Facebook sonumuzu mu hazırlıyor?

arkadaşıyla yazışmalarından ortada büyük bi sorun olduğunu görmedim.
ayrıca siz daha fazla kıskançlık yaparsanız inatla facede takılmaya devam eder. kendimden şöyle bi örnek vereyim :
benimde facem yok. ama sevgilimin vardı ilişkimizin ilk zamanları ben kıskançlık yaptım baskı yaptım kapat diye olmadı. aradan 6 ay geçti ben faceyi kapattım dedi. ki ben ona ısrar etmekten çoktan vazgeçmiştim. güvenmeye başlamıştım. sanırım bu da etkili oldu.
şimdi face falan hayatta aklına gelmez.
demem o ki bu konuda biraz serbest bırak onu ve güvenmeyi dene... kendiliğinden gelişir birşeyler. baskı yaratmak her zaman daha büyük sonuç doğurur.

İnan ki facede ne özendiğim ne de merak ettiğim tek bi ortam yok.. Ben asıl olarak facebook'dan nefret ediyorum zaten. Hayatı basitleştiriyor. Eskiden olsa bi kıza-erkeğe ulaşmak o kadar kolay değildi.. Duygularını açmak bi tık ötede şimdi. Ben samimi bulmuyorum facebook'u o yüzden açmayı hiç düşünmedim.
Sadece kısasa kısas diye açiyim resimlerimi koyayım beğensinler falan oda yaşasın aynılarını diye açmak istiyorum ama içimden bi ses bunun ilişkimize dahada zarar vereceğini söylüyor. Napcamı şaşırdım

Çok doğru söylüyorsunuz..
Dediklerinizi uygulayacağım da..
Takip etmeyi bırakın derken; kardeşimin facesinden silip hiç hesabı yokmuş gibi unutmaya mı çalışayım yani?

Mümkünse evet.
Sakın ola ona şifrelerini sizinle paylaşması ya da o kapatmazsa sizin de bir hesap açacağınız konusunda ısrarlarda buulunmayın.
Bu sizi anlamasından ziyade ona haklılık kazandırmanıza sebep olur.
Sizi sorunlu, çocuksu, güvensiz olarak algılamaya başlar.
Sevgililik, sevdiğiniz insanın nefes alacağı bütün alanları yok etmek, onun özel hayatının tamamına müdahale etmek demek değil ki.
Güveniyorum diyebiliyosanız sorun yoktur bence.
Güven ölçütü şifre ya da hesap paylaşmak değildir.
Takip etmek de bi yerden sonra takıntı haline gelebiliyor.
Hiç tanımadığınız insanı bile bi süre takip ettiğinizde bu alışkanlık haline geliyor.
Kendinizi mütemadiyen onun ne yaptığıyla ilgilenir, merak eder bi halde buluyorsunuz.
O yüzden takip etmeyi bırakın.
Boğmayın onu.
Hele hele hiç aklında olmayan, gayriihtiyari yaptığı ve önemsemediği davranışları sürekli gündeme getirip onun için de önem arz etmesini sağlamayın.
Bikaç gün aklınıza takılır, sonra unutursunuz siz de kim beğenmiş ne eklemiş demeyi.
Hem diyorsunuz ya, bu aralar boş vakti olduğundan ililenir olmuş hesabıyla.
Geçici bi süreçtir yani bu.
İlişkinize zarar veresine izin vermeyin.

Son düzenleme:
Bu facebook konusu her ilişkide sorun oluyor sanırım bizdede bi ara çok sorundu ben değilde o sorun yapıyordu şimdi ikimizde kapattık çok daha rahatız iyikide kapatmışız diyorum.
Bence kapatmasını istediğini söyle tekrar ve sonrada hiçbir şey yapma ne kadar üstüne gidersen bunu sorun yaparsan bunlar dahada çözülmez bi hale gelicek ama oluruna bıraktığın zaman bi bakmışın artık bu yüzden kavga etmiyorsunuz belkide kapatmış bile.

