fazla özgüveni olan var mı?

madeliefje

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2015
40
29
Aşırı dozda özgüven eksikliğinden ölebilirse bir insan o da ben olabilirim. Ve bunu yenemiyorum. Utangacligim her yerde onume çıkıyor. Hayatimda ilk defa gordugum birine saati sorarken bile kipkirmizi kesiliyorum.birileri kizardin dicek diye dusundugumden oyle bir durum olmasa bile kizariyorum. Ve bunu takinti haline getirdim ben kendime guvenmek istiyorum ama ben hep baskalarina iyi yonlerini gosterip kendini kotuleyenlerden oldugum icin bunu basaramiyorum.sorunu biliyorum ama nasil cozucegimi bilmiyorum (

İlkokuldayken fazla kalemi olan var mı diye sorardık, onun gibi olmuş. Ödünç mü alacaksın özgüvenimizi?

Senin karşındaki insanlardan bir eksiğin yok. Konumu, ünvanı, mesleği ne olursa olsun o da insan sen de insansın. Bu bir başlangıç olabilir senin için. Bunun dışında ben özgüvenimi çok okumama ve çok araştırmama borçluyum. Her türlü ortamda söyleyebileceğim iki çift lafım bir çok şey hakkında da az çok bilgim vardır. İnsanlara ilgi alanlarını çözerek yaklaşır ve o ilgi alanı hakkında konuşurum. Merak ettiklerimi sorar bildiklerimi anlatırım. Bu da beni onların gözünde sevimli biri yapar. Böylece genelde sevilirim ya da saygı duyarlar. Böylece özgüvenim artar.

Benim özgüven eksikligim sevilmemekten yada sevilmeme korkusu degil kesinliklee.konusma tarzim esprilerim degil korktuğum. Aslında kendimde korktugum bisey yok.korktugum sey kizarmak.aha simdi kizaricam diye dusunup aninda kizarmak.bilincaltima yerlesen sacma bisey sanirim

Gönlünden ne koparsa
Eheh, peki.
Gönlümden kopanlar şunu söylüyor.
Özgüven eksikliğinin sebebi her bireyde farklıdır, fakat benim gözlemlediğim, genelde fiziksel veya sosyal olmak üzere iki dala ayrılır. Sen, kendinle alakalı olarak entellektüel olmadığını düşünüyor olabilirsin, veya bir hastalığından ötürü kötü göründüğünü düşünüyor olabilirsin.
Sendeki özgüven eksikliğinin sebebini tespit etmeye çalış. Sonra ona göre bir çözüm üretirsin gayet.

ben varım cnm bu nedne kaynaklanıyor sana söyliyi eger ailende biri cok baskın diger pasif se 2 türlü oluyo ya o pasif tarafla kalıp digerine eziliyosun yada car car ceneli olup kimseye basını egmiyosun

Haha ben de çok kızarırım. Beyaz tenli olmanın dezavantajlarından biri. Hani kendinle dalga geçersen kimse seninle dalga geçemez derler ya o yöntemi uyguluyorum ben. Kızardığımı anladığım zaman "yine kızardım mı ben, niye beni utandırıyorsunuz yaw" diye karşımdakine esprili bir dille çıkışıyorum. Araya kaynıyor, ben unutuyorum kızarıklık geçiyor.

Hayatta herşey olağan normal. .
kendini rahat hissetmeye çalış ve alış..
Psikolojik destek de alabilirsiniz. .
Relax ol tatlım. .

benimde yalan söylediğimde ve biriyle sevgili aşk meşk muhabbeti yaptığımda yüzüm kızarır :) önleyemiyorum malesef çaresi yok galiba yine de çok şükür saat soracağım zaman kızarmaz yani senin ki aşırı kötüymüş Allah yardım etsin :)

Neden böyleyiz.. Gerci bu soru gereksiz. Arkadasim ben de senin gibiyim galiba. Bir de disaridan bildigin cool da görünüyorum ama bana sorarasan kimsede kusur yok bir tek bende var. Benim güvensizligim daha cok kendimi ezmemle ilgili. Baskalariyla kendimi karsilastirip kendi kendime kendimi kücümsemem. Tabi bunu evde yapiyorum. Ne manyakca bir huy. Neden kendimi beyenemiyorum, acikcasi gayet de güzelim. Ama kendimi beyenmiyorum. Özgüvensizlikten mi bilemiyorum. Neden ya!

Hahah madem bi cozumu yok o zaman bende dedigin gibi yapip kimseye firsat vermeden kendimle dalga geciyim gecistiriyim, iyi bir yontem kesinlikle:)

Amiin :) belki de takinti yaptikca buyutmusumdur bende

Kesinlikle ya anlatamadigimi anlatmissin gercekten.cidden sevilen biriyim ama gel gor ki ben dedigin gibi hep bi karsilastirma hep bi eksiklik duygusu

Bende eğer cook aciktigimda midemin bulanacagini ve kusCagimi sonra baygın hale geleceğimi düşünürüM..Sonra acikirim. . Sonra midem bul.....

Tamamen bilinç altı? Selamlar olsuN..

Bu yaşadığınız psikolojide "kendinı doğrulayan kehanet" olarak geçer. . Araştırın iz bır çok Psikolog yazarın görüşlerine rastlayacaksiniz. .

imkanın varsa bir uzmana danış.ben aşırı öz güvenli değilimdir(aşırıları hep ukala bulmuşumdur) ama genelde sosyal biriyimdir.çalıştığım zamanlarda genel müdürün bile kendi ailesinde bir ton ton olduğunu düşünmüşüdür.o da bizim gibi biri sadece mesleki konumu yüksek o kadar deyip karşısında rahatça konuşup fikirlerimi ifade edebilirdim.ben bu yöntemi kullanırdım amaaan hepimiz insanız onun da bir arkadaş çevresi var sonuçta.sen de diğer insanların sıradan ve senin gibi olduğunu düşünürsen belki bir nebze daha rahat diyaog kurarsın.

Kesinlikle ya anlatamadigimi anlatmissin gercekten.cidden sevilen biriyim ama gel gor ki ben dedigin gibi hep bi karsilastirma hep bi eksiklik duygusu

Kücüklügüme bakarsam pek deger görmedim hatta güzeldim diye hep kusurlarim aranip yüzüme carpilmaya calisti. Gercekten farkli ve güzel olmama ragmen hicbirzaman kendimle barismadim, hep baskalarini övdüm resmen. Misal 52 kiloyum kendimi sisman bulurum ama yüz kilo bir arkadasin kilosu hic gözüme batmaz. Hatta kusurlarini kapatirim beynimde herkes güzel bana göre bir ben degilim.

Hayatta hic bir amacin, ugrasin, hayat gayen yok mu? Basardigin bir sey, ufak da olsa?
Ozguven, belli bir miktarla dogdugumuz, olene kadar yerinde sabit duran bir sey degil. Yasanilanlarla birlikte artip azalabilen bir sey sonucta. Ozguveni artirmak icin benim bildigim bir seyler amac edin ve basar. Boylece az da olsa kendine guvenin gelir herhalde. Bir de sana iyi gelmeyen insanlardan uzak dur. Atiyorum asagilayanlar varsa, bunlar da insani etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…