• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla kilolarim...

Tatlis123

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
38
6
16
Sanirim depresyondayim kendimi berbat hissediyorum ve böyle hissettikce tam tersine kendimi yemeye veriyorum. Birkaç günden fazla diyet yapamıyorum ve sonunda birkac günde yiyebilecegimden daha da fazla yiyorum kendime engel olamiyorum sonrası vicdan azabı ve pişmanlık... Bir şey olduğunda insanların direkt kilomdan vurmasından da bıktım. Beslenmemi düzelteceğime bunlari düşünüp daha da yemeye veriyorum kendimi. Krize girmiş gibi ne bulursam yiyorum. Ne yapmam gerekli kızlar lütfen yardım edin...

Kendinizi motive edemiyorsanız sizi teşvik edecek bir diyetisyen ve spor hocası bulun onunla çalışın .

Öncelikle sakin ol tatlım :)
Ben de çok yapmışımdır diyete gireceğim diye başlayıp birkaç gün sonra bozup daha da fazla yemeyi. Yani aslında diyete girmesem o kadar çıldırmayıp normalden fazla da yemiycem diyet sadece fazladan yememe sebep olmuştur.
Ben beslenme ve diyetetik okuyorum canım öncelikle sen diyet diye kendine şartladığın zaman aklında hep "diyet" ve "yiyecekler" oluyor ister istemez.
O yüzden yapman gereken aslında basit. Diyet yapmamak. Diyet yerine sağlıklı yaşamı hayatının sonuna kadar hayat tarzı edinmek.
Unutma diyetler geçicidir ama hayat tarzı hayatının sonuna kadar kalıcıdır.
Aşırı bir diyet yaparak kısa sürede kilo verirsin evet ama bırakınca da fazlasıyla geri alırsın.
O yüzden birkaç küçük ayrıntıyı değiştirerek hayatında hayat biçimini değiştir ve yavaş ama kalıcı bir şekilde kilo ver.
Soruların olursa yazabilirsin küçük tüyolar verebilirim :)
Ama en önemlisi her güne kendini severek şükrederek ve spor yaparak başla.
Hayatını değiştirdikçe her güne bir önceki günden daha zayıf uyanmaya başlayacaksın ve bir sonraki günü iple çekeceksin :) Ve bu bir diyet değil de yaşam tarzı haline geldiğinde verdiğin kilolar da kalıcı olacak ve hep fit kalacaksın :)

çok tanıdık hisler bende seninle aynı durumdaydım
bir kısır döngü gibi kilolu olduğum için üzülüyordum üzüldüğüm zamanda daha çok yiyordum
duygusal açlık çok fena bir durum insana kendini çok kötü hissettiriyor
ama ben bunu aştım çok şükür öncelikle sana imkanın varsa diyetisyene gitmeni öneririm
ama yoksa evde kendinde yapabilirsin yeterki vazgeçme
önce beslenmeni düzene sok sabah erken saatte kahvaltı et
günde 3 ana öğün 3 ara öğünün olsun ara öğünlerini atlamaki
ana öğünlerde çok acıkma akşam yatmadan en az iki saat önce ara öğün yap 6 dan sonra yemeyin laflarını unut
sen kendini aç bıraktıkça daha çok saldırırsın yemeğe
spor yapmaya fırsatın varsa yap yoksa yürüyüşe git en güzel sıkılmadan yapabiliceğin şey yürümek
ama en önemlisi ki benim en sık yaptığım hata buydu amaaan bugün kaçırdım deyim devam etmemek
bir öğün çokmu yedin vazgeçme devam düzeni bozmadan morelini bozmadan kilo verdikçe motivasyon artıyor

acele etme istiyoruzki hemen zayıflayalım ama öyle değil bu işler
sabır sabır sabır haftada 300 gr bile versen mutlu ol yavaş yavaş kalıcı kilo vermek olsun amacın
ben beslenmemi düzene sokmaya çalışırken ilk bir hafta hep fazla yedim akşam öğünü illa fazla kaçıyordu
ama pes etmedim devam bugün kaçtı diye bırakma ekmeksiz beslenme olmaz miktar önemli
canının çok istediği şeylerin tadına bak tadına bakmanın kalorisi olmaz dedi bana diyetisyen insanız sonuçta
önemli olan kendini frenlemek

