Farklı şehirler, evlilik.

Bizde de baklava oluyor. Ben siparisi veririm benimkide gelince gidip alır artık
Oyle de olur sorumluluk hep bizdeydi pek hatirlamak istemem ama esimi sevdigim icin katlanmistim herseye Cok sukur mutluyuz yoksa uhde kaliyor insanin icinde ailelerin anlasmasi Cok onemli

Peki ailen hayır derse ne olacak..

Çok erken bir karar değilmi..

Ailem tanıştı çocukla . Ailesini kendisini detaylı bir şekilde araştırdı. Ondan sonra gelsin dediler. Aileminde rızası ile aldım bu kararı

Ailem tanıştı çocukla . Ailesini kendisini detaylı bir şekilde araştırdı. Ondan sonra gelsin dediler. Aileminde rızası ile aldım bu kararı

Araştırmak bir yere kadar olumlu olabilir.
Bunun oturma kalkması yemesi hitap şekli önemli detaylardır..
Olumlu geçerse hayırlısı olsun şimdiden..

Tabikide tanıyorum 5 aydır çıkıyoruz. Ailesiyle tanışmadim ama
Uzak olunca nisan söz isteme bir arada oluyor o sorun değil de ailesi daha hiç gelmediyse o tuhaf,aslinda önce bir gelmeleri sonra bu işlere girmek lazım.annenler iyi kabul etmiş kardeşimin de hepsi bir arada olmuştu ama önceden annemler bir kez daha gidip tanışmışlardı ,gorumcemlerin de ailesi gelip tanışmıştı belli sure sonra isteme söz olayına karar verildi ,sizinki olmamış bence

uzaktan diyorsun o kısımdayım ben. iki gün sonra burda vay tanımamışım pişmanım kv şöle koca böyle diye konu açmayasınız diye yorum yapıyoruz.

Uzaktan evet ama gözüm kapalı evet demedim. Araştırıldi , ailem tanıştı. Geldi gitti konuştuk herseyi detaylı şekilde öyle karar verdik. Yani bu sadece uzakta olması değil biraz da şans işi bence ailesi çok iyidir çocuk çok iyidir evlendikten sonra bambaşka biri olur . Arkadaşım mesela ailece tanisiyorlardi. Nisanlandi, kayinvalidesi gelirim diyordu başka bişey demiyordu. Evlendikten sonra da kıza yapmadığını bırakmadi. Şimdi kendi çocuğu bile sildi ailesini.

Siz ne kadar süredir tanışıyorsunuz?
Acikcasi ben tanışmak icin gelinip bir yada iki hafta sonra isteme/nisan icin gelinmesi taraftariyim.
Siz çocuğu taniyor olsaniz dahi evinize hele bi gelsinler bi cayinizi icsinler. Her sey cok farkli hale gelebiliyor. Araştırmakla falan olmuyor.

Diğer taraftan eminseniz su sekilde olabilir;
Nisan nasil olacak kiyafetleri yüzükleri falan nasil alalim yetisir mi ki diye konuyu açıp kaygilarinizi beklentilerinizi konusun.

Kaç defa paylaşmisim ya yazdığımı

Ben sana bir sey anlatayım.
Ablam gecen yil bu zamanlar nisandan ayrildi.
Hemde kac yildir anne babamin arkadaslari olan bir ailenin oğluyla ayrildilar.
Daha sonra gelen taliplerden birinde de ablam onaylasa bile ailesi geldikten sonra cok farkli yansitan insanlar oldugunu gördük.
Sosyal hayatta cok iyi görünen insanlar bir anda aile olmaya kalkinca yalan,dolan, hile ile bambaska bir boyuta ulastilar.
Biraz da ailesiyle birlikte tanimak gerekiyor. Bu isler beş aydir çıkıyorum bizimkiler tanisti ile olmuyor.
Belki annesi sizi begenmeyecek yüzünüze bakmayacak cok laf sokacak bunu disaridan bir insan bilemez asla. Siz tanisma günü anlayacaksiniz. Üçünü peşpeşe yapmayın tavsiyemi yabana atmayin.

Gelip 3 gün kalacaklar. 1. Gün tanisacaklar. Konuşacaklar herşeyi. Olumlu olursa hersey. Ertesi gün gidip yüzük alınacak. Akşam da isteme olacak. Ertesi gün yine birlikte 1 gün daha gecirecegiz akşam gidecekler. Yani ilk gün geldiğinde isteyip yüzüğü takıl gitmeyecekler

Arada biraz bi sakinleme düşünme süresi olmali. Nasilsa kizi aldik modunda bakiyorlardir.
Eger daha önce iki aile tanismis olsaydi yada siz anne babayi taniyor olsaydiniz o farklı derdim ama bu baska.

Arada biraz bi sakinleme düşünme süresi olmali. Nasilsa kizi aldik modunda bakiyorlardir.
Eger daha önce iki aile tanismis olsaydi yada siz anne babayi taniyor olsaydiniz o farklı derdim ama bu baska.

Nasıl olsa biz kararı verdik diye. Iki tarafta bize bırakıyorlar. Siz nasıl olsa karar vermissiniz bize de resmiyete dökmek kalıyor denildi.

Benim durumum seninki gibiydi.
Görümcemle önceden buluşup almıştık.
Bu işler konuşularak halloluyor şehirler farklı olunca.
Nişanlın 1 gün önceden gelir alırsınız.

Nasıl olsa biz kararı verdik diye. Iki tarafta bize bırakıyorlar. Siz nasıl olsa karar vermissiniz bize de resmiyete dökmek kalıyor denildi.

Doğru degildi belki ama 7-8 yil görüştük nisanlimla. Ben nisanlimin ailesini isimiz sebebiyle taniyordum. O da benim ailemi sosyal ortamimiz ortak olduğu icin biliyordu.
Biz bireysel olarak ailelerle tanıştık yine de evlenmeyi düşündüğümüz insan diyerek. Annesi benimle özel olarak konustu benim oğlumun eksileri bunlar bak kalbinizi aklınızı iyi ölçün tartin dedi kac kere. Babamda nisanlima demis :|

O kadar zaman gecmis olmasina rağmen ya vermezlerse ya sevmezlerse diye cekindik. Ki biz kendi kendimize cok rahat iletisimi olan bir cifttik en basindan beri. Ne para pul ne baska bir sey olduğu gibi sorup olduğu gibi cevap aliyorduk.

Kendiniz alın kıyafeti ne olacak ki? Ben kimseyle konuşmaya bile zahmet etmeden kendi başıma almıştım kıyafetimi, en rahatı..

Ayrı şehirler zor oluyor valla senelik izinlerimizi nerde kullanacamızı şaşırdık kaldık .kültür farkkı da oluyor

Farklı şehirlerdeydik bizde.ben elbisemi falan önceden ayarladım.nişandan 1 gün önce nişanlım geldi aldık herşwyi.çikolata çiçek dahil.aynı gün isteme ve nişanım oldu.akşamda uçakla döndüler.

Bende nisan kiyafetimi alyanslari almistim. Onlarda cicegi cikolatasi ve takilarla gelmislerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…