Fahiş zorunlu trafik sigortası davalık oldu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammını mahkemeye taşıyan Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar verilmesi halinde, milyonlarca araç sahibi için emsal olacak
Sitene Ekle
fahis-zorunlu-trafik-sigortasi-davalik-oldu-6526248.Jpeg

Araç sahibi vatandaşların büyük tepkisine neden olan, yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammı davalık oldu. Ankara Tüketici Mahkemesi’ne başvuran bir vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği Zorunlu Trafik Sigortası bedelinin 2016’da 704.79 TL’ye çıkarıldığını, bu artışın “haksız ve hukuka aykırı” olduğunu belirterek, zammın iptalini istedi. Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi’nde açılan davanın tarafı Önder Gökçekaya adına dilekçe veren avukatları Mehmet Ali Canlı ve Neziha Çorumlu, davalı sigorta şirketinin yaptığı zammın iptalini ve 2015 yılında müvekkilinden alınan 304.00 TL ile 2016’da ödediği 704.79 TL arasındaki farkın iade edilmesini talep etti.

"ENFLASYON ORANINDA ARTIRILMALI"

Dava dilekçesinde, zorunlu trafik sigortası bedeline yapılan zammın önceki yılın iki katından daha fazla olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “Sırf zorunlu trafik sigortası olduğu için tüketicilere bu şekilde miktarla sigorta prim ücreti çıkarılmıştır. Tüketici müvekkilin zorunlu olarak ödeme yapmak zorunda olduğu fahiş prim miktarının olması gereken miktarı, en fazla enflasyon göz önüne alınarak belirlenmelidir. Enflasyon oranı dahi yüzde 10 olmasına rağmen bu miktar dahi göz önüne alınmamıştır.”

NEYE GÖRE PRİM ARTIRILDI?

Dilekçede, kasko sigorta bedelinin dahi zorunlu trafik sigorta bedelinin altında olduğu belirtilerek, tüketiciden fazla alınan 400 TL’lik bedelin iade edilmesi istendi. Mahkemenin şikâyetçi Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar vermesi halinde, emsal niteliğinde olacak bu kararla milyonlarca araç sahibi mahkemenin yolunu tutacak. (Habertürk)
http://www.milliyet.com.tr/fahis-zorunlu-trafik-sigortasi/ekonomi/detay/2181511/default.htm

En azından bir kişi de çıkıp birşeyler yapmaya çalışmış helal olsun. Arabam yok ama bu kadarı da artık çok fazla gerçekten. Bu devirde arabasızlık zaten zor, heleki çoluk çocuk varsa..

Bizim daha gelmedi sigorta dönemimiz, umarım o zamana kadar bir yoluna sokarlar. Zorunlu olan bir sigortanın bu kadar fahiş fiyatla sunulması sigorta yaptırmaktan kaçanlarla sonuçlanacaktır.

Geçen hafta eşimin ablası yeni bir araba aldı. Kasko 1100 lira trafik sigortası 1700 lira tuttu. Kasko hizmetinin yanında trafik sigortası hizmeti solda sıfır kalır. Madem zorunluluktan çıkarsınlar da kaskoyla devam edelim. 1700 lira nedir allah aşkına... İkisi birden olunca zaten fahiş rahamlar çıkıyor ortaya. Sigortalara verilecek parayla her üç senede bir bir araba alınabilir.

Bizim daha gelmedi sigorta dönemimiz, umarım o zamana kadar bir yoluna sokarlar. Zorunlu olan bir sigortanın bu kadar fahiş fiyatla sunulması sigorta yaptırmaktan kaçanlarla sonuçlanacaktır.

Geçen hafta eşimin ablası yeni bir araba aldı. Kasko 1100 lira trafik sigortası 1700 lira tuttu. Kasko hizmetinin yanında trafik sigortası hizmeti solda sıfır kalır. Madem zorunluluktan çıkarsınlar da kaskoyla devam edelim. 1700 lira nedir allah aşkına... İkisi birden olunca zaten fahiş rahamlar çıkıyor ortaya. Sigortalara verilecek parayla her üç senede bir bir araba alınabilir.

ooo zenginmiş alırım bi dal:KK53::KK53:

Seni sonuna kadar destekliyorum ama zorunlu olmaktan çıkarmazlar, bende SGK için demiştim aylarca, özel sigortası olanlar var, gel sen SGK'yı zorunlu yapma, dileyen özel sağlık sigortasından devam etsin dedim ama kaale almadılar, bu da zorunlu kalmaya devam eder, ki dediğin gibi kasko çok daha avantajlı.

Yalnız trafik sigortası karşının hasarını öder bu yüzden zorunlu zaten, kasko kendininkini , ayrıca yanma çalınma terör vs için de güvenceye alır.

