Kaldı ki birde bu konunun muhasebe vergi ayağı var. Doğrudan satışı yapılan markalar üyelerine fatura kesip üyelerine ürün satıyor. Sonra bu ürünü alan üyeler kalalog ellerinde pasta börek günlerinde milleti sık boğaz yapıp o kalitesiz ürünleri pazarlıyorlar ve KESİNLİKLE FATURA KESMİYORLAR. Yani ürünü alan son tüketicinin ürünü aldığını kullandığını ispatlaması imkansız.
örnekle açıklayayım : bir ruju avon kendi üyesine 100 e satıyor. üzerine %18 KDV ekliyor ve üyeden 118 alıyor.
Ama bu üye son kullanıcıya 200 e satıyor ama fatura kesmiyor. aradaki farkın 82 nin yani KDV si ni devlet alamıyor. Yani vergi kaçırılıyor..
Devletin işte bu yüzden bu kepazeliğe DURRRR demesi gerek.
Doğrudan satış şirketleri hem kdv hem de stopaj vergisi ödüyor. Hangi şirket olursa olsun, irsaliyeli faturası vardır ve kdv + stopaj mutlaka belirlenmiş ve kesintiler yapılmıştır ve bu faturada mevcuttur İsteyene gönderebilirim. (Ayrıca İşletme yönetim ve organizasyon ve kamu yönetimi bölümlerini önlisans düzeyinde okudum.) KDV ve stopajı satış danışmanları ödediği için, bu miktar müşteriye yansımaz. Tüm firmaların satış sözleşmeleri de vardır ancak zaman alan ve zahmetli görülen işlemler olduğundan danışmanlar kullanmayı çok tercih etmez. Ayrıca satış sözleşmeleri senet yerine geçer ve ücretini ödemeyen müşteriler bu sözleşme ile dava edilebilmektedir.
Doğrudan satış ürünleriyle 41 yaşıma gelmiş, 20 yıllık Hemşireyim. Çok şükür bebek gibi cildim ve simsiyah doğal saçlarım var. En az 20 kez saçlarımı boyattım ve Allah firmamdan razı olsun, ürünleri ile kimseler yaşıma inanamıyor. Çok şükür ki doğru tercih yapmışım. 4 kardeşim var ve 4 ünün de saçları aklar dolu, kırışıklıkları almış başını gidiyor. Benim ise cildimde zerre leke ya da kırışıklık yok. Üyeliğimle de; 30 lira olan bir rimeli 2 liraya, 75 liralık bir parfümü 5-10 liraya alabildiğim oluyor.