• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
bugun elektrik ve dogalgaz faturamiz geldi. bizim dogalgaz faturali haliyle ne yaktigimizdan haberimiz olmuyor. 272 tl gelmis biz iki kisiyiz ustelik sok olduk. ev gormeye gelenler cok oldu bu ara firin her gun calisti... bundan kaynakli midir? elektrik de 160 gelmis gerci ufo yaktik bi petegimiz bozulmustu o yuzden normal diyorum ama tasarruf yapmak istiyorum esimin hic boyle bi derdi yok. sanki cok rahatmisiz gibi...

maddi yonden dardayiz biraz o yuzden bu ay faturalar belimizi buktu belli olan o ...

siz tasarruf adina neler yapiyorsunuz?

Gece 10dan sonra camasir yikamak firini bir kez calistirip hazir isinmisken firinla yapilabilecek seyleri aradan cikarmak,alisverisi toplu yapmak indirim takip etmek liste daha da uzayabilir...

tesekkur ederim. bir de ben cogu zaman bulasigi elimde yikiyorum makineye yerlestirmeye usenip... elimde yikamayip toplu makinede yikasa. daha mi iyi olur. bizim su kartli , sicak su kullanimi dogal gazi ne kadar etkiliyo

tesekkur ederim. bir de ben cogu zaman bulasigi elimde yikiyorum makineye yerlestirmeye usenip... elimde yikamayip toplu makinede yikasa. daha mi iyi olur. bizim su kartli , sicak su kullanimi dogal gazi ne kadar etkiliyo
Annemin site de oyle.aslinda bulasik mak.daha karli tabiiki..annem cok etkilemedigini soylemisti ama her anlamda genel bir tasarrufa gidildiginde bir seye yariyor.

Apartmanda yasiyorsaniz lutfen gece 10dan sonra calistirmayin su camasir makinelerini.
yeminle uyku tutmuyor gurultuden.
komşu hakki diye de bir sry var.

evet sitede oturuyoruz canim. camasiri ben biriktip ayda iki kere yikiyorum zaten. renkliler ve beyazlar olarak. sadece gece utu yapiyorum ondan sonra... ben zaten camasiri genelde sabah yikarim ama benim camasir makinem sessiz calisandan ve antrede duruyor yatak odalarina tera. gecen komsum geldiginde camasir vardi aaa makinen mj bozuldu yikamiyo galiba dedi sesinden kimse rahatsiz olmaz o yuzden biz bile yikiyo mu yikamiyo mu anlamiyoruz :)

bugun elektrik ve dogalgaz faturamiz geldi. bizim dogalgaz faturali haliyle ne yaktigimizdan haberimiz olmuyor. 272 tl gelmis biz iki kisiyiz ustelik sok olduk. ev gormeye gelenler cok oldu bu ara firin her gun calisti... bundan kaynakli midir? elektrik de 160 gelmis gerci ufo yaktik bi petegimiz bozulmustu o yuzden normal diyorum ama tasarruf yapmak istiyorum esimin hic boyle bi derdi yok. sanki cok rahatmisiz gibi...

maddi yonden dardayiz biraz o yuzden bu ay faturalar belimizi buktu belli olan o ...

Evim 120 metrekare 3+1 sadece yatak o. Çocuk o. Ve oturma odasının petek leri yanar. Petek arkasına yapı marketlerde satılan folyo koruyuculardan koyun. Kombinin oldu ortamın havalandırması iyi olmalı. Hem az yakması hemde gaz kaçağına karşı. Sürekli en düşük seviyede yanar hiç dokunmam. Mesela bugün öğlen 1 de kaç metreküp olduğuna bakarım yarın yine saat 1 de kaç metreküp yanmış bakarım 24 saatte diyelim 5 metre küp yaptı.
5x30= 150 metreküp yakar bir ayda. Sonra geçen ayın faturasına bakarım. Diyelim geçen ay 120 metreküp yakmışım 160 tl gelmiş. Hemen bir içler dışlar çarpımı yaparım :))) (birde okuldayken hepmderdik bu ne işimize yarayacak hayatta) ve o ay kaç para geleceğini ortalama olarak bulurum.