Trafik sigortası birçok kişinin canını yaktı, geçen seneye göre yaklaşık 2 katına çıktı kabus gibi. Kasko 900 sigorta 550 verdim ben de bu sene. Üstelik trafik sigortasını geçen sene 100 lira gibi bişey hatırlıyordum, genelde kasko üzerine yoğunlaştığım için internetten de teklif falan almadan acentaya gitmiştim az daha sinir krizi geçiriyordum orada:) sağdan soldan duyuyordum sigırta iki katına çıktı diye eeee 100 se 200 olmuştur diye düşünürken bu fiyatları duymak iyi olmadı.

Ve ayrıca bu ay ta taaaaaa vergi ayı bu da bonus. Araba mantıklı birşey değil ya çok gerekli değilse almamak lazımmış.

Seni sonuna kadar destekliyorum ama zorunlu olmaktan çıkarmazlar, bende SGK için demiştim aylarca, özel sigortası olanlar var, gel sen SGK'yı zorunlu yapma, dileyen özel sağlık sigortasından devam etsin dedim ama kaale almadılar, bu da zorunlu kalmaya devam eder, ki dediğin gibi kasko çok daha avantajlı.

Kaza yaptıkça fiyat yükseliyormuş, o açıdan iyi ama kaza yapmayandan ne istiyorlar onu anlamıyorum. Bi anda kaç katına çıkartılabilir ki?

Kaza yaptıkça fiyat yükseliyormuş, o açıdan iyi ama kaza yapmayandan ne istiyorlar onu anlamıyorum. Bi anda kaç katına çıkartılabilir ki?

şaka yapıyorum canım ya, ötv nin anlamsızlığını vurguladım, her türlü "gereksiz" vergiden muzdarip olarak:KK53:

şaka yapıyorum canım ya, ötv nin anlamsızlığını vurguladım, her türlü "gereksiz" vergiden muzdarip olarak:KK53:

Birleşip hiç birimiz vergi ödemeyelim. Düşünsene devletin kasasına kuruş vergi girmediğini. Vergi dairelerinin bomboş olduğunu. O zaman yola gelir bir ayar çekerler bence. Ama nerde bizde o birlik.

Birleşip hiç birimiz vergi ödemeyelim. Düşünsene devletin kasasına kuruş vergi girmediğini. Vergi dairelerinin bomboş olduğunu. O zaman yola gelir bir ayar çekerler bence. Ama nerde bizde o birlik.
E-Haciz geldi hayatım, bankadaki paraya, yatırımcıysan hisse senetlerine dahi anında bloke konuyor, arabayı da bağlarlar, en temizi lakeoftears'ın dediği, ne ev ne araba hiçbirşey almayacaksın, bir çift vardı ya Antalya'da ormanda yaşıyorlarmış, onlar gibi ormanda yaşayacaksın, su, elektrik faturası yok, araba, ev vergisi yok, ek biç, al bir bisiklet, ohhhhh mis.
Bu ne herşeye 2-3 misli vergi, zam:KK14:

Off ya daha ne kadar ve nereden çıkararak yakacaklar canımızı. Kendi maaşları devasa rakamlara ulaşınca, sonra giderleri artınca bir de saçma bir seçim vaadi verip de tutmamak da olmaz şimdi. Bir de bunun bir sonraki seçimi var derken adım attığımız asfalttan vergi alacaklar.
Bunlar iyi günler galiba.

En başta da Erdoğanistler kaçar zaten ödememek için.
Lafa gelince onlardan fazla ülkeyi düşünen yok.

E-Haciz geldi hayatım, bankadaki paraya, yatırımcıysan hisse senetlerine dahi anında bloke konuyor, arabayı da bağlarlar, en temizi lakeoftears'ın dediği, ne ev ne araba hiçbirşey almayacaksın, bir çift vardı ya Antalya'da ormanda yaşıyorlarmış, onlar gibi ormanda yaşayacaksın, su, elektrik faturası yok, araba, ev vergisi yok, ek biç, al bir bisiklet, ohhhhh mis.
Bu ne herşeye 2-3 misli vergi, zam:KK14:

Işte her şeyi halledecen, bankada para olmayacak yatırım olmayacak. Maasida yattığı gibi cekecen. Birinin peşine düşse üçünü kaçırır. Birlik olmak lazım ama bireysel yapılacak bişey değil.. :KK53:

vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği Zorunlu Trafik Sigortası bedelinin 2016’da 704.79 TL’ye çıkarıldığını, bu artışın “haks
Ben anlamadım bu durumu.
Geçen yıl toplam 700lira ödemiştim, bu yılda 800 müş . Benimki 100 lira artarken bu adamınki niye 400 lira artmış?
Devletbaba ilk kez bana kıyak mı geçmiş:KK45:
Bu arada artış rakamlarını okuyunca 100 liralık artışa sevindim:KK53:Bu günde hükümete borçlu hissettim:KK53:

Kasko ve sigortada yapılan kazalar ve trafik cezaları sonraki dönemin bedelini etkilemiyor mu?

X