben yaptıklarımı onun başına kaksam.....kıyamet kopardı....
yanlış anlama beni ama sevgililer arasında bu tür konuşmalar çok çirkin geliyor bana..ne demek senin için borca girdim..vay be beyefendi çok şey yapsa neler diyecekti kimbilir..
cimrimi menfaatçimi çözemedim ama bir erkeğin böyle konuşması pek masum gelmedi bana.. seven insan sevdiğine yaptığını söylemez..

bu yasadıkların,bu adamla evlenirsen nasıl bir evliliğin olacağına işaret ediyor.umarım akıllı davranırsın..

böyle erkeklerin hepsinin köküne kibrit suyu.... hem yanlış yaparlar seslerini yükseltip üste çıkarlar sonrada horul horul uyurlar... 'üç kuruşluk adamlara mahkum ettik kendimizi ' dememek için fazla yıprattırma kendini canım.... en doğrusunu sen bilirsin tabi ama ezdirme kendini ... Alttan alırsan hep alttan alan kişi sen olmaya mahkum olursun

E ama bu hep böyle değil midir?

İnsanları belirli bir konfora alıştırıp sonra standartını düşürürseniz tepki alırsınız.

Eğer en baştan beri uçak biletini o ödeseydi hiçbir sorun olmazdı.

Hem arada sırada da o gelsin yanınıza; doğuda olmanız ne farkeder? Mühim olan beraber olmak değil mi?

Ohooo sen fena alıştırmışsın,her ay ayağına gidiyorsun.
Beyefendi kılını kıpırdatmıyor.
"Sen de yardımcı ol" deyince küplere biniyor,demediğini bırakmıyor.

Bir düşün bakalım,sen çaba göstermeseydin bu ilişki bu kadar sürer miydi ?
O,seni görmek için çaba gösterir miydi ?
Hatta,doğuda olan O olsaydı,kalkıp her ay gelir miydi ???
Hem bir erkek,sevdiği kadın nerede,ne şartlarda yaşıyor merak etmez mi ?

Aslında bilet parasını bile önermemeliydin.Gelemiyorum deyip kenara çekilseydin keşke...Baksaydın bakalım nasıl çözüm bulacak.

Ve son olarak...Bir insanı ya alışverişte,ya seyahatte tanırsın demişler.

Seni maddiyatçı olmakla suçlaması ne trajikomik, asıl maddiyatçı olan kendisi. Parayı sorun eden o. Hadi sevgili olmanızı geçtim, insan arkadaşına bile yardım eder böyle bir durumda. Param yok deseymiş yine anlaşılır da,suçlaması ve üstüne senin için borca filan girdim demesiyle, ne kadar küçük bir insan olduğunu göstermiş. Hem bunca zaman yol masraflarınıza neden ortak olmamış? Sevgilim sürekli beni görmek için böyle masraflar yapsa, rahatsız olurdum, giderleri paylaşmak isterim. Sonuçta ikimizin için yaptığı bir şey.
Bence bu insanın gerçek yüzünü gördünüz. Ne yaparsınız, sizin bileceğiniz iş. Ama ben olsam acı çekecek olsam da, sevgim bitmese de gururumu kıran biriyle asla birlikte olmazdım.

Ohooo sen fena alıştırmışsın,her ay ayağına gidiyorsun.
Beyefendi kılını kıpırdatmıyor.
"Sen de yardımcı ol" deyince küplere biniyor,demediğini bırakmıyor.

Bir düşün bakalım,sen çaba göstermeseydin bu ilişki bu kadar sürer miydi ?
O,seni görmek için çaba gösterir miydi ?
Hatta,doğuda olan O olsaydı,kalkıp her ay gelir miydi ???
Hem bir erkek,sevdiği kadın nerede,ne şartlarda yaşıyor merak etmez mi ?

Aslında bilet parasını bile önermemeliydin.Gelemiyorum deyip kenara çekilseydin keşke...Baksaydın bakalım nasıl çözüm bulacak.

Ve son olarak...Bir insanı ya alışverişte,ya seyahatte tanırsın demişler.

Çok güzel yazmışsın, aynen katılıyorum her satırına..:68:
Keşke "gelemiyorum maddi sebeplerle" deyip kenara çekilseydi konu sahibi..
Ki bence bunu söylemesine dahi gerek yokmuş, her ay kalkıp gidiyor bu insan ve her zaman kendi cebinden. Dahası kirası var, başka giderleri var. Bir erkek, ciddi düşündüğü bir kız için bunların hesabını yapmaz mı? Sürekli o ödüyor görüşmemizin bedelini, acaba diğer harcamalarda zorlanıyor mu diye merak etmez mi.
Dahası nerede, ne koşulda yaşıyor diye meraklanıp, ara ara da kendisi gelmez mi..

İnsan kendi değerini kendisi belirliyor işte. Neden sürekli sen gittin. O da bu ilişkinin bir tarafı olduğuna göre, arada o gelseydi.

Güzel bir şiir geldi aklıma...

