Fallop Tüplerinin Tıkanıklığı

slm karer arkadaşlarım benimde tüplerimin biri tıkalı biri yapışıkmış bi doktorun %95 şans vermesinden dolayyı açık ameliyat oldum güya3 ay içinde hamile kalıcaktım dr dedine göre ama 2 sene oldu tık yok şimdide tüp bebk için baş vurdum erol tavmergen adlı prof bi doktor var egede üniv.de çok met ediyolar inşallah hayal kırıklına uğramam ayrıca ben 21 yaşındayım sskdanda 23 yaşını doldurmadan faydalanılamıyormuş benim gücüm 1 tüp bebeğe bile zor yetiyo bu durumda yani dediklerine göre5-6 bine mal oluyomuş inşallah ilk denemede tutarda ümitlerim ve emeğim boşa gitmezz benim kaderimi paylaşan tüm arkadaşlarıma en içten samimiyetimle dua ediyorum inşallah her anne baba olmayı isteyen en kısa zamnda kavuşur bebişlerine:teselli:

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SİZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BİR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GİTTİM ORADAKİ DR SÖZ ETTİ EĞER BU GENELGE KABUL EDİLİRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DİYOR ) TÜP BEBEK TEDAVİLERİNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DİYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPİK AÇALIM DİYORUM VE BİRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BİLMİYORUM

slm arkadaslar benim yumurtalık tüplerim tıkanmış.bildiğiniz bitkisel kür varmı yada ne önerirsiniz:KK43:

selam zakkum benim de sorunum seninkiyle aynı, hidrosalpinks, sen ne yaptın? hangi tedavileri uyguladın, şu an durumun ne? cevap yazarsan sevinirim, sevgiler gülay

Merhaba arkadaşlar benimde tüplerim tıkalı diye 2005 de açık ameliyat oldum 2 ay geçmedi nükssetti:KK14: 8 yıllık evliyim tüp bebek istedim fakat:KK20: ameliyat diyorlar bende olmak istemiyorum :KK19:kimisinde sonradan açılma ihtimali oluyormuş.Bu konuda bilgisi olan varmı?

Merhaba arkadaşlar benimde tüplerim tıkalı diye 2005 de açık ameliyat oldum 2 ay geçmedi nükssetti:KK14: 8 yıllık evliyim tüp bebek istedim fakat:KK20: ameliyat diyorlar bende olmak istemiyorum :KK19:kimisinde sonradan açılma ihtimali oluyormuş.Bu konuda bilgisi olan varmı?

geçmiş olsun tüplerin açıldıktan sonra hamile kalamadınmı?

malesef olmadı tekrar ameliyat diyorlar buseferde tüplerini alıcaz diyorlar ne yapıcam bilmiyorum.:KK14:

slm karer arkadaşlarım benimde tüplerimin biri tıkalı biri yapışıkmış bi doktorun %95 şans vermesinden dolayyı açık ameliyat oldum güya3 ay içinde hamile kalıcaktım dr dedine göre ama 2 sene oldu tık yok şimdide tüp bebk için baş vurdum erol tavmergen adlı prof bi doktor var egede üniv.de çok met ediyolar inşallah hayal kırıklına uğramam ayrıca ben 21 yaşındayım sskdanda 23 yaşını doldurmadan faydalanılamıyormuş benim gücüm 1 tüp bebeğe bile zor yetiyo bu durumda yani dediklerine göre5-6 bine mal oluyomuş inşallah ilk denemede tutarda ümitlerim ve emeğim boşa gitmezz benim kaderimi paylaşan tüm arkadaşlarıma en içten samimiyetimle dua ediyorum inşallah her anne baba olmayı isteyen en kısa zamnda kavuşur bebişlerine:teselli:
Çok geçmiş olsun hayatım bende aynı durumdayım ben 8 yıllık evliyim 2005 de açık ameliyat oldum ama malesef tekrarladı şimdi tekrar ameliyat yapıcaz bu seferde tüplerimi alıcaklarmış bende istemiyorum bakalım cuma günü hsg çekilicek duruma bakıcaklar :KK14:

malesef olmadı tekrar ameliyat diyorlar buseferde tüplerini alıcaz diyorlar ne yapıcam bilmiyorum.:KK14:

zaten tüpler açılabilecek durumdaysa laparaskopi ile açıyorlar ama değilse tüpleri alıp tüp bebek yapıyorlarmış sanırım benimde tüplerim tıkalı laparaskopi yapıcaz dediler bakalım yaptırcam herhalde zaman kaybetmenin bi anlamı yok hakkımızda hayırlısı:KK14:

benımde tuplerım tıkalıydı.laparoskopi oldum ıkı tupümde alındı sımdı tup bebek ıcın gun sayıyoruz