Kesinlikle katılıyorum b yoruma. İnatla zıtlaşmayla baskıyla olmaz şifresini vermek istiyorsa versin yoksa isteme veya kapatmasını aynı şekilde kendi uygun görerek yapması kendi isteyerek kapatsın sen dedin diye değil öyle daha güzel olur. İnş çok mtlu olursunz kızlar :13:

bana kalırsa silme kardeşinden dursun
ama bu konuyu aştıgınız bizamanda sende kendine feys hesabı aç
ona inat için açtığını düşünmesin
kendi hesabından bakarsın napıyo ne ediyor diye
ilişki durumunuzu da yazarsınız tamamdır
bence gereksiz kıskançlıklarla boğma sevgilini, bu durum bir süre sonra senin piskolijini bozar, rahat ol, ilişkine güven

ben evli bir bayan olarak düşüncemi yazdım
güvensizlik devamında başka sorunları da getirir
arkadaşın anlattıklarına bakarak sevgilisinin bi yanlışını göremedim ben
sevgiler :)

benim exsevgilim'e güvenmiştim fakat işte bunu kullandığını görünce güven duygumu kırdı. yoksa zaten güveniyoruz. ama kullanan erkekler var. exsevgilim bana diyodu sen taviz vermiştin bunada taviz ver filan. face olayı o gün bugündür sorun kaldı bende:S

Tamam kızlar dersimi aldım siliyorum kardeşimin facesinden onu..
Haklısınız ben önemsedikçe ilgisini çekiyor facebook galiba.
Çok haklısınız. Aklım başıma geldi.
Ama şimdi yeni bir derdim var bu şapşalla küstük bunun yüzüne 2. günü bugün. Şimdi kardeşimden sildiğimi bi daha takip etmeyeceğimi falan nasıl söylicem?
Çok kırgın bana güvenmediğimi düşünüyormuş arkadaşıma öyle demiş..
Ben gönlünü almak, bi daha takip etmeyeceğimi bildirmek istiyorum ne demeliyim sizce?

Sildim kardeşimden..
Silmem daha hayırlıydı bence çünkü baktıkca bakasım her kızı tek tek inceleyesim geliyordu kafayı yedirecekti bana.. Böylece bi daha bakamam sorun etcek bişeyim olmaz belki..

Hiçbir açıklama yapmadan silerseniz sizi yanlış anlayabilir.
Neler hissettiğinizi, neden böyle davrandığınız ve niçin silmek istediğinizi onunla konuşun bence.
Ona haksızlık ettiğinizi fark ettiğinizi söyleyin.
Asıl sorunun kendisine güven duymuyor oluşunuz omadığını dile getirin.
Gönül almayı biliriz biz.
Ama konuşmak yerine inatlaştığımız, açıklama yapmak anlaşılmak yerine trip yaptığımızdan anlayan da olmuyor haliyle bizi.
Açık olun.
Halledeceğinizden eminim ben.
Sevgiyle.

bana kalırsa silme. ama eğer silcem dersen birşey yapmana gerek yok 1-2 gün sonra farkeder.silersen kırgınlığınız daha çok büyür gibime geliyo. ki silme kardeşinde kalsın arada takip et ama onun haberi olmasın.

onun karakteri bozukmuş
ne yapsan nafile
eğer karşındaki adam karakterli bir adamsa zaten yapmaz diye düşünüyorum
ama bişeyi 4o kere söylersen, kör göze parmak batırır gibi davranırsan ozaman yapmıcagı varsa da yapar
benim de eşimin de feysbuk hesabı var. biz ne çıkarken ne de şimdi, bu sebepten hiç tartışmadık,

Ama tatlım onun yapısı farklı.. Güzel güzel konuşmak varken gereksiz yere geriliyoruz derdi ben face lafı ettikçe.
Ben kendimi frenleyemezsem söylediği gibi ipler kopar birgün..
Geç buldum erken kaybedemem onu kendi kıskançlığımdan çok seviyorum. O bana güven veriyor ki ondan yana hiç şüphem yok sadece kıskanıyordum bunada böylece hakim olcam artık..

bence gereksiz hareketlerdesin.
bunların hepsi ilerde önüne su elktrik doğalgaz ve yol olarak döner haberin ola:)
face ya adı üstünde yani foto görecek tabi insanlar beğenecekler
kızı beğenecek diye birşey yokki manzarayı beğenir beğen tuşuna basar
foto komik gelir beğene basar
senin aklın farklı çalışıyor
bukadar kıskançlıkla adamı elinde tutamazsın
üstüne aklına da karpuz kabuğunu kaçırırsın
adam evlenmeyi düşünüyor senle
senin yaptıklarına bak
biraz daha büyü
bu çocuk kaç yaşında bilmem ama senden daha olgun olduğu belli

