Peki melekler niye Allah'ın günah saydığı bir şeyin yapılmasına vesile olsun.Bana mantıklı gelmedi..
melekler, doğada bir afet meydana geleceği zaman canlıların daha az zarar görmesi için engellemeye çalışırlarmış. ama Allah emrettiği için o olur.
şimdi, iç seslerimize gelince, bir ses hadi hadi yap şunu diye yüksek sesle mesela; öfkeliyiz ve elimizde bardak var " at şunu" diye söyler, aslında biz bu sesi duymayız, sadece aklımıza gelir ve yaparız! sonuç: daha büyük bir olay, kavga vs.
ama diğer ses ise; hayır, yapma sakin ol! der, ve bu kısık bir sestir. ( sağ taraftan seslenen iyilik meleğimiz)
melekler içerisinde gökten düşmüş, dışlanmış melekler vardır ki ARTIK BUNLAR MELEK KATEGORİSİNDE DEĞİLDİR! Allah'a karşı gelmiştir ego (modern ismi ile ego, esas ismi şeytan) ve sonsuza kadar insanları kandırmak için uğraşacağım demiştir Allah'a. ve günümüzde artık egomuza yeniliyoruz. tıpkı, hani deriz ya of canım sıkıldı, cebimde param da var hadi fal baktırayım, işte bunu bize söyleten egomuzdur. diğer yanımız ise bize; bak şuraya para yatırman lazım, zaten paran da az, ama biz bunu dinlemeyiz bile. bazı insanlar bu ayrımı kolay yaparlar.
eğer böyle bir ayrım durumu olmasaydı o zaman Cennet- Cehennem ayrımı olmazdı.
DÜNYA BİR SINAV YERİ! her gün deneniyoruz. öyle an geliyor ki hayatta, bir takım şeylerin farkına varıyoruz. şu durumu bana birkaç sene önce söyleselerdi (melekler, ego) hadi canım derdim. çünkü araştırıyorum, okuyorum, tarikat falan değil asla da katılmam. Allah akıl vermiş ve aklımı kullanıyorum. sizler de araştırın. iyilik ile atılan tüm adımlardan karlı çıkarsınız.