• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Fatihtenmi kadıköydenmi başlamalıyım?

missmickey

Guru
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
194
3
316
İstanbul
Ekimde düğünüm var inşallah.sizce model çeşitliliği ve fiyat açısından nereden başlamalıyım?gelinlikçiler çarşı konusunda tecrübelerinize ihtiyacım var.

İkisini artı ümraniye gelinlikçilerini gezmiş olarak kadıköyü öneririm. fatih adı olduğu için çok pahalı. benim elimde modelim vardı, o modele aynı kalite kumaş için fatih 2500, kadıköy 2000, ümraniye 1500 fiyatlarını vermişti. kadıköyde üst katlarda olan dükkanları gözardı etme. yola sıfır dükkanlar biraz daha pahalılar üst katlardakilere göre. benim gelinlikçim tunaliz modaya da uğramayı ihmal etme. ümraniyeye gidersen ana cadde üzerinde ilknur modayı öneririm. fatihte aklımda kalan ise olmadı.

İkisini artı ümraniye gelinlikçilerini gezmiş olarak kadıköyü öneririm. fatih adı olduğu için çok pahalı. benim elimde modelim vardı, o modele aynı kalite kumaş için fatih 2500, kadıköy 2000, ümraniye 1500 fiyatlarını vermişti. kadıköyde üst katlarda olan dükkanları gözardı etme. yola sıfır dükkanlar biraz daha pahalılar üst katlardakilere göre. benim gelinlikçim tunaliz modaya da uğramayı ihmal etme. ümraniyeye gidersen ana cadde üzerinde ilknur modayı öneririm. fatihte aklımda kalan ise olmadı.

teşekkür ederim.ailem benimle değil nişanlımda işten aşını kaldıramıyor.bugün oleg casinni ye gittim.bi iki model denedim.çok içime sinmedi.ben şöööle gümüş işlemeli yani taşlı alt kısmı daha sade modeller istiyorum fatihte sadece bi yere sordum 3000 den başlar dedi.moralim sıfıra indi.

tunaliz modaya baktım netten hoş modeller var.kendi mekanlarında daha fazla model varmı?sen ne kadara yaptırdın canım

tunalizin internet sitesindekilerden daha başka modelleri var dükkanında. benimki 2500-3000 arası ama dantelden, gerçek fransız danteli üzeri de işlemeliydi o yüzden. fiyata 500-750 lira gibi bir etkisi oluyor fr dantelinin. senin istediğin tipte üzeri swarovskili altı sade var diye hatırlıyorum. uğra bir bak. kadıköyde özgül modayı da beğenmiştim mesela. haa bir de hennaya bak, 2000 civarında diye anlatmışlardı ki vitrindeki modellerin kalitesi güzel duruyordu, ancak girmedim içine.

bak bu aşağıdaki gelinliği de tunaliz dikmiş, birkaç sene önce sanırım. fiyatı 2000 liraymış:

46307_452371374800_568584800_4956759_203662_n.jpg

100_3983.jpg

DSC09929-400x487.jpg

Son düzenleme:
Pronovias seviyorsan bir de optimum outlet vakkoya git kadıköye gidiyorsun madem. geçmiş yıllara ait orijinal pronoviaslar 1600-2500 arası fiyatlara satılıyor. belki beğendiğin olur.

