• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fayans arası temizliği

temmuzz

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
6.673
4.041
448
Diğer
1 hafta oldu yeni evimize taşınalı 1 haftadır uğraşıyorum mutfaktaki ve koridordaki
fayansların arasında birikmiş siyah kir görüntüsünü temizlemekle...
Şaşıedım kaldım çamaşır suyu dahi döktüm azda olsa çıktı ama yinede bembeyaz olmadı gören hiç temizlenmemiş sanacak..Bi öneride bulunun canlarım ne yapmam gerekiyorbilmiyorumkismile

canım bende yenı evıme gecelı daha 2 ay falan oluyor..
ben toplu konutta oturuyorum ışçilik maalesef 0 cok hızlı ve de özensiz calısılmıs derzlerın durumu benımde cok kotu sadece araları olsa iyi fayansların ustundede macun kalıntıları var ve de ne yapsam cıkmıyor uzaktan bakınca vede ısık vurunca sanırsın kı hıc temızlenmemıs ugrasılmamıs..
benım dıger odalarım halıflekstı lamınent dosettık sadece mutfakla korıdorum fayans sanırım toparlanınca korıdorada lamınent dosetecegım mutfagında belkı taslarını degıstırırız..

ev yeni daha 1 yıllık bu sürede kiracı oturmuş 1 yıla yakın ve pekte temiz kullanmamış

canım sıkılıyor fayans arasını gördükçe bugün birazdaha uğraşacağım bakalım

Yapı marketlerde fayans arası kalemi satılıyor. Sanırım weding gibi de bir adı var. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
canım sana %100 etkili bi çözüm beyaz sıvı cif alacaksın bide sert uçlu fırça bi güzel fırçalayacaksın aralarını kaymak gibi olucakkjel olanlar değil amaohaoldumsmile

sert fırçaya hiç gerek yok.bref kireç çözücü var sık üzerine biraz beklet süngerin sert yüzeyi ile sil .aradaki dolgulara zarar vermeden temizliyor.domestosda kullanabilirsin ama bref i öneririm.

ben porçöz ile temizliyorum ama tavsiye etmem zarar veriyor malesef
markette fayans arası temzileyici gördüm bir de derz kalemi ama denemedim

canım biz evimizde 10 yıldır yaptıgımız şey suyun içine kireç sökücüyü göküyoz yada yere az döküp fırçalıyoruz çok sakın bekletme derim yoksa fayans araları açılıyor sonra çıkıyor dikkatli kullan derim

derz arası temizleyici (markasını hatırlamıyorum) olarak satılan ürünler var benim kullandığım sarı bir kutudaydı.her markette bulamıyorum ben de.döktükten sonra biraz bekleyip ovmaya bile gerek kalmadan süngerle silmem yeterli oluyor ve kesinlikle zarar vermiyor.tavsiye ederim

porçöz tatlım en iyi çözüm hem fırçalamanada hiiiççç gerek yok döker dökmez sökmeye başlıyor zaten. bende kiradayım benden önce oturan kadın baya bi pasaklıymış apartman bile dert yanıyo evin halini düşün artık porçöz döktüm derz aralarına döker dökmez sökmeye başladı çok pratik dök çıkıncada sil iyice bi kaç kez tamamdır.

ha bide zaar vermesinden korkma çok sık yapmayacağın için hiç zararı olmaz. bende çok araştırdım.

Yapı marketlerde fayans arası kalemi satılıyor. Sanırım weding gibi de bir adı var. Tavsiye ederim.

Bende bugün yapı markette gördüm - derz aralarında mucize yaratacağını sanıyorum.
Umarım bu ürün sayesinde derz sorunumuzu hallederiz. (Edding 8200 Fayans Derz Kalemi) :hulya:

Hanimlar ben yine kk de okumustum fayans aralarina lekelerinde kabartma tozu ile limonu karistirip temizligini mukemmel oluyormus. Denemedim ama deneyecem bunu ben.

Son düzenleme:
hanımlar tavsiye üzerine marc banyo kullandım derz aralarına. çok memnun kaldım tavsiye ederim

Back
X