Fareye tek cözüm kedimi?

yorgunbitkin88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2017
93
42
88
Merhaba arkadaslar,

3 ay once bir ev aldim. Evimden cok memnunum fakat surekli fare cikiyor yakaliyoruz bir kac gun sonra tekrar geliyor eski kiraciya sordum 10 sene oturdum hic girmedi diyor. Nerden geliyor anlamiyorum hic biryerde delik yok.

Buyuk ihtimal camdan giriyo cati katinda oturuyorum. Herkez kedi al ozaman korkudan gelmez diyolar? Bu dogrumu baska cozum yokmu? Yarin bir kedi bakmaya gidecegim tekir kedi. Para konusunda sorun yok bakabilcek durumdayim fakat haftada 38 saat calisiyorum ve onu yanliz birakmaya icim el vermiyorum ama ona cok guzel bakacagimdan eminim. Fikirlerinizi bekliyorum.

Camdan girdiğini dusunuyorsaniz camlarimiza sağlam bir sineklik yaptirip yirtilmayacak maddeden, zaten evinize kedi aldiginizda da bunu yapmaniz gerekir yoksa düşer hayvan. Sirf fare var diye de kedi alinmaz, cikan ilk alerjide hastalikta, taşinma durumunda kedi atilir. (Biliyorum siz asla atmam diyeceksiniz.) Ama boyle kullanma amaçli canli alinmaz, ömürlük olmaz.

Hayır bu sebepten kedi almayın. Etrafta bir sürü fare varsa, kedi birini korkutsa ertesi gün öteki gelecek bunun sonu yok ki. Hem fareler pis yerlerde dolaşıp mikrop taşıyor onu yiyen kedi de hastalanabilir. Evi ilaçlattınız mı?

Selam, naftalin koyun evin çeşitli yerlerine. Fareler kokusundan kaçacaktır. Öldürmeyen tuzaklar var netten araştırabilirsiniz. Ultrasonik kovuculara da bir bakın. Kedi kokusundan da kaçar fare ve böcekler ama kediyi hasta edebilirsiniz. İlla kedi alacağım derseniz kesinlikle para verip kedi satın almayın, sokakta bir eve muhtaç bir sürü kedi var. Ayrıca kediler bireysel hayvanlardır zaten, evde olup olmadığınızla çok ilgilenmezler.

Fare camdan nasıl girsin ya. Çatı katı diyorsunuz , çatıda üremiş bir boşluktan havalandırmadan vs giriyodue eve. Fare yakalasın diye kedi alınmaz, fareden kediye bin türlü hastalık geçer. Isırıp kediyi yaralıyorlar kemirgen hayvanlar. Zaten her kedinin de umrunda olmuyor fare. Kısacası bu kedi sahiplenmek için bir motivasyon değil.
İlaçlatım evi , bütün havalandırmaları ve çatıyı. Her dışarıya açılan açıklığı kapatın/tıkayın.

Fare camdan gelmiyordur, duvarlarda delik varsa orda bir yerlere yuva yapmistir. Ikinci secenek de , tuvaletten tirmaniyor olabilir yatmadan once klozeti tikayin ustune agir bir syler koyun. Cesitli yerlere naftalin koyun, ama en kesin cozum bence de kedi. parayla almayin, sokaktan bir tekir alin. Cici bici kediler fare falan tutmaz size halis muhlis tekir gerek.

Bu yüzden kedi mi alınır? Zaten camdan fare geliyor diyorsunuz kedili evde açık cam bırakma şansınız yok ki. Ben sinekliğe bile güvenmiyorum yırtıp kaçan kediler var.

Fare sorununu farklı şekilde çözmeye çalışın. Bizim eve fareler klozetin içinden çıkıp geliyordu mesela. Ama böyle ailecek geliyorlardı büyük bi aşiretlerdi resmen. Farelerden biri evlense en az 40 kilo altın takılırdı o fareye eminim. Apartmanın dışındaki pis su borusuna çek valf taktırdık öyle kurtulduk. Borulardan da geliyor olabilir yani.

Yalnız kalmaması için 2 tane sahiplenebilirsiniz durumunuz el verirse. Birbirlerine arkadaş olurlar en azından. 38 saat sürekli olarak yalnız kalması mantıklı görünmüyor.

Çatı katında pencereden giremez ama su giderlerinden geçebiliyorlar. Özellikle balkonunuz varsa su giderini kapatın. Kedi almayın kedilerin çoğu fare yakalamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…