21 yaşında benden yaşcada büyük olgunluğuylada büyük farkındayım. Çünkü ben faceyi sorun ettikçe bak bunu konuşmak yerine daha güzel şeyler konuşabilirdik kaç saatimiz boşa gitti diyor farkındayım. Sadece kendimi hakim olamıyordum. Tamamdır sildim kardeşimden takip etmicem artık.
Haklısınız..

malesef öyle ne demek ilişkimiz aramızda kalsın filan demeleri ile noktaladım. çokk farklı düşünmeme sebep oluyodu. linkte yazmıştım sebeplerini. okursan hak vericeni düşünüyorum. karakterli erkek konusunda kesinlikle katılıyorum. rabbimde hiç sorun yaşatmasın. ne güzel eşinin davranısını takdir ettim.

http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...in-birbirimizi-avutalim-fikriniz-var-192.html

Kızlar az önce ona aynen şu mesajı attım:
"Bitanem.. Çok kıskandığımın, abarttığımın, sana haksızlık ettiğimin farkına vardım. Kendime çeki düzen vermem gerektiğininde..
O yüzden bişeyler artık değişmeli. Facebook'da seni takip etmeyi bıraktım. Kardeşimden sildim.
Silmeliydim çünkü baktıkça bakasım geliyordu, her kızı tek tek inceleyesim geliyordu.. Paranoyak olmuştum iyice. O yüzden sildim. Biliyorum ki ben takip etmesem bakmasamda sen hep aynı kişisin.. Benim aşkımsın.. Senin kalbinde ben oldukça kimseye bana baktığın gibi bakamazsın biliyorum.
Zaten asıl sorun sana güvenmiyor oluşum değildi kendimi frenleyemememdi.. Haklısın "küçücük" şeylerin bize zarar vermesine izin vermicem. Bundan sonra lafı bile geçmeyecek aramızda. Seni çok seviyorum kalbimm"
yazdım.
Oda:
"Peki bitanem benim.. Bende özür dilerim. Seni çoooooook seviyorum meleğimm kapatalım artık bu konuyu seni özledim ben :)" yazmış.
Ayy çok mutlu oldum ya.. Böylece barışmış, konuşmuş, hallettmiş, aklımı başıma almış bulunuyorum..
Hepside tabiki sizin sayenizde oldu..
Allah hepinizden razı olsun.
İyiki varsınız

Allah belasını versin o facebookun!!!
Ya hayatımıza girdi gireli zaten aldatmaya meraklı erkeklerin ayağına kolaylık geldi resmen..
Hele her gelen tanışma mesajına cevap yazan ağzımı bozmıcam o kızlara ne demeli..
Yok arkadaşım yok acilen kapatılması gerekilen bi site.

Senin gibi düşünen ve gereksiz kıskançlıklar yapan kızlar yüzünden değer verdiğim çoğu erkek arkadaşımı kaybettim ben.Evet dikkat çekici bi bayan olduğum çoğu arkadaşım tarafından söylenir.Ama sevgilim olduğu halde erkek kardeş gözüyle baktığım arkadaşlarımın sanki onlara yılışıyomuşum, asılıyomuşum gibi düşünen gereksiz sevgilileri bi türlü anlayamazlardı bunu.Bu kıskançlığın kendine güvenmemenden bence.Sevgiline ya da facebooka güvenmemen yüzünden değil.

Güzelim kuyruk acını başka yerde dindir. Ben kendimede sevgilimede güveniyorum.. Benim duygularım bambaşkaydı. Sevgilim kimseye bakmasın yalnızca bana özel olsun istiyordum.. Mantıklı olup düşündüğümde de zaten öyle olduğunu anladım. Gereksiz ayrıntılara yer vermiyorum artık hayatımda.
Burdaki arkadaşlarım sağolsun yardımcı oldular.
Yorumunuz için teşekkür ederim. İyi günler

Edit: Problemine değinmeyi unutmuşum.
Benim gibi düşünen ve gereksiz ksıkançlıklar yapan kızların derdi seni değil sevgililerini ilgilendiriyor. O kardeşim gibi gördüğüm dediğin erkekler sana gerçekten değer verseydi, yani vazgeçilmez olsaydın sevgilileri için senden vazgeçmezlerdi. Onlara kardeşleri olduğunu inandırmak için elinden geleni yaparlardı. Anlıyor musun?

Tekrar iyi günler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…