Fazla süt

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.553
358
36
Kızlar merhaba. 29 günlük bebeğim var. Şimdiye kadar 2-3 kere başıma gelmiş bir konuda fikre ihtiyacım var. Her zaman değil ama haftada 1 falan gece emzirmeye kalktığımda üstümü ve daha fenası çarşafı sırılsıklam süt içinde buluyorum. Göğüs pedi kullanıyorum onlar bile taş gibi olmuş oluyor sütten. Bu durum neden olur,ne yapabilirim? En son emdiği memeden bile gelmiş mesela bu gece ve emeli 3 saat civarı oldu. Üstümdeki kıyafetin önü sırılsıklam şu an ve değiştirmek için emmesinin bitmesini bekliyorum. Hadi yine üst değiştiriyorum ama gece gece çarşaf değiştiremiyorum eşim uyuyor oluyor. Mecbur ıslak yere havlu serip yatıyorum. Bu olay neden oluyor ve neden hep olmuyor? Olmaması için tavsiyeniz nedir?

Öncelikle maşallah diyelim Fazla sütü sagmaniz lazım ama gününü kestiremezsiniz sürekli olmuyorsa, muhtemelen de doğumdan sonra biraz rahat yüz üstü yatiyorsunuz göğüs sıkıştıkça fıskiye gibi gidiyor, ekstra bez falan koymayı deneyin yatarken göğsünüze, yada havluyu süt tasmadan serin yatağa, çünkü sağmak göğüsleri boşaltmak dışında pek bı çözüm yok, gece süt daha fazla üretilir, bebek gece emdikçe süt yetmiyor diye sürekli uyarılır daha fazla süt uretir bebeğe yetmesi için, her gece üst değiştiren biri olarak sagmaktan da pes ettim en sonunda, oglum emerken diğeri akardı fıs fıs her yerim islanirdi gece kaç kez üst değiştirirdim

Yalnız değilmişim yüz üstü hiç yatmam aslında belimde problem var diye ama yan yatınca da sıkışıyor muhtemelen. Sağma olayını bi kere yatmadan yaptım ilk kez o gece üstüm başım ıslandı. Birde pompam manual o yüzden mi bilmem saginca 2 parmak süt çıkıyor. Sağıp dolaba atanlardan olamadım. O kadar sağıp dökmeye de kıyamıyorum. O yüzden bir daha sagmadim hiç.

Bebeğin büyüdükçe bu sorun azalacak birini emzirirken diğerini de açıp akmasni sağlayın böyle olduğun da bebeğiniz daha yoğun olan sütü içmiş olur

sagmaya alışık değilsen tam bosaltmamissindir masaj yapa yapa yukaridan uca doğru sütü indirip iyice sağman lazımdı sen biraz alıp tetikleyip birakmissindir akmıştır da ya ne yaparsan yap süt indikçe akıyor, bebiş bıkac ay daha büyüsün iyice boşaltır yatmadan birini, diğerini de gece verirsin halleder sen bı sure idare et işte altına kalın bir şey şer ne bileyim göğsüne ekstra bir şey koy, kolay gelsin gece gece zor uğraş en azından doyuyordur bebişim süt olmaması daha kötü

Şimdiden boşaltıyor bitince de sinirleniyor hatta havalar soğudu öyle ıslak ıslak emzirmek de sıkıntı

sakın sağmayın,sağım önerilmiyor çunku sağdıkça çoğalıyor.ilk aylar normal bir durum ,sonra tüketildiği kadar üretmeye alışacak vucut.memeler terbiye olacak.ben birini emerken diğer göğse havlu yada kıyafet bastırıyordum hafifçe.ona akıyordu.sürekli yanınızda havlu bulundurun emerken .gece üstüne yatınca da akıyor .göğüs pedini sık değiştirin.zamanla azalıyor.şu an 2 yaşında kızım uzun süre emmediyse emerken yine diğerinden akıyor.ama çok değil.

Gece sıkıntı yaşadım şimdiye kadar hep. Normalde birinden emerken otekinde ped oluyor öyle akma sorunu yaşanmıyor. Olmazsa havlu koycam içime oyle yatcam. Usutup hasta olcam diye korkuyorum valla ıslak ıslak Sagmayi nolur nolmaz diye biraz stoklamak için istiyorum ama denediğimde kuş kadar geldi dökmek zorunda kaldım diye denemedim bi daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…