• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fare belasi

Ozellikle oglumdan cok korkuyorum sirtinda biseler cikmis yarin doktora goturecem belki abartiyor gibi gorunuyorum ama aklimdan kirk turlu sey geciyor
Canım beni gece uyurken kolumu ısırdı bildiginiz lagım faresi evim dükkan üstü ama borudan girmiş.Isırık izi kanar morarır belli olur.Zaten tetonoz vuruup gönderdiler.
Evdeki fare hiç kullanmadıgım yorganın nevresimini yemiş.Yerini tespit ettik.Kiler gibi odadaydı odayı komple boşalttık gitmişti.Ben çamaşır suyu sirekeli suyla temizledim dezenfekte ettimn her yeri.Mutfaga da dikkat kesin ugruyordur oraya.Benim yere yakın sepetteki baklagılleri bile açmıştı zula yapmış kendine.Hepsini attım tabi ki.Şükür 1 yıl oldu kilerdeki pencereyi açmıyorum kurtulduk.

Canım beni gece uyurken kolumu ısırdı bildiginiz lagım faresi evim dükkan üstü ama borudan girmiş.Isırık izi kanar morarır belli olur.Zaten tetonoz vuruup gönderdiler.
Evdeki fare hiç kullanmadıgım yorganın nevresimini yemiş.Yerini tespit ettik.Kiler gibi odadaydı odayı komple boşalttık gitmişti.Ben çamaşır suyu sirekeli suyla temizledim dezenfekte ettimn her yeri.Mutfaga da dikkat kesin ugruyordur oraya.Benim yere yakın sepetteki baklagılleri bile açmıştı zula yapmış kendine.Hepsini attım tabi ki.Şükür 1 yıl oldu kilerdeki pencereyi açmıyorum kurtulduk.
Dusunmekten basima agri girdi o kadar yatak kiyafet oyuncak yakalansinda ben omur boyu temizlige raziyim

hatırlıyorumda bizim adada iki katlı çok eski rumlardan kalma tahta ev vardı ve fareler cirit atıyordu hamam böcekleri akrep bile vardı biz hangi kafadaydık o zamanlar -yaş 16 17- hiç takmıyorduk dert etmiyorduk mışıl mışıl uyuyorduk ne rahatmışım şimdi olsa hayatta durmazdım o evde.

Farenin boyu yaşı cinsiyeti ayırt etmeksizin pis ve tehlikelidir
Verdiği nefesin aneztesi etkisi var uyutur ve vücuttaki kıkırdakları yer

Biraz netde araştırırsanız uyurken insanın midesine girmesini parmak kulak ve burun yemesini görürsünüz.

Konu sahibine abartmayin diyen yorumlar görüp genel bilgilendirme yaptıktan sonra size ilaçlama şirketi çağırın diyebilirim

Yeni nesil fareler akıllı . Bazı bilgiler gen yoluyla geçiyor şaka yapmıyorum ciddiyim. Yeni fareler artık kapana kisilmiyor

İlaçlama şirketi halleder onu

Farenin tek çözümü raid turuncu renkli bı yemi var ondan alın fareler zeki hayvanlar elin kokusunu dahi alıyormuş bu işlemi yaparken eldiven kullanın o yemi evin köşelerine duvar diplerine dökün gidip deliğinde oluyorlar içi kuruyarak koku falan olmuyor

Gecen kıs bir fare bizimle 3 ay kadar yasadi. Evde 2 adet büyük ırk kopegimiz var fareyi sallamadilar. Bahçedeki 10 kadar kedi de oralı olmadı. Her yolu denedik yapışkan vs. Kopekler oldugu icin zehir denemedik. Oldugu odadan emin olduktan sonra klasik kapan işimizi gördü. Eşim fareyi gömmüştü alışmış . Şimdi yine döşeme altindan ses duyuyorum yarin bir gün girecek eve bir tane daha. Merak edenler icin Ankaranın Çankayasındanım fareler insanın oldugu her yerde olabiliyor

Yapışkanlar var ya onlardan et tabakları a sıkın içine et peynir VS koyun yapışacaklardır.

Açıkçası bir dönem bizim evde de çok çıkmıştı bahçeli evimiz çünkü. Tek çözüm yapışkanlar olmuştu. Tabii yapıştıktan sonra elma zehri ile de tüm evi güzelce ilaçlayın

Mrb arkadaslar yaklasik 10 gundur evde tikitilar duyuyordum ama daha once hic fareyle karsilasmadigim icin konduramadim. Esim bugun beni uyardi tesaduf bi goz gezdireyim dedim gordum resmen dunya basima yikildi. 3 yasindaki oglumla kiyafet bile almadan ciktim zaten kucuk cocugum olmasa o kadar dert etmem bi sekilde yakalanir derim meger kac gundur farenin gezdigi yerde oglum da gezmis dusundukce fenalasiyorum esim yapiskan almis tablet zehir almis ama 1 gun gecmesine ragmen ortada yok resmen annemde kaliyorum yakalanirsa eve gidip temizlige girisicem tecrubeli arkadaslar varsa yardimci olsun nolurrrr nasil yakalariz daha cok oglum icin nasil tedbirler alabilirim

gecekonduda otururken bizdede çok olurdu kalın bir kartona toz alçı içine biraz un karrıştır fare yer gittiği yerde ölür

