Fazla gelen elektrik faturamız? :(

mucok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
554
5
118
Merhaba bayanlar

Biz 4 kişilik bir aileyiz şimdiki evimize taşınalı bir kaç ay oldu.. Eski evimize nazaran elektronik ev aletimiz daha az ama elektrik faturamız çok yüksek geliyor..Komşularımız bizden daha kalabalıklar sabaha kadar ışık yaktıklarını ve çamaşır makinasını günde 2 kez çalıştırdıkları söyledikleri halde 50 küsür fatura geliyor.. Bize her defasında 70 küsür nasıl geliyor anlam veremedim eski evimizde daha çok teknolojik alet vardı 40 küsür fatura gelse çok derdik şimdi ki duruma hiç mi hiç anlam veremiyorum? Sizce nerde sorun vardır..? Tedaş'ı arasam bu durumla ilgilenirler mi napmam gerekiyor bilginize ihtiyacım var??

Evet tabiiki ilgilenirler..İlgili şikayet dilekçesinde bulunacaksınız, incelemeye alınacak.
Fatura kimin üzerinde ? Acaba hala şantiteye mi ait ?

Bir gün renkli bir gün beyaz yıkanıyor genelde.60 cıvarı geliyor.Yazın klima ve bir ara elektrikli duş açtım hergün 2ye katladı.Duşu hergün duş almak için kullandım klimayıda gün içinde ara ara kullandım

Birde bazı kombiler fazla elektrik yakıyor.

valla bu dertten bende muzdaribim.
yazın ne yapıyorsam artık 50 den aşağı gelmiyor gecen ay 80 gelen faturam bu ay 150 geldi ve 2 kişi yaşıyoruz ısıtıcı ile ısınıyoruz aynı dercede kullandığım halde 1 ay 80 gelen fatura nasıl oluyorda 150 geliyor diye tedaşa bildirdim ama kullanmışsınız işte dediler.:44:

Faturamız ev sahibinin üzerine ben arasam fatura sahibini mi isterler?

Çamaşır makinasını çok çok az çalıştırıyoruz.. Ev doğalgaz lı kombinin elektrik yaktığını hiç düşünmemiştim çünkü eski evimizde doğalgaz yoktu orada 35 gelirken burda birden 70 civarlarında gelmesi düşündürdü bizi ama yinede komşularımızdan çok gelmemesi lazım.. inşallah tedaşı aradığım da "kullanmışsınız işte" diye ilgisiz bir cevap almam en azından buraya gelir saatleri kontrol etseler belki de kaçak vardır varsa nasıl anlaşılır bunu ben anlıyabilirmiyim?

canım gelip bakıyorlar ama birşey iddia edemiyorsunki kullanmışsınız işte elektrik saatiniz bunu gösteriyor diyorlar sanki dava açıp hakkımızımı arayabilicez.
kuzu kuzu kabul edeceğiz

Bizimde yüksek geliyor acaba tost makinesinden mi?Bilen arkadaşlar bilgilendirirseniz seviririm.

Su ısıtıcıların çok elektrik harcadıklarını bildiğimiz , annem kaldırdı.. Hem su iyonlarına zarar veriyor hemde fazla elektrik harcıyor. Bizde doğal gaza bağlı tüp.. Bilenler bilir, tüpte çok çok az gider doğalgaz.

Elektrik faturamızda 20-25 tl. düşüş oldu.

Su ısıtıcısı, fön makinası, tam tesisatlı halı yıkama süpürgeleri, plazma, elektrikli ızgaralar bunlar en çok elektrik yakan cihazlar.. Ani çalışıp, ani hızlandıkları için.

Evde ki tüm elektronik aletleri kontrol altına aldım kombiyi bile sabahları kapatmayı düşünüyorum.. Lambaları tasarruflu lambalarla değiştireceğim bugün.. Fön makinamı haftada 1-2 kez kullanıyorum işte onu pek bırakabileceğimi pek sanmıyorum ama 1 e düşürsem hem fatura hem saçlarım için çok iyi olucak.. Aspiratörün fişini çektim onu bile kullanmayı düşünmüyorum bakalım bu ay böyle bi deniyeceğim hala faturada bir değişme olmazsa saatlerei kontrol ettirmek için buraya bir görevli çağıracağım..

tatlım ellektirik saatin "akıllı saat" mi? eğer öyle ise bunun da elektirik faturana etkisi olur (mesela;en yüksek ücretli olduğu saatlerde ütü yaparsan, fırın çalıştırırsan faturan etkilenir)

valla canım sen 50 70 çok diyosun. biz ne diyelim 200 geldi bu ay ufo da yaktığımız için.

96 tl geldi bu ay ne kettle, ne ütü, ne tost makinesi, ne fırın hiç birini çalıştırmadık
sadece termostat şofbenden dolayı
süreki açık
her yere sıcak su geliyo
o çok etkiliyor faturayı
suyu kullandıkça
o yeniden ıstıyor
ve sürekli çalışıyo oluyor
ondanmış bize öyle dediler..

ısıtan şeyler çok çeker elektiriği.
özellikle saç düzelştirici fırın saç maşası tost makinası falan.
plazmayı yeni duydum doğrusu.

A
70 lira elektrik faturasi cok mu ??diye saskinlik gecirirken,konunun 5 yillik oldugunu gördüm..hortlamiş galiba:))
ay cidden öylemiymiş .bende 70 ne ki 20 lira eksik gelecek diye bu kadar kasmak niye yazıcaktım az daha.yok çamaşır çok çok az yıkanır sabah kombiyi kapatayım fön makinası kullanmayayım yazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…