farklı doktor görüşleri sizce ne yapmalıyım

serozi

Mete 11.11.2014
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
816
178
133
arkadaşlar 2 kez kimyasal gebelik geçirdim ilkinde beta hcg 105 2. Sinde 958 de düşük oldu ve kese dahi gözükmemişti. Doktorum 2. Düşük olduğu için mutlaka araştırmak gerekir dedi kan tahlilleri falan yapıldı cmt.i rahim filmi .ekildi ve sağ yumurtalığımın kapalı olduğu anlaşıldı. Son olarak genetik inceleme için fakülteye yönlendirdi doktorum sabah gittim tahlillerimle birlikte gen testti yapmaya yanaşmadılar önce. Fakat çok ısrar edince sadece bana yaptılar. Eşine gerek yok dediler bi de harbituel spontan paneli istemişti onun için kan aldılar.sonuçların biri temmuz diğeri ağustosta çıkacak. Öğleden sonra fakültede hocayla görüştüm sabah ki asistan doktordu. Bana yaşadığım gebeliklerin biyokimyasal gebelik olduğunu ve araştırmanın anlamsız olduğunu söyledi. Düşük olarak adlandırılması için kesenin ve kalp atışlarının olması gerektiğini söyledi. Özel hastaneye gittiğim için de para için gereksiz tahliller yapıldığını söyledi.korunma hamile kal ve kontrol için gel dedi. Bir de tüpün kapalı olamayabilir laroskopiye gerek yok onu hamile kalamayanlara yapıyoruz sana gerek yok dedi. Sizce neye kime inanacağım. Kendi doktoruma mı uzman doktor ve çok tecrübeli başhekimlik yapmış yoksa yardımcı doç. Olan fakültedekine mi çok uzun yazdım ama kafam çok karışık yorumlarını bekliyorum

Ben Dr lari uzmanlıkları değerlendirmemeyi öğrendim canım. Ben de cok sıkıntılar çektim, Prof diye bı Dr a gittim hem memnun kalmadık hem moralimi cok bozdu. Bu testlerin yapılmasının bı sakıncası yokki bı sey kaybetmiş olmazsın. Ama laparoskopi biraz daha düşünülmesi gereken bı durum bence. Ben tereddüte düştüğüm her donemde 3 Dr gezdim. Hep te 2 si aynı seyi söyledi, tercihimi o yonde kullandım. Şükürler olsun yanılmadım da. Bence sen de 3. Bir Dr a daha görün ondan sonra kararını ver. Dr kar bu konulara alışkın oldukları icin senin yaşadıkların onlar icin cok onemli degil, korunma, bı daha dene, olmazsa bi daha denersin, testleri yaptırmak icin bir kac düşük daha yasasan nolcak diyebilirler. Biraz icinden geçenlere güven bence bir Dr a daha git ayrıca

cvp için çok tşk ederim canım. Senin yazdığın bi cevaba rastlamıştım hacettepe düşüklerde çok iyi diye onun üzerine bugün arayıp randevu aldım.ankara gideceğim yani. Akşam eşimle karar verdik genetik sonuçlarını bekleyeceğiz şimdilik hacettepedeki doktorlar hakkında bilgim olmadığından salı günü için adını hatırlamıyorum bi prof. Dan randevu aldım.inşallah doğru yönlendirir. Ve ben blr kez daha rahim filmi çekmesini rica edeceğim inşallah işler iyi gider çok uzun sürmez fazla kalamam orda çünkü. Senin fikrin nedir

İcinde kalacaksa bir rahim filmi daha çektir canım. Mümkün olabildiğince cok dr a görün, fikir al. Zaten yüreğinden geçenler seni doğru yonlendirecektir emin ol. Ben senin yerinde olsam yaptıracağım bütün testleri yaptırır sonuclarını beklerim. Ve Korunurum bi süre. İnan unutuyorsun yaşadıklarını, bı daha sorunsuz hamile kaldığında. Yasin kac bilmiyorum ama acele etme her seyi yaptir göster Dr lara ondan sonra bebis gelir Allah'ın izniyle

yaşım 29 inşallah sağlıklı bir bebeğim olur. Bende senln gibi düşünüyorum şimdilik tüm tahlilleri yaptırdım. Eğer hacettepeki doktor tüplerle ilgili problemler için ameliyat ol derse 1 doktora daha gideceğim o da aynı şeyi derse olacağım zor bir operasyon değilmiş sanırım. Ama tek tüple de olur derse yine bir doktora daha görünüp gen sonuçlarını bekleyeceğim bir kez daha aynı sıkıntıyı çekebilecek cesaretim yok

Oyle deme yine de her sey biz insanlar icin. Allah sabrini veriyor. Ben de 2 düşükten sonra bir daha böyle bı seyi kaldıramam diyordum , Rabbim 3. Yü de yaşattı elim kolum bağlı dayandım yapacak bı sey yok.
Ameliyattan korkma zor da dgl cok da rutinde yapılan bir islem. Bı Dr daha derse geciktirmeden yaptir.
Allah gönlüne gore versin

tabiki başa gelen çekilir sonuçta Allah dağına göre kar verirmiş vardır bir hayır yeter ki sonuçta sağlıklı bir bebeğim ılsun da gerisi umrumda değil. İnsan başına gelmeyince anlamıyormuş. İnşallah rabbim isteyen herkese verir kimseye aratmaz. Evet 1 dr da ameliyat derse olacağım, gen de sonuçlanınca ki kötü bir şey çıkmazsa tekrar deneyeceğim

her konu hakkında her dr.un görüşü ve yaklaşımı farklı. bu da bize iyice zora sokuyor bence de bikaç doktrun fikri hangi yöndeyse öyle hareket et.ayrıca prof.lar ameliyatlarda daha başarılı bence. devlet hastenelerindeki dr.lardan fikir al onlar daha tecrübeli daha çok hasta görüyorlar..

cvp için çok tşk. ederim.salı günü gideceğim. inşallah alanında iyi bir doktordur da bu sıkıntım sonlanır. artık o kadar bunaldım ki

bazı tahlillerimin sonuçları kızlar, doktoruma girmedim henüz ama bir gariplik var sanki bilgi olan var mı

Test Adı Sonuç Referans Aralığı Birim Sonuç Tarihi

Protein - C 129.728 70 - 140 % 13/06/2012
Anti Tiroglobulin Ab 13.99 0 - 0 IU/mL 13/06/2012
TSH 0.907 0 - 0 µIU/mL 13/06/2012
ST4 1.24 .93 - 1.7 ng/dL 13/06/2012
Anti TPO Ab 57.65 0 - 0 IU/mL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…