Öncelikle sakin ol tatlım :)
Ben de çok yapmışımdır diyete gireceğim diye başlayıp birkaç gün sonra bozup daha da fazla yemeyi. Yani aslında diyete girmesem o kadar çıldırmayıp normalden fazla da yemiycem diyet sadece fazladan yememe sebep olmuştur.
Ben beslenme ve diyetetik okuyorum canım öncelikle sen diyet diye kendine şartladığın zaman aklında hep "diyet" ve "yiyecekler" oluyor ister istemez.
O yüzden yapman gereken aslında basit. Diyet yapmamak. Diyet yerine sağlıklı yaşamı hayatının sonuna kadar hayat tarzı edinmek.
Unutma diyetler geçicidir ama hayat tarzı hayatının sonuna kadar kalıcıdır.
Aşırı bir diyet yaparak kısa sürede kilo verirsin evet ama bırakınca da fazlasıyla geri alırsın.
O yüzden birkaç küçük ayrıntıyı değiştirerek hayatında hayat biçimini değiştir ve yavaş ama kalıcı bir şekilde kilo ver.
Soruların olursa yazabilirsin küçük tüyolar verebilirim :)
Ama en önemlisi her güne kendini severek şükrederek ve spor yaparak başla.
Hayatını değiştirdikçe her güne bir önceki günden daha zayıf uyanmaya başlayacaksın ve bir sonraki günü iple çekeceksin :) Ve bu bir diyet değil de yaşam tarzı haline geldiğinde verdiğin kilolar da kalıcı olacak ve hep fit kalacaksın :)

Canim çok tesekkur ederim inanamiycaksin ama cok motive oldum aslında soylediklerinde bilmediğim bir şey olmamasına ragmen moralim yerine geldi yazdığın her harf için sana çok çok tesekkur ederim

acele etme istiyoruzki hemen zayıflayalım ama öyle değil bu işler
sabır sabır sabır haftada 300 gr bile versen mutlu ol yavaş yavaş kalıcı kilo vermek olsun amacın
ben beslenmemi düzene sokmaya çalışırken ilk bir hafta hep fazla yedim akşam öğünü illa fazla kaçıyordu
ama pes etmedim devam bugün kaçtı diye bırakma ekmeksiz beslenme olmaz miktar önemli
canının çok istediği şeylerin tadına bak tadına bakmanın kalorisi olmaz dedi bana diyetisyen insanız sonuçta
önemli olan kendini frenlemek

İste ben tadına baktığım anda ipin ucunu kaciriyorum sanirim önce dediğin gibi bunu asmam gerekecek çok tesekkur ederim guzel yorumun için :)

İste ben tadına baktığım anda ipin ucunu kaciriyorum sanirim önce dediğin gibi bunu asmam gerekecek çok tesekkur ederim guzel yorumun için :)
bende öyleydim :) hatta ne zaman diyete başlasam birileri ısrar eder tadına bak diye hayır ben ipin ucunu kaçırıyorum derdim hep ama düzeldi öncelikle alışveriş yaparken fark ettimki hep kalorili şeyleri alıyormuşum eve
ilk onu düzelttim eve abur cubur alma kendinde evde kurabiye kek yapma ilk zamanlar beslenmeni düzene sokunca zaten alsanda yapsanda iraden seni durduruyor ilk eksi tartıda görünce sende fark ediceksin

Benimde dogum kilolarim var boyum 165 kilom 78 ve 60 kilo olmak istiyorum nerden ve nasıl baslayacagimi bilemiyorum ayni zamanda emziriyorum ve hipotroidi hastasiyim kendime olan oz güvenim yok oldu :(

bende öyleydim :) hatta ne zaman diyete başlasam birileri ısrar eder tadına bak diye hayır ben ipin ucunu kaçırıyorum derdim hep ama düzeldi öncelikle alışveriş yaparken fark ettimki hep kalorili şeyleri alıyormuşum eve
ilk onu düzelttim eve abur cubur alma kendinde evde kurabiye kek yapma ilk zamanlar beslenmeni düzene sokunca zaten alsanda yapsanda iraden seni durduruyor ilk eksi tartıda görünce sende fark ediceksin
İnsallah canim tesekkur ederim

Canim çok tesekkur ederim inanamiycaksin ama cok motive oldum aslında soylediklerinde bilmediğim bir şey olmamasına ragmen moralim yerine geldi yazdığın her harf için sana çok çok tesekkur ederim
Ne mutlu bana o zaman canım ne demek rica ederim :)
Başladın mı gerisi gelecektir sonuçları gördükçe her güne daha da motive uyanacaksın emin ol :)

bence hemen ipin ucunu tut bende atmışlı kilolardan seksenlere geldim sonrası daha hüsran oluyor

Back