Canm bulaşık mak daha karlı dogalgaz ıcın bende bastan cok hata yaptım hep yuksekte calıstırdım ve kullanmadıklarımı kapalı tuttum ve sıcak suyu mutfakta cok kulandım suan ve peteklerın onu kapalıydı perdeyle koltukla vs perdelerı mermerın uzerıne kaldırdım ve koltugu en azından ısıyı ıcerı yayacak kadar cektım butun odaları actım suan sadece dusuk calısmasına ragmen ev sıcak camasır bulasık mak. Gece calıstır gercı elektırık suan cok fazla gelıho herkeze ama gecee daha ıyı yanı su konusunda pek bısey bılmıyorum ama sadece sıfonun ıcıne kucuk plastık bı sıseyı dolu halde koymak gerekıyomus bunu bende denıcem

Hava çokmu soğuk mutfakta yemek yediğimizden çamaşırı yıkar akşam yemek saatinde kurutma makinesini açarım. Böylece mutfak sıcacık olur. Tv nin fişini mutlaka çekerim abartısız faturada 8 ila 10 tl fark ediyor. Ütüyü biriktirip yaparım. Makinayı tıka basa doldurur um. Ayrıca beyazlar dahil çok yüksek sıcaklık kullanmam. Maksimum 50 derece. Bulaşıkları makinada yıkarım. Bardak tabak kabası için suyu açık tutup altında çalkalamam. Leğene biraz su koyar öyle kabasını alırım. Banyoya girince başta su soğuk akar ya. O suyu boşa akıtmam. Yersilme tuvalet yıkama vs için bir kaba alırım.

Yahu bukadar şey yapıyorum yine yüksek geliyor bu faturalar. Kafayı yiyicem en son.

Canm bulaşık mak daha karlı dogalgaz ıcın bende bastan cok hata yaptım hep yuksekte calıstırdım ve kullanmadıklarımı kapalı tuttum ve sıcak suyu mutfakta cok kulandım suan ve peteklerın onu kapalıydı perdeyle koltukla vs perdelerı mermerın uzerıne kaldırdım ve koltugu en azından ısıyı ıcerı yayacak kadar cektım butun odaları actım suan sadece dusuk calısmasına ragmen ev sıcak camasır bulasık mak. Gece calıstır gercı elektırık suan cok fazla gelıho herkeze ama gecee daha ıyı yanı su konusunda pek bısey bılmıyorum ama sadece sıfonun ıcıne kucuk plastık bı sıseyı dolu halde koymak gerekıyomus bunu bende denıcem

tesekkur ederim canim biz uc aylik evliyiz dogal gaz kartliydi kendi evlerimizdr simdi oturdugumuz sitede faturali olunca boyle soklar yasiyoruz :) bizim su kartli cok iyi oluyo o yuzden bittikce 20 tl lik falan aliyorum baya gidiyo

Hava çokmu soğuk mutfakta yemek yediğimizden çamaşırı yıkar akşam yemek saatinde kurutma makinesini açarım. Böylece mutfak sıcacık olur. Tv nin fişini mutlaka çekerim abartısız faturada 8 ila 10 tl fark ediyor. Ütüyü biriktirip yaparım. Makinayı tıka basa doldurur um. Ayrıca beyazlar dahil çok yüksek sıcaklık kullanmam. Maksimum 50 derece. Bulaşıkları makinada yıkarım. Bardak tabak kabası için suyu açık tutup altında çalkalamam. Leğene biraz su koyar öyle kabasını alırım. Banyoya girince başta su soğuk akar ya. O suyu boşa akıtmam. Yersilme tuvalet yıkama vs için bir kaba alırım.

