• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı ojeleri üstüste sürme konusunda sorularım var...acemiyim lütfen yardım...

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar şimdi anladığım kadarıyla denediğim farklı ojelerden çıkardığım sonuca göre ojelerde şu çeşitler var...

mat olan ve örtücü olan renkler
mat olan ama örtücü olmayan yarı şeffaf renkler
örtücü olan metalik renkler
örtücü olmayan inci parlaklığında olan metalik renkler
sadece simden ibaret ojeler

belki başka türler de vardır ama benim çıkarabildiklerim bunlar

şimdi gelelim soruma ; benim tırnaklarımda beni çok rahatsız eden renk sorunu var..tırnağımın beyaz uçları küçüklükte tırnaklarımı beyaz kısımları aşıp pembe kısımlara da girerek yediğim için düzgün çıkmıyorlar..bazı yerleri french gibi çok beyaz..bazı kısımları beyaz olması gerekirken pembe veya şeffaf..ve düzgün şekilde değil...bu durum beni sanki tırnaklarımın arasında pislik varmış gibi gösteriyor...oysa ellerimi hep temiz tutarım...french yaparak kapatmayı denedim ancak tırnağımın beyaz kısımları da zaten yeterince kalın..neredeyse tırnağın yarısını kaplıyorlar..dolayısıyla çok kalın beyaz çekmek zorunda kalıyorum o da doğal görünmüyor...tırnağımın da kısa olduğu düşünülürse...
açık renkleri ve yarı şeffaf örtücü olmayan renkleri kullanamıyorum kusurları kapatmıyor..oysa çok istiyorum o tip renkler kullanmak

o yüzden french olayı maalesef bana uygun gelmedi...ama ben açık renkleri de kullanabilmek istiyorum ve genelde örtücü renkler değiller..farklı ojeleri üstüste sürerek hem tırnak beyazı kusurlarımı gizlemek hem de tırnaklarımı kibar bir renge boyamak istiyorum...aslında koyu renklerden iddialı renklerden de hoşlanmıyorum ama başka seçeneğin yok derseniz mecbur kalıcam tabi ki...
ne tip ojeler üstüste sürülebilir fikir verirmisiniz ? mesela mat ve örtücü oje üzerine simli oje olabileceğini düşünüyorum...başka fikri olan varmı ? 2 üstüste farklı ojelerde alta ne tür oje..üstüne ne tür oje sürüyorsunuz ?

Son düzenleme:
eğer her ojede aynı sorunu ysıyorsanız altına duz beyaz oje surmenizi tavsiye ederim ojenin ama butun ojeler opak olur aslında gerekirse 3 kat surun

teşekkür ederim öneri için :) düz beyaz derken şu mat ve opak olan kireç beyazını diyorsunuz dimi ?
flormar da 300 dü sanırım onun renk numarası :44:

peki farklı ojelerin üstüste olduğu uygulamalarda alttaki renk genelde mat ve örtücü renk mi oluyor ?
mesela mat ve opak bir ojenin üstüne genelde simli oje sürüldüğünü gördüm..örtücü türden metalik bir renk üstüne simli denesem günlük hayat ve spor kıyafetler için çok mu abartılı olur ?
metalik rengi tek başına abartılı buluyorum ama örtücü olması cazip geliyor..metalik renkleri nasıl kullanabilirim..veya neyin altına yada üstüne :26: bir de inci parlaklığında yarı metalik renkler var..
ne tip ojenin nerede kullanılmaya uygun olduğunu bilmiyorum...
şöyle bir genelleme yapabilirmisiniz şu tip ojelerin üstüne bu tip ojeler sürülünce iyi sonuç alınır gibi...

Son düzenleme:
teşekkür ederim öneri için :) düz beyaz derken şu mat ve opak olan kireç beyazını diyorsunuz dimi ?
flormar da 300 dü sanırım onun renk numarası :44:

peki farklı ojelerin üstüste olduğu uygulamalarda alttaki renk genelde mat ve örtücü renk mi oluyor ?
mesela mat ve opak bir ojenin üstüne genelde simli oje sürüldüğünü gördüm..örtücü türden metalik bir renk üstüne simli denesem günlük hayat ve spor kıyafetler için çok mu abartılı olur ?
metalik rengi tek başına abartılı buluyorum ama örtücü olması cazip geliyor..metalik renkleri nasıl kullanabilirim..veya neyin altına yada üstüne :26: bir de inci parlaklığında yarı metalik renkler var..
ne tip ojenin nerede kullanılmaya uygun olduğunu bilmiyorum...
şöyle bir genelleme yapabilirmisiniz şu tip ojelerin üstüne bu tip ojeler sürülünce iyi sonuç alınır gibi...

metalik ojeler evet normalde abartı durabiliyor ben genelde krem ojeler suruyorum yanı ısıltısız sedefsiz metalikte değil normal oje
metalik üzerine simli hoş durmayabilir çünkü metalik ojenin zaten kendine has parlaklıgı var göz alıcılıgı
ama krem oje uzerine simli hoş olabilir böylece tırnaklarınızdaki çizgi sorunuda kapanmıs olur

Back