Toplumun namus kavramına genel bakış açısı malum. Ama dizi de abartıldığını da düşünüyorum. Kan çıkar silahlar patlar falan, hatta Kerim in annesi de intihar etmiş bu sebep yüzünden, bu milletin hiç mi işi yok kirlendin sen diye bu kadar dışlayacaklar. En kötü kimse oğluyla evlendirmek istemeyebilir. Ama tecavüze uğrayanın kirlendin sen diye bu kadar üstüne gidileceğini sanmıyorum. Doğu bölgesi haricinde konuşuyorum. Oralarda töreler var. Günümüz Egesin de geçtiğini düşününce pek uyuşmuyor. Senaryo 30-40 sene öncesinin.
Sana yaşanmış bir örnek vereyeim; Annemlerin köyünde buna benzer bir olay yaşanmış 35 sene öncesinden. Evli bir adam köyün en güzel kızlarından birine göz koymuş. Kaçırmış kızı ve tecavüz etmiş. Kızın ailesi kızlarını tecavüzcüsüyle evlendirmek yerine şikayet etmiş, adam hapis yatmış. Kız kimse ile evlenememiş, yıllar sonra dul ve çocuklu biriyle evlendirilmiş. Umarım şimdi mutludur.
Olaya bakış açısından söz edeyim; köyde kimse kızı böyle yerin dibine sokmamış, kendi rızanla mı oldu diye kimse üzerine gitmemiş, sadece acımışlar, ve herkes hem fikir olarak kızın "ziyan" edildiğini düşünmüş ne yazık ki...