• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fazla egzersiz ve sporun zararını çekiyorum...

xixrmaknil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2008
38
0
86
36
İzmir
2 yıl öncesine kadar çok normal düzenli adet görüyodum..daha fit,ince,narin görüneyim diye egzersiz,spor ve aerobiğe başladım kendim evde yaptım egzersizleri sabahları yürüyüşe gittim derken bayağı zayıfladım ama hergün düzenli ağır zor egzersizler yaptım evde özelliklede karın ve bel egzersizleri yaptım fiziğim çook güzel oldu manken gibi oldum ama ÇOOOK PİŞMANIM çünkü adet düzenim bozuldu 8 ay kadar hiç adetim olmadı doktora gittik annemle nedeni vücudumuda hiç yağ kalmamış sırf kas ve derin kalmış dedi doktor östrojen hormonunun belli bir yağ miktarına ihtiyacı varmış kilo almamı bol bol tereyağlı çorba içmemi söyledi 6 kilo kadar aldım 3 aydır adet oluyorum ama 1 gün sürüyo adetim 2. ve 3.günde azcık leke geliyo o kadar...çook korkuyorum ilerde kısırlık problemi yaşarsam diye acaba diyorum biraz daha kilo alsam eski normal halime dönermiyim bi bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi beni çok endişeleniyorum ve korkuyorum:(

Arkadaşım benim bilgim yok böyle bir konuda.

Buradaki arkadaşların var mı bilmiyorum ama en doğru ve en sağlıklı bilgiyi bir jinekologdan almalısınız.

nasıl vücutta hiç mi yag yok 6 kilo almışsın bence yeterli sen bişrde hormonlarına baktır özellikle de fsh ave progesterona canını sıkma düzelir inşallah

canim normal adet görürken seninkine benzer bir olayla basladi benim rahatsizligim.epey kiloluydum ve sporla diyetle 10 kilo kadar verdim.adetlerim düzensizlesti,tüylenmem artti...doktora gittim,sana dediklerinin aynisini banada dedi.normalde benim yasimda,boyumda olan bir bayanin vücüdünün bilmem ne kadari yag olmak zorundaymis bende bu oran yari yariya düsmüs.uzatmayim,bana polikistik over teshisi koydular,tabiki tek etken bu degil,sagliksiz beslenme,genetik...ama farketmemi saglayan kilo vermemdi yani.
bence de fazla moralini bozma,cünkü bak sende hersey yolunda,dengeli beslenmene devam et,kisirliktanda sakin korkma cünkü sen hemen doktora gitmissin geciktirmemissin...
adetlerinde normale girecektir emin ol!
birde bana doktorun dedigi sey,bol bol yüzmeye git,elma ve nar ye!!
sevgiler...

canım korkma düzelir düzenli ve dengelı beslen moral onemlıdır stress hormonları dırekt etkıler sıkıntı yapmamaya çalış

ırmaknil benzer bir durumu bende yaşadım..1.5 yıl boyunca çok ağır sporlar yaptım ve aynen senin gibi bende çok düzenli olan adet dönemimde düzensizlikler yaşamaya başladım..İlk önce 6 ay boyunca hiç adet görmedim korktum doktora gidemedim..Baktım olmuyor en sonunda doktora gittim.Durumumu anlattım spor, diyet ne yaptıysam anlattım..Bana konulan teşhis ise diyet ürünü adı altında satılan biskivü,kraker vs gibi gıdaları fazla tükettiğim için hormon dengelerimi bozduğum şeklindeydi..Şimdi doğum kontrol hapı kullanarak adet olabiliyorum..Ama binlerce insan bu siyet ürünleri tüketiyor hepsinin mi hormon dengeleri bozuldu acaba anlayamıyorumm..bir başka doktora daha gideceğim emin olmak için..

cevaplarınız için çok teşekkür ederim sağolun moral ve destek verdiğiniz için inşallah düzelir.. beni korkutan yanı 8 ay boyunca hiçç regl olmadım yani şuanda dediğim gibi çook az oluyorum..boyum 1.72 kilom şuan 55 tam iyiyim aslında ama böyle devam ederse adet düzenim 60 kiloya kadar çıkıcam belki düzelir ya illa kilomu almam gerekiyo benim şimdi..( ideal kilom 61 filan..düşünüyorumda ne zayıf insanlar var ideal kilosunun baya altında olan ip gibi kızlar var onların hiç böyle bi sorunu yok

cucu-pete cim evet kadınlık hormonunun çalışması için belli bir yağ miktarına oranına gerek varmış tabi herkes için geçerli değildir belki.. hatta atletizm yapan kızların bazılarıında hiç adeti olmuyomuş vücüt sırf kas olduğu için...

karınca kız hormonlara jinokolog mu bakıyo acaba şimdiye kadar hiç baktırmadığım için bilmiyorumda..evt o kadar kilo aldım hala düzelemedim beni üzende o zaten..

kukuruzcum şimdi nasıl adet görüyomusun düzene girdi mi..?bende sporun yanında diyette yapmıştım ben 64 kilodan 48 e kadar düşmüştüm yani çok pişmanım amaya..

2 yıl öncesine kadar çok normal düzenli adet görüyodum..daha fit,ince,narin görüneyim diye egzersiz,spor ve aerobiğe başladım kendim evde yaptım egzersizleri sabahları yürüyüşe gittim derken bayağı zayıfladım ama hergün düzenli ağır zor egzersizler yaptım evde özelliklede karın ve bel egzersizleri yaptım fiziğim çook güzel oldu manken gibi oldum ama ÇOOOK PİŞMANIM çünkü adet düzenim bozuldu 8 ay kadar hiç adetim olmadı doktora gittik annemle nedeni vücudumuda hiç yağ kalmamış sırf kas ve derin kalmış dedi doktor östrojen hormonunun belli bir yağ miktarına ihtiyacı varmış kilo almamı bol bol tereyağlı çorba içmemi söyledi 6 kilo kadar aldım 3 aydır adet oluyorum ama 1 gün sürüyo adetim 2. ve 3.günde azcık leke geliyo o kadar...çook korkuyorum ilerde kısırlık problemi yaşarsam diye acaba diyorum biraz daha kilo alsam eski normal halime dönermiyim bi bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi beni çok endişeleniyorum ve korkuyorum:(

canım üzülme
bir manken vardı adını hatırlayamayacağım aynen senin gibi
0 beden olcam derken vücüdunda hiç yağ kalmamış
ona göre bir diyet uygulandığını açıkladı doktoru.
bence çok önemli değildir.

Back