fazla özgüveni olan var mı?

Hayatta hic bir amacin, ugrasin, hayat gayen yok mu? Basardigin bir sey, ufak da olsa?
Ozguven, belli bir miktarla dogdugumuz, olene kadar yerinde sabit duran bir sey degil. Yasanilanlarla birlikte artip azalabilen bir sey sonucta. Ozguveni artirmak icin benim bildigim bir seyler amac edin ve basar. Boylece az da olsa kendine guvenin gelir herhalde. Bir de sana iyi gelmeyen insanlardan uzak dur. Atiyorum asagilayanlar varsa, bunlar da insani etkiliyor.

Bende kendimi sisman bulurum ve gercekten zayıflasam hersey sanki o zaman tam olucakmis sanki yaptigim hersey o zaman yakisicakmis gibi gelir.ama hadi ben kilolu buluyorum benim fazlam var.sen 52 kiloyla neyin fazlası buuu

Aslında asagilayanlar değil de övenler var ve beni rahatsiz eden de bu sanırım ben kendimi tam anlamiyla oyle hissetmedigim icin gercekci gelmiyor

Bende kendimi sisman bulurum ve gercekten zayıflasam hersey sanki o zaman tam olucakmis sanki yaptigim hersey o zaman yakisicakmis gibi gelir.ama hadi ben kilolu buluyorum benim fazlam var.sen 52 kiloyla neyin fazlası buuu
boyum 1 58 ama. Hatta durduk yere milleti övecegim diye kendimi yererim kendimle dalga gecerim ben de bodurum kisayim yaa siz cok iyisiniz. Yüz kilosun ama bir versen boyun var cok güzelsin diye. Nedir bu ugrasim biraksana sanane ama dimi.. Gayet de tatli gözükürüm mavis beyaz tenli bisiyim ama o kadar cok ailem tarafindan taslanmaya calistim ki kücükken yok kilolusun yok söyle böylesin diye ugrasti durdular sonuc bu. Herkes benden daha iyi sanki, hersey tam olsa da ben mutluz olurum yine birseye takip. Napicaz biz böyle arkadasim yaa, gercekten bu pskiloji insani aptallastiriyor

kaç yaşındasın
mesleğin nedir
arkadaş çevren nasıl
seni utandıran birileri mi var etrafında?
21 yasindayim.ogrenciyim.arkadas cevrem cok iyi cok tatli kafa dengim insanlar.beni utandıran ben varim yani bi nasil bi psikolojiye girdiysem artık surekli benden daha iyi birilerini bulup kendimi yeriyorum.yeterli bulamiyorum.Niye boyle yaptigim hakkinda da bi fikrim yok

Hahah "yuz kilosun ama seninde boyun var" kesinlikle ya onlara yaptiklarimi kendime yapsam belki de hic bir sorun kalmicak

benim bi arkadaşım var. sürekli fiziksel bi takım özelliklerinden yakınır. aşırı zayıf olması bi kaç bişey daha var neyse. zaman zaman dalgaya vurur zaman zaman ezilir büzülür. halbuki ne gerek var. anladım ki ailesi küçükken hep çırpı bacaklı, bi zayıf sen varsın, hasta gibisin, elalemin çocuğu şöyle böyle...kızın bütün psikolojisini bozmuşlar. sende de böyle bişey olabilir mi bilinçaltına işleyen. eğer bu da değilse karakterin böyle demekki.

Sanirim benimde fiziksel ozelligimden kaynaklanan bisey.kucukken cok kiloluydum.simdi degilim ama hala yeterli bualmiyorum sanırım. Nasil icime islediyse bilinçaltıma da islediyse demek ki

Esmerim.
Hic bi zaman kizarmiyorum bilmem utangacliktan.
Ama gozlerim kocaman kocaman buyur utandigim an.
Pek fazlada utanmam zaten.

Sen digerlerinden ustun oldugunu dusun yeterli zatn bu sorunu asmaya.

fazla ozguvende herzaman iyi olmuyor.hersey gibi onunda dozaji onemli.buarada espiri yapicaktim "vardi ama az once bitti " diye coktan yapilmis:)).kendinde eksik bir yon yoksa ve bundan kaynaklanmiyorsa vede bu huyun seni hayatta geride birakmiyorsa kafaya takma barisik ol derim.ama buraya yazmaya cesaret edemiycegin kendinde eksik hissettigin bir yonun varsa onu gelistirmeye calismalisin.ayrica sunu soyliyeyim senin bahsettigin bu kisilikler toplumda sevimli bulunur hep.utangacliktan ziyade asiri ozguveni olan insanlar negatif his uyandirdigina cogu kez sahid oldum.bosver barisik ol kendinle.degerlisin bi huyunla bunu soyle hep kendine;-)

Beni cok mutlu eden bi yorum oldu bu teşekkür ederim :)

Bu durumun adı sosyal fobi. Bir an önce psikolojik yardım almanız size çok iyi gelecektir.

bu problemin üstüne giderek çözebilirsin toplu yapılan aktivitelere katılın ilginiz varsa tiyatro veya drama kurslarına katılın çok yardımı dokunur yaşınız kaç bilmiyorum ama 18 de olsa 50 de olsa farketmez benim kursumda her yaştan insan vardı bir deneyin derim

Girişken olmak ,rahat olmak ,dozunda özgüvenli olmak ayrı,bir de özgüven altında egoist olmak ayrı.Aradaki dengeyi iyi tutturmak gerek.
Bazı insanlar (bu sitede bile var) inanılmaz abartıyorlar.Biz dalga geçiyoruz ama orası ayrı hem de duyacağı şekilde.Duysun ki insanlara hava satmasın .Heheheh .Çok kötüyüz ya.
Valla özgüven size bağlı.Her ortama atlayın demiyorum ama birilerine de bişeyler sorabilecek kıvama gelin.Bende de vardı biraz o sıkıntı,atlattık .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…