- 21 Mart 2019
- 33
- 102
- Konu Sahibi BirNefes_Bilgelik
Satır aralarınızda açık açık anlattığınız şeyler zaten bilgelikEstf, aksine çok ilgilendiğim bir konu değil çünkü hiçbir zaman diğer mesajınızda bahsettiğiniz ‘bilge’ kavramını benimsemedim.
Kendimi koskoca evrende, önemli bir misyona sahip görmüyorum ya da oluşumun sırrını çözmekle alakalı gayem olduğunu da düşünmüyorum.
Geldik, gidiyoruz ve bunun arası hayat.
Günlük rutinlerin arasına sıkışmışlık hissinin sadece insanların kendilerine çizdiği bir duvar olduğunu düşünüyorum.
Çarkın hepimiz mecburen bir parçasıyız, öyle ya da böyle.
Bilgelik ya da farkındalık misyonunda olsak dahi bir şeyleri bireysel olarak değiştirme gücümüz maalesef yok.
Kendimi ben zaten biliyorum, neyim ve ne değilim, bununla başkasının alakadar olması benim sınırım.
Kendi dişlimi kırdığım yer burası, daha ötesi de yok bende.
Bilge dediğimiz kavrama göre yaşamak beni en saçma tecrübelerden uzak tutar mesela.
Dolayısıyla ne iddialı cümlelerim olur ne de büyük hayal kırıklarım, küçük anlar özgürlüktür.
Özgürlük ise bedende değil, ruh ve beyindedir.
Bunun bir öğreti ile olabileceğini zannetmiyorum, herkesin duygu durum yönetimi ve hissiyatı başkadır.
Bilgelikten kasıt hint rahiplerinin giydiği elbiseleri giyip onlar gibi yaşamak değildir.çağımızın bilgeleri ferrari ye binip kalbiyle yaşayabilenlerdir
Saygılarımla