• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fake hissetmek

Bu biraz özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor. Halbuki özgüven için temiz bir vicdan yeterli. Temiz vicdan için de dürüstlük, merhamet, had bilme, iş ahlakı gibi özellikler yeterli. Akşam başınızı yastığa koyduğunuzda o gün kasti olarak kimseyi incitmediyseniz, birinin bir ihtiyacı varken görmezden gelmediyseniz, birinin hakkını yemediyseniz gerisini düşünmeye ne gerek var? Bundan sonrası insanlar arası ilişkiler, zaten her gidişatı yönetemeyiz istesek de. Çirkef bir insanla karşılaşırsınız ne yapsanız sıçrar. Haset bir insanla karşılaşırsınız dünyayı önüne serseniz size bilenir vs. İnsanların hakkınızdaki fikirlerini fazla önemsemek bir zaman sonra yapmacıklık getirir, kaçamazsınız bundan.

Siz kendiniz olmadıgınız icin yoruluyorsunuz sürekli bi rol yapma durumundasınız sizi yoran bu zaten. Kendiniz olun yahu kalan kalır, giden gider napalım yani.. sizi siz oldugunuz icin sevenler yanınızda olsa daha iyi olmaz mı?
Bende de var çok düsünürüm insan gönlünü kırmak istemem ama kırdıgım zamanlar olur mu elbette.. ama hala benim içimi bilenler, beni tanıyanlar, beni sevenler , yanımda olanlar da cok.. ben asla rol yapamam mesela suratımdan anlasılır zaten. Ben benken iyiyim 🙅🏻‍♀️

Insanlari dinlemeyi neden seviyorsunuz merak ettim yani cok gereksiz bana göre ha bi derdi vardir o an kötüdür ya da bi olay olmustur eyvallah ama surekli birileri bana bisey anlatsin ben dinleyeyim yani vaktime yazik .. hele de her zaman ayni mevzuyla gelip soylenilenleri hic dinlemeyen insanlara ayırdığınız vakte gercekten yazik.. hayattan sogutuyor beni böyleleri.. kültürlü karsilikli sohbet edebilecegin farkli konularda fikir alisverisi yapilan sohbetlere katilin.. ayrica insanlar sizi neden hep onay versin? vermesin ya herkes olmasin yani sizin onay verdiginiz sizin izin verdiginiz insanlar yanınızda olsun.. inan bir suru gereksiz kisiden 2 tane saglam sizi oldugunuz gibi seven gerekirse tartisabileceginiz tartistiginzda sacma sapan triplere girmeyen arkadas yeter size ..

Ya bunlar bende de vardı nasıl astım biliyor musunuz kendin ol kimseye yaranma insanları mutlu edemezsin suyun üstünde yurusen zaten yüzme bilmiyordu diyen insanlar var ben önceden aman herkesle iyi gecineyim aman ben genç kızım ya ( beni beğensinler görücü getirirler belki) bu kafada biriydim sonuç annem babam dışında kimseye yaranamadım kimse de aman bu kız çok iyiymiş görücü getirelim demedi. Aksine ezilen ben oldum hep lisede sınıfın salağı yerindeydim niye aman arkadaşlarımla iyi gecineyim kimseyle aram kötü olmasın kafa bu. Oysaki derslerim gayet iyiydi. Niye salak olayım milletin hareketlerine sözlerine cevap verseydim salak olmazdım .şimdi evlendim eşimede hatta benden yaşça çok büyük ama kesinlikle saygıyı hak etmeyen birine bile cevabını veriyorum .beni beğensinler faslını geceli çok oluyor yani. Hangi ülkede neredesin bilmiyorum ama bizim toplumda böyle olmak lazım. Bize bu ogretilmiyor ilkokulda bile ilk öğretilen a b c değil bence ilk ogretilen susmamiz gerektiğidir sonra biz cocuguzya uslu çalışkan çocuk olursak iyi çocuk yaramaz tembel olursak kötü çocuk oluruz. Böylece başlar millete kendimizi beğendirme çabamız. Artık yetiskin olduğumuza göre kişilere kendimizi begendirmemeliyiz bizi ancak yaradan bilir beğenirse yaradan beğensin gerisi begenmesede olur

Cok kedınız odaklısınız.ınsanlar kırılır mı kırılırsa sizi yanlıs anlar mı hakkınızda ne dusunurler gibi..bence sorununuz ınsanlara karsı hassasiyet drgil kendınıze olan takıntınız.etrafa karsı braltıgınız intiba sizi cok geriyor.
haddime degil tespit yapmak da fikrimi soyledim.ınsanların hakkımda be dusundugunu hıc umursamam. Hayatta bellı baslı net dusuncelerım var.mesela, yalan hangı kılıfta olursa olsjn kotudur.mesela, negatif insanlara kıbarlık veya zorunluluk geregi katlanmam ,denedim,ne degısırler ne de yuz verırsenız yakanızı bırakırlar.sizin enerjınızı somururler. Mesela, ailem hakkında esimle asla tartismam he der gecerim . Ailevi tartismaların son gelmez cunku, luzumsuz tartismak.
Meselaa, sevdigim insanlrı ara sira ararım sebepsiz,o benı aramadı en son kım aradi o benım şuyuma gelmedi bunu yasadım sormadı,hiiç takmam.ararım yanı.
Sevmedigimle de selam aabah dısında konusmam pek.kendınızı cok onemsemeyın.ınsanlar sızı benı umursamıyor .herkesın kendı sorunları var.maddi manevi.. ne zaman olecegımız bellı degil.ölunce herkes bızı iyi hatirlayip arkamızdan kotu konusmamaya calısacak merak etmeyın. o yuzden her yerde ozgurce fıkrınızı soyleyın canınız soylemem istiyorsa.bu durumjnuzu asmak için de cok kasmayın ,belli ritüellere girmeyın bence o da bı stres sebebı.
Kafa yapınızı degistirmeye bakın. su da var,ınsanlar cizgileri olan prensipleri olan kisileri daha cekici ve karizmatik bulur.yanı kımseyı kırmamak ıcın evet diyen kısı yerine net bir sekılde hayır diyenı tercih ediyor herkes.bu yuzden yapın demıyorum bu bahsettıgım karakterın bır sonucu..
Tercih edilmek talep ve ilgi gormek sizin için onemliyse mesela yolu da bu.
Bol şans

Mükemmeliyetçi ruhunuz var galiba 🙄 herşey kusursuz olmalı hatalara yer yok gibi tavrın var kendine?

Back
X