• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farkli bir takinti, yardim bekliyorum

moleta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
57
1
96
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,
Benim farkli ve garip bir takintim var. Yardimci olabilecek, yorum bildirecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Benim takintim, kiyafet alisverisi yapmak ve aldiklarimin hic birini giymemek. Alisveris yapiyorum diye kendime kizmiyorum, asil kendime kizdigim nokta, aldigim tum kiyafetler dolabimda yepyeni etiketleriyle duruyor. Hicbirini giymiyorum, giyemiyorum. Bu bende inanilmaz bir obsesion durumunda. Hep en kotu, en cirkin, en eski kiyafetimi yikayip yikayip giyiyorum. Etrafta paspal dolasiyorum. Halbuki bir suru son moda ve pahali kiyafet, ayakkabi ve cantam var. Son 5 yildir bu durumda oldugumdan, tam 5 yil once aldigim kiyafetler bile etiketleriyle yesyeni duruyorlar. Tam 3 dolabim var ici yepyeni guzel kiyafetlerle dolu. Ama ben sanki hicbir kiyafetim yokmus gibi, dilenci gibi dolasiyorum etrafta. Ve bir turlu yepyeni kiyafetlerimi giyemiyorum, berbat bir takinti. E git giy, diyeceksiniz. Olmuyor yapamiyorum. Bir psikologdan yardim mi alsam acaba? Bu durumumdan kurtulmak istiyorum ama yapamiyorum. Giyemiyorum kiyafetlerimi

Merhaba, obsesif kompülsif bozukluğun altında kişide kaygı yaratan durumlar/olaylar yatar. Sizde de 5 senedir devam ettiğine göre kendi başınıza bunun üstesinden gelmeniz çok mümkün olmamış. Bir psikologtan yardım almanızda fayda var, eğer böyle bir imkanınız varsa iyi olur.

Merhaba, obsesif kompülsif bozukluğun altında kişide kaygı yaratan durumlar/olaylar yatar. Sizde de 5 senedir devam ettiğine göre kendi başınıza bunun üstesinden gelmeniz çok mümkün olmamış. Bir psikologtan yardım almanızda fayda var, eğer böyle bir imkanınız varsa iyi olur.

Sagol yorumun icin. Evet, psikologdan randevu almayi dusunuyorum, basedemiyorum ve biktim paspal dolasmaktan.

Rica ederim. Terapiyle bu sorundan kurtulmanız mümkün, merak etmeyin. Öcelikle önemli olan sizin istekli olmanız. Öyle de görünüyorsunuz. :)

Birden fazla kompülsiyonunuz da olabilir, ama illa üstüne yeni bir şey eklenecek diye bir kural yok. Dediğim gibi bu rahatsızlığın altında kişide rahatsızlık uyandıran; kaygı yaratan bir durum vardır. Buna temas edip, çözdüğünüzde obsesyon ve kompülsiyonlarınızdan kurtulabilirsiniz. Endişelenmeyin; bir uzmana başvurup yardım alırsanız üstesinden gelebilirsiniz.

bencede bi doktora gitsen iyi olur canım.. peki neden giymiyosun yeni şeyleri kıyamıyomusun?:26:

Evet kiyamiyorum eskiyecekler diye korkuyorum :( Vahim bir durumdayim.

anladım canım tam düşündügüm gibi... korkma bir giymeyi dene, gerisi gelir zorla kendini.....:34: kıyafet alabildigine göre maddi durumun var yine alırsın..

bu hastalıkta tek başına psikolog çare değil yaraya tuz olur ancak ilk olarak pskiyatra gitmelisiniz.ben de okbliyim bu arada

Back