Yahu bukadar şey yapıyorum yine yüksek geliyor bu faturalar. Kafayı yiyicem en son.

ne guzel oneriler tesekkur ederim kdv bilmem ne derken boyle oluyo sanirim :/

ne guzel oneriler tesekkur ederim kdv bilmem ne derken boyle oluyo sanirim :/
Ya sormayın birde kaçak ları ödüyoruz inanılmaz ağırıma gidiyor. 60 70 tl gelen elektirik 100 tl gelmiş deliricem ya. Ateş olup yapışsın bir taraflarına. Ay yine sinir oldum. Yani faturafaturayı gördüm gidip hemen ödedim. Normalde buzdolabına Asar hepsi gelince toplu öderim. Gözümün önünde durması asabım bozuluyor

Canım çamaşır bulaşık gece çalıştır
Elde bulaşık yıkama. Mesela bi kaba su doldur tabağı çatalı ordan geçir öyle koy makinaya
Prizde buzdolabı dışında bişey bırakma
Makinalarda hızlı yıkama yapma, ekoları seç
Doğalgaz konusunda yardımcı olamıycam komşularım sayesinde ben yakmıyorum:)

Ha bide kettle da su kaynatma ocakta kaynat enaz 10lira farkeder.

Benim hergün çamaşır bılaşık çalışıyo,
Ütüde elektrik süpürgeside hergün

Max 30-35 su
Max 45 elektriğim geliyo
Çok soğuklarda elektrik sobasını yaktığımda 80
Yazın vantilatörle 60
Doğalgazım standart 18 geliyo duş+ocak

Canım çamaşır bulaşık gece çalıştır
Elde bulaşık yıkama. Mesela bi kaba su doldur tabağı çatalı ordan geçir öyle koy makinaya
Prizde buzdolabı dışında bişey bırakma
Makinalarda hızlı yıkama yapma, ekoları seç
Doğalgaz konusunda yardımcı olamıycam komşularım sayesinde ben yakmıyorum:)

Ha bide kettle da su kaynatma ocakta kaynat enaz 10lira farkeder.

Benim hergün çamaşır bılaşık çalışıyo,
Ütüde elektrik süpürgeside hergün

Max 30-35 su
Max 45 elektriğim geliyo
Çok soğuklarda elektrik sobasını yaktığımda 80
Yazın vantilatörle 60
Doğalgazım standart 18 geliyo duş+ocak

evet elektrik supurgesini bende her gun calistiriyorum kedim oldugu icin

Evim 120 metrekare 3+1 sadece yatak o. Çocuk o. Ve oturma odasının petek leri yanar. Petek arkasına yapı marketlerde satılan folyo koruyuculardan koyun. Kombinin oldu ortamın havalandırması iyi olmalı. Hem az yakması hemde gaz kaçağına karşı. Sürekli en düşük seviyede yanar hiç dokunmam. Mesela bugün öğlen 1 de kaç metreküp olduğuna bakarım yarın yine saat 1 de kaç metreküp yanmış bakarım 24 saatte diyelim 5 metre küp yaptı.
5x30= 150 metreküp yakar bir ayda. Sonra geçen ayın faturasına bakarım. Diyelim geçen ay 120 metreküp yakmışım 160 tl gelmiş. Hemen bir içler dışlar çarpımı yaparım :))) (birde okuldayken hepmderdik bu ne işimize yarayacak hayatta) ve o ay kaç para geleceğini ortalama olarak bulurum.
petek arkasına koruyucu folyo demişsiniz nasıl birşey bu nasıl bir faydası var acaba

Bu ay faturalara birsey oldu zaten 35 gelen faturan 62 geldi..
Dogalgaz yolda bakalım o kac gelecek..
Birde ısınsam gam yemem..

Gece 10dan sonra camasir yikamak firini bir kez calistirip hazir isinmisken firinla yapilabilecek seyleri aradan cikarmak,alisverisi toplu yapmak indirim takip etmek liste daha da uzayabilir...
Yalniz su elektrikten tasarruf icin tarifenizi degistirmeniz gerek. Yani normal tarifeyle 10dan sonra yikamanin da bir hükmü yok. Tarife degisikligi icin elektrik idaresine dilekce vermeniz yeterli.

Back
X