Mrb arkadaslar yaklasik 10 gundur evde tikitilar duyuyordum ama daha once hic fareyle karsilasmadigim icin konduramadim. Esim bugun beni uyardi tesaduf bi goz gezdireyim dedim gordum resmen dunya basima yikildi. 3 yasindaki oglumla kiyafet bile almadan ciktim zaten kucuk cocugum olmasa o kadar dert etmem bi sekilde yakalanir derim meger kac gundur farenin gezdigi yerde oglum da gezmis dusundukce fenalasiyorum esim yapiskan almis tablet zehir almis ama 1 gun gecmesine ragmen ortada yok resmen annemde kaliyorum yakalanirsa eve gidip temizlige girisicem tecrubeli arkadaslar varsa yardimci olsun nolurrrr nasil yakalariz daha cok oglum icin nasil tedbirler alabilirim
Faresi bol memlekette yasiyorum.Yapiskani koyarken elinize eldiven gecirip koyun tuzakta el kokusunu duyarlarsa gelmezler.
Fareler findik fistik sever sadece bir tane tuzagin yanina koyun
Acik alana gelmezler duvar dibine koyun tuzagi veya mutfak.dolabinin icine aktivite oldugunu dusundugunuz yere.Tuzaklari birbirinin uzagina koymayin hepsi iki uc adim yakin olmali birbirine.Fareler 21 gumde 7 8 yavru getirebilir elinizi cabuk tutmalisiniz

Ayy nasıl yakalanır çaresi var mı? Kelin ilacı olsa kendisine sürer.:)) Bizimde kilerde dolanıyor.Önümden geçti gitti etkisinden çıkamıyorum, uyuyamıyorum. Yapıştırıcı koyduk, kapan koyduk çıt yok.Peynirleri yiyip gidiyor.Hala orada! Kilerin altına havlular koyduk çıkamıyor şu an Allahtan.Sanırım en temizi yakalayıp öldürmek..
fazla peynir koyuyor olabilirsiniz alacagini alip gidiyor
bezelye tanesi kadr olmali . aslinda cizgi filmlerde gordugumuz gibi peynire duskun degiller findik fistik ve tohum tarzi seyleri severler

Yapışkanlar var ya onlardan et tabakları a sıkın içine et peynir VS koyun yapışacaklardır.

Açıkçası bir dönem bizim evde de çok çıkmıştı bahçeli evimiz çünkü. Tek çözüm yapışkanlar olmuştu. Tabii yapıştıktan sonra elma zehri ile de tüm evi güzelce ilaçlayın
Bu elma zehrinin cocuga yan etkisi falan olurmu

Oyyyy yapışkanlı tuzak mı :((
anılarım depreşti.

her ne kadar yaşam hakkına saygı duysam da insan sağlığı önce geliyor, ilaçlatmanız en mantıklısı

Isirir. Kulak burun ucu falan kopartir. Kendiniz ugrasmayin uzman cagirin halletsinler. Nereden girdigini bilmek de onemli. Dis kapilari kontrollu acin. Evde delik varsa kapatin, camlara tel taktirin.

Benim eski eve bulasik makinasinin icinden gelmisti servis geldiginde abla fare var giderlerdrn gelmis dedi 6.katti ev.
Yapiskan falan koyduk yapisti ama gel gor ki onu oradan kim alabilir.ilaclama sirketi aramistik gelin bunu kaldirin bide ilaclayin diye.
Gecen haftada otoparkta yilan var diye uyardi yonetim yilan kapanları koymuslar her yere.hep merkur gerilemesinden bu hayvanlar yer altindan cikiyor

internetteb fare kovucu cihazlara bakabilirsiniz. Bizlerin duyamadığı bir frekansta ses yayıyorlar fareler gelmiyor.
Ama bence en net çözüm evde kedi olması.
Herkese fare gelir bizim eve asla gelmez kedimiz Sağolsun kokusu yetiyor sanırım.

Ölmüyorlar çünkü, yapışkana ayakları ve gövdeleri yapışıyor, canlı canlı öyle çırpınıyorlar, çok korkunç bir tablo, çöpten alıp kurtardım öyle iki fare, kendim temizleyemedim veteriner çıkardı ayaklarını ve çıkardıkları ses aynı bebek sesi gibi, içi dayanmıyor insanın, tamam haşeredir ve zarar verir ama öyle can çekişmemeli hiç bir canlı

Back
X