• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla mi büyütüyorsun acaba?

rabia1984

SaBıR ve ZaMaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.363
8
358
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Kafama taktığım bir konu var ve bunu içimde aşamıyorum.Ben okb hastasiyim bundan dolayıda çok takıyor olabilirim.Ben 10 yıllık evliyim. Evlenirken eşim ve ben ailelerimizden biraz uzak bir ilçeden ev alıp oturduk.Haftasonlari hep ailemizin yanındaydık. Kayinvalidem ben nisanliyken vefat etti kayinpederimde 2017 yılında.Kayinpederim ölmeden önce hep derdi oturdugum ev sizin diye. Geleyim asıl konuya görümcem de bayramlarda falan kayınpederin evinde kalırdı, öldükten sonrada kalmaya devam etti sadece bayramlarda değil arasira kafaları estikçe devam ettiler. Şimdi biz bu kayınpederin evine tadilat yapmaya başladık eşimde kimseye sormadan başladı kırıp dökmeye ama görümce biraz sürat asar gibi oldu eskiden sürekli beni arayıp soran kişi yok artık. Eşim gidip konuştu abla ben orasını tadilat yapıyorum ama sende kalırsın başımın üstünde yerin var diye.Oda tabii eve tadilat yaparsın orası seni hakkin falan demiş ama gelin görünki benim içim hiç rahat değil belki ben büyütüyorum.Daha detaylı anlatmak isterim ama yazı çok uzun olur.Bu arada tadilat yaptığımız eve taşınmayacağım sadece yazlari ve hafta sonu kalmak için düzeltiyoruz ve evin üst katında 2 eltimin evleride var.

Kayınpederiniz yasal olarak evi size bırakmadıysa görümceniz de hak sahibi, mal paylaşımı yapılmadı mı ölümden sonra?
Tabi senin de hakkın var ne demek herhalde hakkı var. Lütuf gösterir gibi söylemiş eşiniz ama kadının da babasının evi, sizin ne kadar hakkınız varsa onun da o kadar hakkı var.

Görümcen evli mi? Bayramlarda yani 2 dini bayramda birde kafası esince kalıyor? Kafa esme sıklığı nedir? Başka evi var mi gorumcenin kalacak? Kirada mi? Eşin niye sormadan evi kırıp döktü? Onu harekete geçiren birsey olmuş? Zaten sadece yazlik olarak kullanacaksan onun kalmasinda sence mahsur var mi? Bazisi evine kimse girmesin ister, senin tavrin nedir?
Merhaba arkadaşlar. Kafama taktığım bir konu var ve bunu içimde aşamıyorum.Ben okb hastasiyim bundan dolayıda çok takıyor olabilirim.Ben 10 yıllık evliyim. Evlenirken eşim ve ben ailelerimizden biraz uzak bir ilçeden ev alıp oturduk.Haftasonlari hep ailemizin yanındaydık. Kayinvalidem ben nisanliyken vefat etti kayinpederimde 2017 yılında.Kayinpederim ölmeden önce hep derdi oturdugum ev sizin diye. Geleyim asıl konuya görümcem de bayramlarda falan kayınpederin evinde kalırdı, öldükten sonrada kalmaya devam etti sadece bayramlarda değil arasira kafaları estikçe devam ettiler. Şimdi biz bu kayınpederin evine tadilat yapmaya başladık eşimde kimseye sormadan başladı kırıp dökmeye ama görümce biraz sürat asar gibi oldu eskiden sürekli beni arayıp soran kişi yok artık. Eşim gidip konuştu abla ben orasını tadilat yapıyorum ama sende kalırsın başımın üstünde yerin var diye.Oda tabii eve tadilat yaparsın orası seni hakkin falan demiş ama gelin görünki benim içim hiç rahat değil belki ben büyütüyorum.Daha detaylı anlatmak isterim ama yazı çok uzun olur.Bu arada tadilat yaptığımız eve taşınmayacağım sadece yazlari ve hafta sonu kalmak için düzeltiyoruz ve evin üst katında 2 eltimin evleride var.

Kayınpederiniz yasal olarak evi size bırakmadıysa görümceniz de hak sahibi, mal paylaşımı yapılmadı mı ölümden sonra?
Tabi senin de hakkın var ne demek herhalde hakkı var. Lütuf gösterir gibi söylemiş eşiniz ama kadının da babasının evi, sizin ne kadar hakkınız varsa onun da o kadar hakkı var.
Tam düşüncelerimi yazmışsınız beni yazma zahmetine sokmadınız sağ olun

O işler öyle size kalsın demekle olmuyor o yüzden babama düşenler hep amcama filan kaldı.soydu amcam herkesi 😒
Anneannemlerde paylaşım yapmadı .kesin öldüklerinde oğluna kalır kızlar pay alamaz.

Mal paylaşımı hukuken yapilmadiysa isiniz zor

Mal paylasimi yapildi mi?
Normal kosullarda bolusulmeyecekse kpin evine herkes gidip kalma hakkina sahip. Oyle olmeden once bu ev senin demek gecerli degil,tum kardeslerin evi orasi. Esiniz tadilat yapabilir cani isterse,herkes de cani isteyince gidip kalabilir.

mal için kavga etmeyin orta yolu bulun. Her şey konuşarak güzel.
Eşiniz yine ki istediğiniz kadar gelin kalın demiş bu da güzel.
Ama bu benim hakkım falan demesin bu çok kırıcı olur.
Görümceniz maddi olarak nasıl?
Sizin mi daha çok ihtiyacınız var onların mı?

Gorumcenizin de hakkı var orada yani davranışlarınız tamamen evi sahiplenmis gibi olmuş o yüzden bozulması normal.

Eltilerin evi kimin üstüne

Onlar da kp üstüne mi

Görümce olsam bozulurum

Anamdan babamdan hayıra eve ve benim arada gidip geldiğim eve tadilat yaptırmaya başlasa birisi

Ev ve eşya duruyor anılar kurulu düzen varken kimseye sormadan ihtiyacınız da yokken ne tadilatı bu

Yani ne yaptırıyorsunuz içine yazın arada gideceğiniz evin sen de gel senmiş de artık orası babaevi değil ki içi de değişecek belki eşyası da

Kimseye sormadan tapusu eşiniz adına olsa dahi tadilat yapılmaz

Kadının gidip geldiğini bile bile çok zor değildi biz böyle düşündük sen ne dersin demek

İhtiyaç vs olsa yine anlayacağım ama keyfi görümce kızmıştır ve eğer resmî paylaşım yoksa bundan sonra hakkını vs de vermez

Back