• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FACEBOOK BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK İÇİN CHROME UZANTISI: 'FOCUSBOOK'

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Facebook, birçoğumuzun şikayet etmesine karşın vazgeçemediği, hemen her gün saatlerce vakit geçirdiği bir sosyal platform.
201182.jpg

23 Nisan 2016 Cumartesi 11:50

Google Chrome, Facebook'dan kopamayanların bağımlılıklarını azaltmak için 'Focusbook' adı verilen bir uygulama geliştirdi. 'Focusbook' uygulaması, Facebook'a girmek istediğiniz sırada size 'Facebook'a neden girmek istiyorsun?' sorusunu yöneltiyor ve ilerleyen süre içerisinde de uyarı mesajları gönderiyor.
Teknoyo'da yer alan habere göre, Chrome, internet tarayıcısı için geliştirilen Focusbook uzantısını tarayıcınıza yüklerken sizden Facebook hesabınıza erişim izni istiyor. Bu izni verdikten sonra aktif hale gelen Focusbook, Facebook hesabınıza girmek istediğinizde size “mavi pop-up” şeklinde çıkan bir uyarı ile “Facebook’a neden girmek istediğinizi” soruyor.

Çıkan bu uyarıyı, örneğin “Haber Kaynağı” (News Feed) veya “Chat” yazıp cevaplamanızın ardından Facebook hesabınıza girebiliyorsunuz. Tabi eklentinin sunduğu sadece bu uyarı mesajı ile de sınırlı değil. Facebook oturumunuzun açık olduğu sürece aktif olan Focusbook, belirli aralıklarla Facebook sayfanızın tamamını mavi ekranla kapatarak, “Chat’iniz (veya diğer aktiviteniz) bitti mi?” sorusunu soruyor.

Eğer Facebook sayfanızda kalmaya devam etmek istiyorsanız, uygulamadan ek süre isteyebiliyorsunuz ya da “Başka birini rahatsız et!” (Go bother someone else!) butonuna tıklayabiliyorsunuz. Focusbook, ilerleyen aşamalarda “Chat’iniz hala bitmedi mi? Hadi işine dön" gibi uyarı mesajlarıyla kullandığı dili de sertleştiriyor.

http://m.risalehaber.com/facebook-b...ak-icin-chrome-uzantisi-focusbook-268303h.htm

Herşeyi adminden beklemeyin :KK20:
Nefsinize hakim olun :KK70:
Hiç ya, ben atayım istiyorlar illa ki:KK70:öğrencilere, KPSS'ye çalışanlara bir buton mu yapsak ne yapsak, ders çalışmam lazım dediklerinde basarız butona site dışına atılırlar:KK70:

Facebook'a rakip mi gelmiş, ben kullanmıyorum kafam rahat, annemin sende hesap aç baskılarına Facebook'la karşı dimdik duruyorum:KK14:

Hiç ya, ben atayım istiyorlar illa ki:KK70:öğrencilere, KPSS'ye çalışanlara bir buton mu yapsak ne yapsak, ders çalışmam lazım dediklerinde basarız butona site dışına atılırlar:KK70:

Facebook'a rakip mi gelmiş, ben kullanmıyorum kafam rahat, annemin sende hesap aç baskılarına Facebook'la karşı dimdik duruyorum:KK14:
Kabul ediyorum buton yapıp atın bizi. :KK53: Ama arada bi gelme hakkımız da olsun.

Of ders çalışmak kadar sıkıcı bir aktivite olamaz ya yine dertlendim.

Bende kullanmıyorum kullananlarıda kınıyorum
Komşular selam olsun :D

Ben hesabimi dindurdum sirf girince cikamiyorum diye. Vaktim de yok ama baska seyleri sikistirip facebookta vakit gecirmek cok kotu bir sey oldu benim icin. 2 gundur hic girmiyorum. Deniyorum bakalim.

Facebookta gercekten saatler geçiren var mi? Napiyolar o kadar saat? Benim de var facebook sayfam ama gunlerce bakmadigim oluyor. Insani baglayan ne var? Hani kk desen neyse:KK53:

Facete saatlerini geçiren var mı ya ben açıp sıkılıyorum sanki sosyal platform değil de dışarıya çıkma gezme tozma yarışması- siyaset platformu gibi geliyor. Bir de şu patlama esnasındaki kopuk bacağı, hasta olan bebek çocuk fotoğraflarını atıp bir amin yazar mısın deyip deşifre etmiyorlar mı deli oluyorum.

Back