• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ezra92'nin Dukan Diyeti Deneyimi

ezra92

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
129
5
316
Avusturya
hersey tartida 1 bucuk ay önce 71 bucuk kiloyu görmemle basladi. cünkü bu zamana kadar bunu hic görmemistim.kilo aldimi farkindaydim ama bukadarini beklemiyodum. tartilmaktan kaciyodum ama artik dolaimda giyinicek birsey bulamayinca tartildim ve sok oldum hanimlar:((( cok cabuk kilo verebilen ben busefer bitürlü basaramadim. sebebini bilmiyorum ama bitürlü ne spora nede diyete baslayabildim. ugrasa ugrasa anca 3-3,5 kg kadar verdim. pazartesi günü tartildim 68 kg ciktim. buarada tabi arastirmadim ve farkli diyetler denedim, sporda yaptim ama sonuc cokta ic acici degildi. ilgimi ceken baska bi diyette dukan diyeti oldu.gecen hafta aldim kitabi, okudum ve hazirlimi yaptim.alisverisimi ve günlük planimi ona göre hazirladim ve sali günü basladim. hanimlaaaar bugün cumartesi ve sabah tartildim veee sonuc 65 kg:) 4gün diyet ve 3kg vermisim. ve bunu hic ac kalmadan yaptim:)) sabahki yasadim mutlulu sizinle paylasmak istedim.belki baska arkadaslarda baslamak ister bu diyete:)) ben basladim hadi sizde baslayin kizlaaar ;);)
bilmek istediniz birseyler olursa bana sorabilirsiniz
 
ben isterim,isterim,isterimmmmmmmm.....

slm cnm:) neler yaptimi sormusun. dukan diyeti hakkinda internette yüzlerce sayfa var, öncelikle bunlara biraz göz gezdirmeni tavsiye ederim.sistemi anlaman icin. diyet 4 evreden olusuyo. ben bugünle birlikte ilk evreyi yani atak evresini bitiricem insallah:) atak evresi en hizli kilo verilen evre. bu evre icin dukan bir sürü izinli yiyecek sunmus.izinli yiyecekler istedin kadar ve istedin zaman tüketebiliyosun. ben sürekli tika basa yemesemde bunu bilmek bile cok rahatlatici,cünkü insan diyet piskolojisine giripte ac kalicam diye korkmuyo:)) ilk iki gün zorlanabilirsin ama sonra insan alisiyo,hatte izinli yicekler cok tok tutucu oldundan gayet rahat geciyo. bastahalsiz olabilirsin ama 3.günden sonra alisirsin;)
gelelim izinli yiyeceklere:

Saf Protein Diyeti

Ortalama süre: Beş gün


Süresi 1 – 10 gün arasında değişen bu dönemde, on ayrı kategoriden gıdalarla beslenme hakkınız olacak.

Bu on kategoriden hangisi hoşunuza giderse, sınırsız olarak ve günün istediğiniz saatinde tüketebilirsiniz.

Bu gıdaları birbiriyle karıştırmakta da serbestsiniz.

Bu gıdalar arasından, diğerlerine hiç dokunmadan yalnızca istediklerinizi seçebilir, hatta bir öğün veya gün boyunca bunlardan yalnızca birini tüketebilirsiniz.

Zararsız gibi görünen bir kaçamak, bu sınırsız yeme özgürlüğünüzü kaybetmenize yol açacaktır.

Atak Evresinde İzin Verilen Gıdalar

Birinci Kategori: Yağsız Etler
■Dana Eti
■Sığır Eti

İkinci Kategori: Sakatatlar
■Ciğer
■Dana ve Kuzu Dili

Üçüncü Kategori: Balık
■Yağlı ya da Yağsız
■Taze ya da Dondurulmuş
■Tütsülenmiş ya da Kurutulmuş
■Konserve

Dördüncü Kategori: Deniz Ürünleri
■Kabuklular
■Yumuşakçalar

Beşinci Kategori: Kümes Hayvanları
■Tavuk
■Hindi
■Tavşan

Altıncı Kategori: Az Yağlı ya da Yağları Ayıklanmış Jambon

Yedinci Kategori: Yumurtalar

Sekizinci Kategori: Yağsız Süt Ürünleri
■Yoğurt
■Beyaz Peynir
■Diğer Süt Ürünleri