Kesinlikle Fatih'e gitme, çoğu yerde basit modeller var ve pahalı... O parayı Fatih'e vereceğime Kadıköy'e veririm daha iyi... Kadıköy'de çok daha güzel ve kaliteli modeller var. Ben de kasımda evlenicem ve gelinlik bakıyorum, henüz almadım.. Ancak, başıma gelen birşeyi anlatayım. 15 gün kadar önce Kadıköy'deki Henna gelinlikten bir model beğendim... Oradaki bayan 2.000 kusur dedi fiyata. Göğüs kısmına biraz taş ilavesi istedim sadece... Nişanlımın sıkı pazarlığıyla fiyatta indirim yaptılar ve 1.650 tl'ye düşürdük.. Ancak başka yerlere de bakmak istiyordum ve o gün karar vermedim. İyiki de vermemişim...Bugün tesadüfen internet sitesine girdim, ve o gün beğendiğim modeli buldum. Sitesinde yazan fiyat, zaten 1.690 tl!! Bu durumda bana 40 tl mi indirim yaptılar? Nasıl iş anlamadım... Oraya gidip bu durumu sorsam, mutlaka bir bahane uyduracaklardır! Yok taştan dolayı, yok şundan dolayı... Hepsi bahane! Oysaki ordaki bayana oldukça güvenmiştim.. Sana tavsiyem, gelinliği hemen alma, hemen güvenme, iyi araştır ve sıkı bir pazarlık yap. Gerekirse yanına sıkı pazarlık edebilecek birini al...Emin ol isteseler fiyatı bayağı düşürebilirler... Başka bir mağazada da 3.000 liralık bir gelinliği yarım saatlik çabalarımızla 2.000'e düşürmüştük...

Ayrıca, Oleg Cassini ve Aysira gibi mağazalardan ben beğenmedim.. Aysira'da sözde %25 indirim var. Gelinliği çıkarmışlar 3.000-4.000'e, üstünden indirim yapıyorlar.. İndirimle gelinlik zaten normal fiyatına geliyor.. Anlayacağın, kimseye güven olmuyor canım... Ben o günden beri bakmadım gelinliğe, tekrar bakıcam ama başka yerlere... Baktığım zaman yine yazarım canım... Sen de bakarsan, hoşuna giden bir yer olursa burdan tavsiye edersin..

ben nişanlığımı da gelinliğimi de fatih'te diktirdim. kesinlikle kazıkçılar ama bence modeller yine de çok güzel. tesettürlüysen hele kesinlikle fatih'ten başla, seval'e de uğra. benim nişanlığım 3500, gelinliğim 4500e geldi, güzel kazık yedik anlayacağınız, duvağıma sadece +1000 TL istediler :43: çok cazgırlar hepsi ve istediğini yapmıyorlar bi türlü. ben 2012 model bi gelinlik seçmiştim, üstü gümüş iş, altı önden düz dar, arkadan kabarık. şimdi onlar pronoviasta çıkmış. eğer tesettürlü değilsen kesinlikle 2000TL'yi geçme gelinlikte.
hayırlısı olsun, bazen de ne kadar kafanı yorarsan yor, olacağına varıyor, çok kasma, bence diktirme mümkünse, gördüğünü, üstüne yakışanı al.
terzilere hiç güvenmiyorum ve hepsinden nefret ediyorum :))) :1: hem nişanımda hem düğünümde diktirdim çok zahmetliydi gerçekten.
ayrıca eylül mü kasım mı düğünün hatırlayamadım ama bir an evvel başla, çünkü illa ki aksıyor, uzuyor, değişiyor. 3 hafta önceden de elinde olsun muhakkak bitmiş haliyle.

ben kadıköye gttm hiç güzel bı model bulamadm.sadece bi tane begenmştm o da her yerde bulablcgm turdendi.bnce fatıhe bak.aslına her ıkısnıde iyice ge zaraştr ıcnde bşy kalmasn.esnaf her yerde aynıdır kadıköydekide fatıhtekıde fazla kazanmak ister.bu senin kalite hakımyetnle alakalı.araştrcak görceksın ne nekadar eder bıleceksn oturup pazarlıgını edecksn ..ayrıca fatıhtekı bı magazın yaptgı hoş olmayan bı davranışı fatıhtekı tum gelınlıkçilere genellmek doğru dııl.fiyatlarn yuksek oldgu doğru ancak dedgm gbi işin sırrı sızde..kimseye zorla bşy satamazlar..araştrmacı olmak gerekıor bıraz..

Back