"Aldım oraya çıkardım seni
Ta oraya
Yetişemeyeceğim kadar yüksek
Varamayacağım kadar uzak
Ve şimdi
Sen bana oradan bakıyorsun... "

ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN

maddiyat çok hassas bir nokta...zamanın çaktırmadan! erkek arkadaşı tarafından sömürülmüş biri olarak, bir erkeğin böyle bir istekte bulunması bile benim direk farklı gözle görmemi sağlıyor..bana erkek adam, cebinde kuruş bile olmasa bunu karşı tarafa yansıtmamalı..kii sen, her seferinde elinden geldiğince bişiyler yapmışsın...bırak bir erkek olarak o düşünsün...3 yıllık bir ilişkisi olması senden "benim yanıma rahatça gel" demesini gerektirmememli...

bundan 7-8 sene önce aynı senin durumundaydım aynıııı neler yaptım onun için neler sonucu ne mi oldu aldatılmak acıklamaysa seni çok seviyorum ama şehirlerin uzak olması sorun oluyo onunla öylesine takılıyorum pehhh yalvar yakar çiçekler ağlamalar affettim peki ne mi oldu yine aldatıldım aynı kızla o benim ihtiyaçlarımı karşılıyor o şöyle böyle dediği kızla evlendi ammannn onun olsun iyikide baştan yapmış şimdi evliyim 4 yıldır ben ondan önce evlendim 18 aylık bir oğlum var Allah'ıma çok şükür iyiki eşimle tanışmışım
ve bir abla tavsiyesi aman kızlar aman bir insan nasılsa öyle gidiyor değişmiyor değiştiririm diye düşünmeyin birde sadece onu seviyorum evleniyorum ailesiyle değil diyoruzya oda hikaye inanın ailede çok önemli sevgiler :16:

eee adamın gözü alışmış tabi
sizde bu ayki maddi zorluktan bahsedince gerçek yüzünü ortaya cıkarmış
ne kadar sevgili olunursa olunsun o sonucta bir el adamı arada resmi hiçbirsey yok
neden arkadasım maaşının miktarını tam söylyorsun
adam duydu tabi sendeki paranın bolluğunu kendi kalkıpta gelip para harcamak istermi?
sen neden hep fedakarlık yapıyorsun birazda onun kalkıp senn olduğun yere gelmesini isteseydin
gözünü rahata alıştıran sensin
bundan sonrası için dikkatli ol onunda gelmesini sağla
birde anladığım kadarıyla sevgi aşk sadece kadınların gözünü kör ediyor
erkekler bu konuda çok kurnazlar:37:

ayıp etmiş en azından kendi maddi durumununda iyi olmadığını söylerek '' hayatım bu hafta böyle geçsin bende özledim ama sağlık olsun'' vs. gönlünüalmak yerine uyuması harbiden çok ayıp olmuş erkek milleti kendi zevkine geldimi gözü görmez parayı pulu sen isteyince sendne kötüsü yok üzülme..
Kısmet etmişse Mevla el getirir,yel getirir,sel getirir..Kısmet etmemişse Mevla el götürür,yel götürür,sel götürürür..Hayırlısı olsun sıkma güzel canını:69:

Bence devletimize şükür et ki sevgilinin gerçek yüzünü sana gösterdi.
Bu adamdan acilen kurtul,şimdiden evlilikte yaşayacağın sıkıntıları görebiliyorum.

canım o kadar uzakta görev yapıyorken senin yanına hiç geldi mi? senin için emek harcadı mı, çabaladı mı? erkeğin parası olmayabilir ama adamı adam yapan sevdiğine verdiği değerdir, emektir. bence bunu evlenmeden anladığın için çok şanslısın.:50:

Dünya böyledir.Bir insanı 1000 gün sırtında taşırsın bişey olmaz 1 gün dinleneyim dersin senden kötüsü olmaz. Fedakarlık konusunda önde giden aptallardandım bir zamanlar.Neler yaptım yazsam dudakların uçuklar.Sonuç: ben ayağa kalksın diye yıllarca çabaladım, başardı adam oldu şimdi hergün başka bir kadınla yiyor kazandıklarını. Erkeği maddi fedakarlığa asla alıştırmayacaksın, asla senin ne kadar kazandığını bilmeyecek.Erkeğim diye gerinmeyi biliyorlar,sorumluluk almayı da bilecekler.Sende tüm kadınlar gibi kocaman,iyi niyetli adımlar atmışsın.Ama unutma sen bu fedakarlığı yapmasaydın çoktan bitmiş olurdu ilişkiniz. Şimdiden sonra çek kendini.Birikimlerini kendin için düşün. Evlilik düşünüyorsanız horona giren terler,erkek olarak yapsın herşeyini. Kendini sağlama al arkadaşım inan sözüm çok dostça. Kendini çekmeyi bir dene, eğer toparlanır,hareketlerine çeki düzen verirse ne güzel ama olmazsa en azından daha az hasar almış olursun.Off mazi depreşti, bu erkekler ne kadar çirkin olabiliyorlar.

o neden gelmiyorda hep sen gidiyorsun...
maddiyatı sorun eden o bencede kurtul ondan bir an önce vertiği tepiki çok yersiz...:20:

Son düzenleme:
Sen oraya onun için gidiyorsun, onu görmek için ama karşındaki bunu anlamayacak kadar bencillmiş. Eğer kıymet bilen bir insan olsaydı seni suçlayan bir mesaj atmak yerine ya parayı gönderirdi yada parası yoksa bile tatlı bir dille bunu sana söylerdi.

Sitenin kuralları olmasa inan ağzımdan çok kötü şeyler çıkabilirdi sevgiline.
Senin yapacağın tek şey şükretmek arkadaşım. Evlenmeden gördün gerçek yüzünü. Kahrolucağına sevin. Bir gün onu unutturacak biri çıkar karşına belki ama bu adamla bir ömür geç-mez! Aldığın giysiden, yediğin yemekten hesap sorulur. Yapma, etme diyorum. Sakin kafayla düşün, hak vereceksin. Sağlıcakla kal.

Back