benim de tüplerim tıkalı laporoskopi için gün sayıyoruz ama korkuyorum çünkü tüpleri almamız gerekebilir dedi doktor...biraz desteğe ve morale ihtiyacım var..tüplerim alınınca ne olacak bilmek sityorum nasıl olacak şaşkınım valla

benim de tüplerim tıkalı laporoskopi için gün sayıyoruz ama korkuyorum çünkü tüpleri almamız gerekebilir dedi doktor...biraz desteğe ve morale ihtiyacım var..tüplerim alınınca ne olacak bilmek sityorum nasıl olacak şaşkınım valla

ikramaya sana özelden mesaj atmıştım daha önce gördünmü
eğer alamadıysan tekrar atayım

arkadaşlar.benim de hsg sonucuna göre tüplerden biri hafif tıkalı diğeri açıktı.ege üniv. lap his oldum ama dr çok kötü dedi daha ayılmadan sinir sistemim mahvoldu.sonra başka bir pratisyen dr arkadaşıma gösterdim.bende bicornis uterus ta vardı bu arada.dr arkadaş bana tüplerinin biri açık görünüyor diğerini de açmaya çalışmışlar ki açamasalarda biriyle normal yolla hamile kalırsın bicornis te düzeltilmiş zaten dedi.ama hastanedeki cadı dr tüplerinin ikisi de tıkalı hsg yi yanlış değerlendirmişler tüp bebek le anne olma şansın var ama yine de dene belki olur dedi aynen böyle dedi yani abartmıyorum.hatta kendisi de tüp bebekle iki çocuk yapmış niye üzülüyorsun diyor bana kendini örnek göstererek ...nasıl birşeydir bu anlamıyorum....

selam,
ben de 5 gün önce çekildim hsg benim de tüpler tıkalı çıkınca doktor ikinci kez çıktı basınçlı ilaç vererek ama maalesef sağ tamamen kapalı açılmadı, sol ise çok çok az belli belirsiz hatta,
tüp bebek dedi dr.
Laparoskopiyi tavsiye etmiyorum, bazen daha beter sonuçlara yol açıyor dedi
bilmiyorum artık
üzgünüm.

ama benim hsg de tüplerden birinin tıkalı olduğu görülmüş ona rağmen lap his aldılar beni üniv hastanesinde ne gibi zararları oluyor ki ooff ya zaten çok sinirliyim bugünlerde bu iş beni mahvetti psikolojim altüst durumda....

ama benim hsg de tüplerden birinin tıkalı olduğu görülmüş ona rağmen lap his aldılar beni üniv hastanesinde ne gibi zararları oluyor ki ooff ya zaten çok sinirliyim bugünlerde bu iş beni mahvetti psikolojim altüst durumda....

yani tüplere daha çok istenmeyen şekilde hasar verilebilir diye söyledi daha fazla zedelenir patlar ya da yırtılma ihtimallerini söyledi, daha çok uğraştırır bu sefer dedi,

belki de her dr farklı görüştedir bilemiyorum ki canım.

Öncelikle Selamun Aleykum
Ben aranıza yeni katıldım ve sizlerin yardımına ihtiyacım var Allah rızası için birileri bana akıl versin artık çok kötüyüm yaklaşık 2 hafta önce rahim filmi çektirdim ve tüplerimin ikiside tıkalı çıktı ve doktorum laparoskopi yaptırmam gerektiğini söyledi ve eğer gene açılmazsa son çare tüp bebek dedi:KK43: bunu hiç beklemiyordum ve bana hiç açıklama yapmadı zaten o an doktorun ne dediğini bile anlamıyordum neyse sonra biraz araştırma yaptım benim sol tüpüm tamamen kapalı sağ tüpüm ise yarıda tıkalı görünüyor ve enfeksiyondan kaynaklanan tıkanıklıklar olabilirmiş veya başka şeyler bende ileri derecede mikroplu iltihap vardı tedavi gördüm çok şükür düzeldim ama acaba bumu neden oldu bilemiyorum bazı sitelerde okuduğuma göre rahim filmi çekildiği anda eğer bayan kendini kasar veya sıkarsa ilacın tüpe gitmesi engellenebilirmiş ve bu durumda tüpler tıkalıda görünebilirmiş veya bunun gibi yanılmalar olabilirmiş şimdi eşim tekrar çektirmemi istiyor :KK43: ama ben bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyorum ne olur bana AKIL VERİN ACABA RAHİM FİLMİNİ TEKRARMI ÇEKTİRMELİYİM? YOKSA DİREK LAPAROSKOPİMİ YAPTIRMALIYIM? EĞER YAPTIRACAKSAM NERDE YAPTIRMALIYIM? TAVSİYENİZ NEDİR? maddi olarakta şuan çok fazla açılamıyorum doktorumda bunu devlet hastanelerindede yaptırabilirsin zaten eğer açılmazsa tüp bebek için yüklü bi masrafın içine gireceksin buna gerek yok dedi:KK43: Ben İSTANBULDA YAŞIYORUM VE TAVSİYELERİNİZİ EN ACİL ZAMANDA BEKLİYORUM LÜTFEEEN!!!!!!

