Yarışma Falafel -Yudum Ayçiçek Yağı Sponsorluğunda

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.330
43.872
798

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı yeniden katılayım dedim. Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti. Basit bir tarif aslında :)
Lübnan mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biri falafel.
Malzemeler

1 su bardağı nohut – 1 gece su da bekletilmiş (haşlanmış
1 adet orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2-3 kaşık un (aldığı kadar)

Haşlanmış nohut, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber rondoya atılıp çekilir.

Pütürlü bir kıvam alınca geniş bir kaba alınır.

Yavaş yavaş un eklenir. Ancak çok eklemeyin hafif ele yapışan bir kıvam yeterli. Yoksa pişerken içi sert olur.

Ceviz büyüklüğünde toplar alınarak yuvarlanır.

Kızgın ayçiçek yağında arkalı önlü kızartılır.

Ve Afiyet Olsun...

Ellerine saglıkkkk.
Başarilar dilerim canim.
Aklima gelmişti Falafel yapmak ama daha önce hiç denemedigim icin cesaret edemedim.
Cok lezzetli bir yemek.

Offf bayılırım felafel e :) eline sağlık canım çok güzel görünüyor.

Ellerine sağlık canım. . Burda Suriyeliler yapıp satıyor. Onlar halka şekilde yapıyor. Tadı güzel. .ayy.. bende bi sürü suriye yemeği öğrendim eltim sağolsun ama bi kere katılma hakkımız var

Offf bayılırım felafel e :) eline sağlık canım çok güzel görünüyor.

teşekkürler canım

Ellerine,emeğine sağlık canımBen de bu tarifi acaba biri yapar mı diyordum sen yapmışsınYarışmada bol şans diliyorum

ilk defa denedim nevrestecim :) aklımdaydı baktım dünya mutfağı yarışması deyince katılayım dedim.

Ellerine sağlık canım. . Burda Suriyeliler yapıp satıyor. Onlar halka şekilde yapıyor. Tadı güzel. .ayy.. bende bi sürü suriye yemeği öğrendim eltim sağolsun ama bi kere katılma hakkımız var

teşekkürler canım 1-1.5 senede tekrar dönüyor dünya mutfağına bir daha ki sefere denersin :)

Afiyet olsun canımYarışma vesile omuş yeni bir tarif denemişsin

ellerine sağlık Hatay taraflarında yapılıyor sanırım bu. nohut yemeyen için ideal olmuş kızıma yapıp yedircem köfte diye başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…