• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla doz folik asit kullanımı hamilelikte zararlı mı?

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Kızlar folik asit normalde bir ay üç ay önceden kullanılması gerekiyormuş ben o kadar araştırmalar yapmıştım fakat hiç ona denk gelmedim idrar testiyle hamile olduğumu öğrenince kuzenlerime vs söyledim 6 ay önce doğum yapan kuzenim söyledi işte kullandın mı hiç falan diye bende hayır haberim yoktu vs dedim bana şey dedi 5mg olanını kullan o zaman sen şimdi daha sonra düşürürsün hiç kullanmadığın için, doktorunda sana yön verir dedi beş gün oldu öğreneli yarın doktora gideceğim 5 gündür de onu kullanıyorum ama hep tedirgin bir şekilde doktora mesaj atıp veya arayıp sormakta aklıma gelmedi... normalde 0,4mg veriyorlarmış...

Bilgisi olan var mı hemen bırakmalı mıyım yoksa doktordan sonra mı

Saçmalamayın. Dünyanın en mucizevi ilacı olsa bile doktora danışmadan kullanılmaz. Bude dozunu fazla tutmuşsunuz. Folik asitden zarar gelmez, ama yarın ilk iş doktorunuzu arayın.

Sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi İnşallah.

Doktora sormadan kullanmayın Folik asitin tek bir dozu oluyor onu kullanıyorlar Günde 1 tane bildiğim kadarıyla.

Gebelikte fazla doz folik asit bebeklerde hiperaktifliğe neden olabiliyor günlük 0.4 mg kullanmak gerekiyor dalar siz doktorunuzun önerisine göre ilerleyin 5 mg kullanmayın şuan

Oncesinde kullanılması tavsiye ediliyor ama kullanmamışsanız da sorun olmaz dedi doktorum.
Folik asitin onerilen dozun üzerinde, yani fazla kullanılmasi kalp krizi riski barındırıyor diye okumuştum bir yerde..

Bence strese girmeyin şimdiden. Zira ben normalde 4 mg olandan aliyodum kendim. Doktor folbiol yazdi onda 5 mg var. Bi de gebelik dusunmeye basladigimdan beri folik asit aliyordum ve kan testinde folat yuksek cikmisti ona ragmen hic bakmadan direk 5 mg yazdi. Gerci ben almadim yine 4 mg olana devam ediyorum ama cok da fahiş bir hata yapmamışsınız.

Normal şartlarda önerilen 0,4 ama daha önce spina bifidalı bebek doğuranlara 5mg veriliyor. Yani öyle kalp krizi, hiperaktiflik filan diye kendinizi üzmeyin. Her eczaneden 400 mcg'lik folik asit alabilirsiniz Hatta internetten bile alabilirsiniz. Solgar Folate'i öneririm.

Back
X