Öncelikle Selamun Aleykum
Ben aranıza yeni katıldım ve sizlerin yardımına ihtiyacım var Allah rızası için birileri bana akıl versin artık çok kötüyüm yaklaşık 2 hafta önce rahim filmi çektirdim ve tüplerimin ikiside tıkalı çıktı ve doktorum laparoskopi yaptırmam gerektiğini söyledi ve eğer gene açılmazsa son çare tüp bebek dedi:KK43: bunu hiç beklemiyordum ve bana hiç açıklama yapmadı zaten o an doktorun ne dediğini bile anlamıyordum neyse sonra biraz araştırma yaptım benim sol tüpüm tamamen kapalı sağ tüpüm ise yarıda tıkalı görünüyor ve enfeksiyondan kaynaklanan tıkanıklıklar olabilirmiş veya başka şeyler bende ileri derecede mikroplu iltihap vardı tedavi gördüm çok şükür düzeldim ama acaba bumu neden oldu bilemiyorum bazı sitelerde okuduğuma göre rahim filmi çekildiği anda eğer bayan kendini kasar veya sıkarsa ilacın tüpe gitmesi engellenebilirmiş ve bu durumda tüpler tıkalıda görünebilirmiş veya bunun gibi yanılmalar olabilirmiş şimdi eşim tekrar çektirmemi istiyor :KK43: ama ben bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyorum ne olur bana AKIL VERİN ACABA RAHİM FİLMİNİ TEKRARMI ÇEKTİRMELİYİM? YOKSA DİREK LAPAROSKOPİMİ YAPTIRMALIYIM? EĞER YAPTIRACAKSAM NERDE YAPTIRMALIYIM? TAVSİYENİZ NEDİR? maddi olarakta şuan çok fazla açılamıyorum doktorumda bunu devlet hastanelerindede yaptırabilirsin zaten eğer açılmazsa tüp bebek için yüklü bi masrafın içine gireceksin buna gerek yok dedi:KK43: Ben İSTANBULDA YAŞIYORUM VE TAVSİYELERİNİZİ EN ACİL ZAMANDA BEKLİYORUM LÜTFEEEN!!!!!!

canım öncelikle geçmiş olsun.bende aynı durumdaydım laparoskopi de oldum biri açtık (zaten tam kapalı değildi) diğeri hasarlıydı açmaya çalıştık açık görünüyor deyip çıktılar üniversite hastanesinde.sonuç olarak ta tüp bebek dediler.ameliyattan bir ay süre geçti henüz birşey yok açıkçası da ümidim yok normal yolla.moralini bozmak gibi olmasın ama ne olur ne olmaz laparoskopi yaptır derim.çünkü daha detaylı bilgi edinilebiliyor hsg ye nazaran ve o anda yapılması gereken bir işlem operasyon olursa anında müdahele edilme şansı da oluyor yani ameliyat olarak görme bu operasyonu.tüp bebek ise de raporunu da alırsın.devlet iki taneye kadar karşılıyormuş tüp bebeği.bende fazla zaman kaybetmek istemiyorum çok oyalandık çünki yok tahlildi yok film di ameliyatı bile 6 ay sonrasına verdiler zaten...

ayrıca istanbul gibi bir yerde yaşıyorsun dua et.izmirdeyim ve fazla seçme şansım yok tüp bebek konusunda bile..bu arada sosyal güvencen varsa operasyon için para ödemiyorsun..

kızlarrrrr selammmmmmmmmm :))lütfen hemen umutsuzluğa kapılmayınnnnnnn.bende 4 ay önce hsg çektirdimmmmm daha önce bir gebelik geçirmiş olmama rağmen 1,5 yılı geçti tekrar hamile kalamadım..hsg de tüplerdennn sağ kapalı sol açıkk çıktı fakat doktorum değerlendirdiğinde solda geçişinolduğunu fakat bir yerde toplandğını söyledii ..muhtemelen buda hasarlı dedi ..4 ay denedikk filimden sonra olmadı bunun üzerine laparoskopi olmak istedim doktorum da izmirde ömer südekan süper bir doktor karar verdik ve oldum yaklaşık bir hafta önce ...iyi kide olmuşum diyorummm çünkü ne film de nede vajinal muaynede belirlenemedi ..iki tüpümde de üstünde baskı yapan paratubal kistler saptandı ve yakıldı ..şükür ki bundan sonra her iki tüpümde açık çıktı ..ve sol tüpümde bağırsak duvarına yapışıkmış buda halledildii .....şimdi bebek için umutluyum nenednini öğrenmiş oldum ..iyi ellerde laparoskopi olursanız sakıncası yokkkk merak etmeyin kesinlikle tavsiye ederimm:)

X