Fayanslarıma yardım :(

Albeni7

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
5.306
4.936
123
Merhaba , kadınlar kulübünün temiz hanımları ...
Yeni taşındığımız evde banyo ve wc deki fayanslar elden avuçtan çıkmış durumda fayans rengi desenli pembe ama yüzeyi siyahımsı ve kirliler, çamaşır suyu , krem temizleyici denedim kâr etmedi. Bir sıvı temizlik ilacınıda görünmeyen biryerde denedim ama fayansın rengini aldı. Fayansların rengine , derz dolgulara zarar vermeden hangi malzemeyle temizleyip sonuç alabilirim . Teşekkür ederimm...

Derz dolgu temizlemenin püf noktaları

Evlerde fayans ya da mermer aralarına derz dolgu uygulanır. Derz dolgular çeşitli renklerdedir. Zemin ve duvarlara estetik katan derz dolgu, zamanla kirlenmektedir.(alintidir)

Siyah, gri, beyaz gibi çeşitli renkleri olan derz dolgunun özellikle beyaz olanları çok çabuk kirlenebilmektedir. Hijyen açısından ve güzel görüntüsünü koruyabilmek için derz dolgunun temizlenmesi gerekir.

Çamaşır suyu – karbonat karışımı ile temizlik

3 ölçü karbonat ile 1 ölçü çamaşır suyunu karıştırın. Hazırladığınız karışım macun kıvamında olacaktır. Derzleri biraz ıslatın. Ardından karışımı sünger yardımıyla derze uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

Deterjanla temizlik

Marketlerde satılan derz temizleyici deterjanlar ile temizlik yapabilirsiniz. Deterjanı uygularken diş fırçası ya da sert sünger kullanmanız önerilir.

Ben marketten aliyorum derz temizleyici sıkıp, bikaç dakika bekliosun sonra fırçayla surtup temiz bezle siliosun, bembeyaz oluyo Zarar vermiyor derz ve fayanslara

Ben marketten aliyorum derz temizleyici sıkıp, bikaç dakika bekliosun sonra fırçayla surtup temiz bezle siliosun, bembeyaz oluyo Zarar vermiyor derz ve fayanslara
Takıntı haline geldi , girip çıkıp bişeylerle ovalıyorum. Birde onu deneyelim bakalım .teşekkürler :)

Canim siyahimsi kirler dediğin boya olmasin. Aseton ve pamukla silmeyi denesen birde.

Canim siyahimsi kirler dediğin boya olmasin. Aseton ve pamukla silmeyi denesen birde.
Yok canım yaaa . Kir resmen bi temizlik maddesi vardı dibinde kalmıştı, onunla temizledim çıkmıştı . Onunda ismini hatırlayamıyorum malesef. Memnun kaldığın bir ürün varsa yardımcı olursan sevinirim... tşkler.

Tatlim bende yeni eve geçtim 3 ay oldu kelin ilaci olsa kendine sürer ev inşaat temizliği istiyordu birini tuttum olmadi kendim 3 aydir lekelerle uğrasiyorum.

En cok isime yarayanlari siralayayim senin için

Porçöz ama en az zarara indirmek için suyla kariştirarak ovaladim.
Polisil ürünleri fayda sağladi tamamen gecirmese de diğer denediğim seylere göre etkisi fazla hala yapiyorum git gide azaliyor

Boyalari asetonla cikardim
Traş yapilan 1 tl ye satilan permatiklerle kazidim coğu yeri

Birde bende fayanslarda siyah lekeler var cok az senin ki gibi belki de foto yükleyemedim bakardin aynisi mi diye boya sandim ben ama değilmiş. Bir alet var ya hani kaynak yapiliyor ondan püsküren ateşler yakmiş fayanslari sen yükleyebilirsen foto bakabilirim ama yakindan çek canim

Porçöz daha önce kullanmadım, rengini falan alırmı acaba fayansın.darısı başıma diyeyim, siz halletmişiniz büyük kısmını. Hiçbir yeri takmıyorum ama wc takıntın var, geldiğimden evden sonra burası umumi tuvalet gibi geliyor. Temizliyorun içime sinmiuor,sanki pismiş gibi hissediuorum.resim atmayı denicem şimdi.

Porçözu 1 lt suya yarim lt dök hiç bir seý olmadi fayanslarima. Bende lekeli yerleri ne kadar temizlesem olmuyor içime sinmiyor cnm

Porçözu 1 lt suya yarim lt dök hiç bir seý olmadi fayanslarima. Bende lekeli yerleri ne kadar temizlesem olmuyor içime sinmiyor cnm
Foto atamadım nedense sığmıyor diye hata veriyo sürekli. Dur bakalın birde porçözü deneyelim belki bende de işe yarar

Konu sahibi derzlerin beyazlığından değil, fayans yüzeyinde oluşan hatta yıllanan kirlerden bahsetmiş ama nedense yapılan yorumların çoğu derz temizliği ile ilgili olmuş. Konu sahibi anladığım kadarıyla eski bir banyosu olan eve taşınmışsın ve aynı dert bende de var. Bende aynı senin gibi takıntılı oldum bu konuda. Benden önce oturanlar banyoyu hiç temizlememiş sanki bu kadar kir ve kireç nasıl birikir anlamıyorum, şimdi ben ne yaptıysam çıkaramıyorum fayanslardaki o kir lekelerini yıllanmış resmen yapışmış kalmış üstüne kafayı yiyecem artık hiç banyoya giresim gelmiyor. Ev sahibine diyesim geliyor bazen banyoyu yenileyelim diye ama kabul edeceğini hiç sanmıyorum. banyoda duşakabin bile yok o kadar yani. Ben umudumu kestim artık ne denediysem sonuç alamadım. Yapışmışlar yani. Bir ara elime bulaşık telini aldım tek tek yapmaya kalktım ama başedemedim kollarım koptu bıraktım. Aman dedim banane milletin yıllardır kirlettiği evle benmi uğraşacam ama bir yandan da sövdüm tabi sinirden. İnsanlar nasıl bu kadar kirletebiliyor aklım almıyor. Yani ev eski olabilir, fayanslar eski olabilir ama o kiri orada biriktirmeden ara ara ovsalardı o fayansları şimdi o kir o fayanslara yapışmayacaktı ve bu kadar birikmeyecekti. Yeni bir ev bulur bulmaz taşınacam sende taşın imkanın varsa hiç uğraşma derim. Mutluki nin derdi ne güzel inşaat halindeydi diyo oh bir kere temizledimmi mis gibi oturur ama bizim ki öyle mi 20-25 yıllık eski ev hiç bakım yapılmamış of of.. Bugün iş çıkışı da banyoyu temizleyecektim :))

Aynennn öyle , derzler sıkıntı değil tazelemek kolay. Benim derdimde sizin gibi fayanslarla. boşa çabalama kurtuluş yokmu diyosun :) . Taşınma imkanım yok şuan üç ay oldu alalı, borcunu bitirmeden çıkamam zatende , biraz hafifletince değiştiricem inşallah fayansları tamamen... hoşçakall

E sen evi almışsan sıkıntı yapma hic ya. Borcun bitince fayansları kırdırıp zevkine göre yeni fayans yaptırır banyonu bastan asagı yenilersin oh mis :)

Derz temizleyici
Şırınga
Diş fırçası
Küçük kap al

Kaba derz temizleyicidir koy şırınga ile çek ve yerdeki fayans aralarına gelecek şekilde dök. Birkaç dk bekle diş fırçası ile fırçala. Fayanslar dikey ise diş fırçasını temizleyicyr batır sonra fırçala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…