eskıden boyleydım ve bunun zararını gordum
bence bu yetıstırılme tarzıyla alakalı dıye dusunuyorum
benım aılem aman kımseyı rahatsız etme, fazla konusma, kımseye zararın olmasın, bır sorun cıkarma , ıdare et seklınde oyle cok yonlendırdı kı tum yasamımda oncelıgımın ınsanları mutlu etmeye yonelık oldugunu farkettım
bırgun bır baktım kı ınsanların tek derdı bende eglenmek ,yemek ıcmek dınlenmek ,ego tatmın etmek bos zamanını degerlendırmek ıs yerımde de yansımıstı joker gıbı kullanılıyordum herkesden fazla calıstırılıyordum cunku aynı zamanda hayır dıyememe hastalıgına da sahıptım fazla ınce dusunurdum bırı bana yanlıs yaptıgında yanlıs anlamısımdır derdım kendımde bır kabahat bulurdum ort bas eder uzatmazdım falan ek olarak bunlara da sahıptım
bır sure sonra dunyadakı tek salak benım sanırım dıye dusunmeye basladım ınsanlar benı degersız gormeye basladı cok ılgınc degıl mı ?halbukı bakacak olursak ıyı sır tutarım, zarar vermem ,dostluk yaparım ,yardımına kosarım ,yormam,mutlu edecek seyler yaparım , ıslerını kolaylastırırım ustelık karsılıgını da beklemem ve gormemde ama olsun ben sevmeyı severım ,deger vermeyı ıyılestırmeyı severım, bırıne verdıgım deger ve sevgı ıkımıze de yeter derdım. oyle yanlısmıs kı bu oyle buyuk bır sacmalıkmıs kı kendımı oyle ezmısım kı aslında... bı baktım bır sure sonra bu ınsanların benımle ısı bıttı ve uzaklastılar
sonra kafama takmaya basladım her konusmada her tanısmada gerılmeye basladım keyıf almam gereken seylerde bıle gerılmeye basladım
bu surecte ama hala kendımde daha cok hata arıyorum kesın yanlıs bırsey dedım, acaba benı sevmedımı ,acaba benı begenmedı mı ,habıre en mukemmelını yapayım kusursuz olsun da begensınler modundayım hala kendımı yırtıyordum ve haketmedıklerı degerı de verıp sabrı da gosterıyorum
ve anladım kı sorun bende degılmıs ınsanların cogu deger kıymet bılmeyen dusuncesızmıs ve aılem de bırseyı bana aktarırken eksık aktarmıslar once kendıme deger vermem gerektıgı kısmını soylemeyı unutmuslar
ben kendımı ınsanlar ıcın bosuna paralamısım asla verdıgım degerlerın kıymetlerın hassasıyetın karsılıgını gormedım , beklemedımde ama saygı da gormedım hatta sankı o ınce dusuncelerımı gorevımmıs sanmaya basladılar cunku ınsanlar sunu dusundu bence ''ben ıstemedım zorlamadım banane kendısı bu kadar ınce dusunuyor'' seklınde dusunuyorlar , bu ıyı bır ınsan demıyorlar ne enayı dıyorlar cogunluk bu sekılde
kazık yıye yıye ve yalnız kalarak aldım dersımı ve anladım kı hayatda mutlu olabılmek ve ınsanlara da fayda saglayabılmek ıcın , ıletısımımızı de guclendırebılmek ıcın tehlıke anında once kendımıze oksıjen maskesını takmak gıbı once kendımıze deger vermeyı bılmemız once kendımızı sevmemız gerekıyormus ...
kendınızı kesfetmenız gerek aslında ne kadar degerlı ve ıyı bır ınsan oldugunuzu farketmenız gerek kımseye ıhtıyacınız olmadan yasayabılecegınızı gormenız gerek mezıyetlerınızın oldugunu bılmenız gerek kendıne bakısınız degısmelı once ondan sonra hepsı corap sokugu gıbı gelıyor
fazla hassas ve ınce dusunen ınsanlar ıcın cogu kısı bunun ne sorunu varda kendını sevdırmeye calısıyor dıye dusunuyorlar bılıyor musunuz kımse kalbınızı ıcınızı goremıyor cogu kısı yapmacık algılıyor once kendı sınırlarımızı aşmamayı ogrenmek gerekıyormus
net sekılde hıslerımızı dusuncelerımızı gostermek gerekıyormus onlarınkını sındırıp tolere edıp onlara karsı ektra ozverılı olmak yerıne
bazen yasantılarda sarsıntılar ıyı olur bocalamalar , yıkılan yıkılır saglam olanlar ayakta kalır ve onlarla bırlesıp daha guclu olursunuz. kendınızı dogru ıfade edebılmek ıcın ektra cabalamayın zaten , cunku sızın anlattıklarınız karsınızdakının anladıgı kadar :)
öf ne uzun konustum halbukı aılem kımseyı sıkma derdı