ben isterim,isterim,isterimmmmmmmm.....
slm cnm:) neler yaptimi sormusun. dukan diyeti hakkinda internette yüzlerce sayfa var, öncelikle bunlara biraz göz gezdirmeni tavsiye ederim.sistemi anlaman icin. diyet 4 evreden olusuyo. ben bugünle birlikte ilk evreyi yani atak evresini bitiricem insallah:) atak evresi en hizli kilo verilen evre. bu evre icin dukan bir sürü izinli yiyecek sunmus.izinli yiyecekler istedin kadar ve istedin zaman tüketebiliyosun. ben sürekli tika basa yemesemde bunu bilmek bile cok rahatlatici,cünkü insan diyet piskolojisine giripte ac kalicam diye korkmuyo:)) ilk iki gün zorlanabilirsin ama sonra insan alisiyo,hatte izinli yicekler cok tok tutucu oldundan gayet rahat geciyo. bastahalsiz olabilirsin ama 3.günden sonra alisirsin

gelelim izinli yiyeceklere:
Saf Protein Diyeti
Ortalama süre: Beş gün
Süresi 1 – 10 gün arasında değişen bu dönemde, on ayrı kategoriden gıdalarla beslenme hakkınız olacak.
Bu on kategoriden hangisi hoşunuza giderse, sınırsız olarak ve günün istediğiniz saatinde tüketebilirsiniz.
Bu gıdaları birbiriyle karıştırmakta da serbestsiniz.
Bu gıdalar arasından, diğerlerine hiç dokunmadan yalnızca istediklerinizi seçebilir, hatta bir öğün veya gün boyunca bunlardan yalnızca birini tüketebilirsiniz.
Zararsız gibi görünen bir kaçamak, bu sınırsız yeme özgürlüğünüzü kaybetmenize yol açacaktır.
Atak Evresinde İzin Verilen Gıdalar
Birinci Kategori: Yağsız Etler
■Dana Eti
■Sığır Eti
İkinci Kategori: Sakatatlar
■Ciğer
■Dana ve Kuzu Dili
Üçüncü Kategori: Balık
■Yağlı ya da Yağsız
■Taze ya da Dondurulmuş
■Tütsülenmiş ya da Kurutulmuş
■Konserve
Dördüncü Kategori: Deniz Ürünleri
■Kabuklular
■Yumuşakçalar
Beşinci Kategori: Kümes Hayvanları
■Tavuk
■Hindi
■Tavşan
Altıncı Kategori: Az Yağlı ya da Yağları Ayıklanmış Jambon
Yedinci Kategori: Yumurtalar
Sekizinci Kategori: Yağsız Süt Ürünleri
■Yoğurt
■Beyaz Peynir
■Diğer Süt Ürünleri
Dokuzuncu Kategori: Günde 1.5 Litre Sıvı
Onuncu Kategori: 1.5 Çorba Kaşığı Yulaf Kepeği
ben günde 3-3,5 litreye yakin su iciyorum, bunun icinde 2 fincan bitki cayi ( genellikle yesil cay veya dogadan form kaysi cayini tercih ettim)
bazen tatli ihtiyacimi gidermek amacli 1 kutu coca-cola zero ictim ( diyette abartmamak sartiyla serbest!)
en önemli seylerden biride 10.kategorideki yulaf kepegi! bunu tüktmek zorundasin! ister yogurdunu karistir,ister sütüne karistir, ister yumurta kirip yogurtla karistirip kahvaltiya krep yap :)
ben bu 10 kategorinin icinden sevdiklerimi cikarip kendime menüler hazirladim. cünkü aralarinda kesinlikle yemediklerim ama bayila bayila yediklerimde var.yani cokta zor olmadi.
yulaf kepegi disinda bi kural daha var oda yürüyüs.ama cok degil

atak evresi boyunca günlük 20 dakika yürüyüs sart. ben bazi günler bi sabah bi aksam 20ser dakikaya yürüdüm, bazi günler yarim saat kadar.ama 20 dakika zorunlusun yani.
bunlari yemek disinda ve yürüyüs disinda birsey yapmadim:) ve 3 kilocuk gitti bile:) ve bugün adet olmama ragmen, cünkü biraz gecikti adetim ve ister istemez insanin vücudu su topluyo,karni sis oluyo. o olmasa belki dahada vermis olabilirdim.
internette her evre icin bi sürü yemek tarifleri ve örnek menülerde bulabilirsin.alternatif cok yani:)
mesela bu sayfayi önerebilirim sana
Dukan Diyeti Evreleri ve Dukan Diyeti Yemek Tarifleri
sormak istedin baska seyler olursa seve seve cevaplarim tabi elimden geldiyi kadariyla