Dokuzuncu Kategori: Günde 1.5 Litre Sıvı

Onuncu Kategori: 1.5 Çorba Kaşığı Yulaf Kepeği




ben günde 3-3,5 litreye yakin su iciyorum, bunun icinde 2 fincan bitki cayi ( genellikle yesil cay veya dogadan form kaysi cayini tercih ettim)
bazen tatli ihtiyacimi gidermek amacli 1 kutu coca-cola zero ictim ( diyette abartmamak sartiyla serbest!)
en önemli seylerden biride 10.kategorideki yulaf kepegi! bunu tüktmek zorundasin! ister yogurdunu karistir,ister sütüne karistir, ister yumurta kirip yogurtla karistirip kahvaltiya krep yap :)

ben bu 10 kategorinin icinden sevdiklerimi cikarip kendime menüler hazirladim. cünkü aralarinda kesinlikle yemediklerim ama bayila bayila yediklerimde var.yani cokta zor olmadi.



yulaf kepegi disinda bi kural daha var oda yürüyüs.ama cok degil;) atak evresi boyunca günlük 20 dakika yürüyüs sart. ben bazi günler bi sabah bi aksam 20ser dakikaya yürüdüm, bazi günler yarim saat kadar.ama 20 dakika zorunlusun yani.

bunlari yemek disinda ve yürüyüs disinda birsey yapmadim:) ve 3 kilocuk gitti bile:) ve bugün adet olmama ragmen, cünkü biraz gecikti adetim ve ister istemez insanin vücudu su topluyo,karni sis oluyo. o olmasa belki dahada vermis olabilirdim.
internette her evre icin bi sürü yemek tarifleri ve örnek menülerde bulabilirsin.alternatif cok yani:)

mesela bu sayfayi önerebilirim sana
Dukan Diyeti Evreleri ve Dukan Diyeti Yemek Tarifleri

sormak istedin baska seyler olursa seve seve cevaplarim tabi elimden geldiyi kadariyla
 
Çok tşkler arkadaşım.:)

Yarından itibaren başlıyorum..Ben karatay yapıyordum kuruyemiş harıcınde bu iki diyet çok benziyor ancak ben 3-4 kg yu cabul vermek istiyorum ki karatay da bu biraz yavaş oluyor..

Yani ben sabah yumurrta süt ve peynir

öğlen akşam tavuk -balık yoğurt tüketebiliyorum.
Diğerlerini pek yemem bir de bir kaşık yulaf kepegi...

Dogru mu anlamışım,??
 
Çok tşkler arkadaşım.:)

Yarından itibaren başlıyorum..Ben karatay yapıyordum kuruyemiş harıcınde bu iki diyet çok benziyor ancak ben 3-4 kg yu cabul vermek istiyorum ki karatay da bu biraz yavaş oluyor..

Yani ben sabah yumurrta süt ve peynir

öğlen akşam tavuk -balık yoğurt tüketebiliyorum.
Diğerlerini pek yemem bir de bir kaşık yulaf kepegi...

Dogru mu anlamışım,??


kusura bakma cnm internetle ilgi sorun vardi anca girebildim.dogru anlamissin;)
sabah light ve yag orani düsük peynir , yanina yumurta ( ister hasla, ister omlet yap) yanliz yumurta sarisi günde en fazla 2 ama beyazi sinirsiz! ben ya sekersiz bitki cayi iciyorum yada bi bardak light süt.

öglen ve aksam da aynen dedin gibi et,tavuk,balik ve yaninda hic sevmedim halde ayran ictim ben.cünkü cok tok tutuyo.bazende bi bardak light cola.

ara ögün olarak gene süt,ayran,yogurt olabilir
 
Teşekkür ederim canım yalnız ben yulaf kepeğini bulamadım onun yerine yulaf ezmesi aldım carrefourdan ...Acaba sen nerden aldın bir de bu diyette salata kesin yok değil mi?Ve bu atak kaç gün sürecek ben bu akşam tavugun yanında salata yedim:26::26::26:
 
Teşekkür ederim canım yalnız ben yulaf kepeğini bulamadım onun yerine yulaf ezmesi aldım carrefourdan ...Acaba sen nerden aldın bir de bu diyette salata kesin yok değil mi?Ve bu atak kaç gün sürecek ben bu akşam tavugun yanında salata yedim:26::26::26:


ilk gün bende bulamadim icin yulaf ezmesi kullandim ama kitapta kesinlikle yulaf kepegi kullanin diyo.ama hic bulamazsan kullan derim. ben viyanada yasiyoyorum trde nerden bulabilirsin bilmiyorum. evet kesinlikle salata, sebze, meyve malesef yok. atak evresi kac kilo vermek istiyosan ona bagli. 10kg dan az vermek istiyosan 3 gün yeterliymis, ben genede 5 gün yaptim.20 kilo ve daha fazlasi icin atak evresi 10 güne kadar uzatilabiliyo.ama ondan sonra 2.evreye geciceksin. ikinci evrede sebze türleri kismen izinli olucak onun icin ilk evrede disini sIk derim:)) insallah sende güzel bi sonuc alirsin;)

ineternette her evre icin süper tarifler var, onun icin ac kalmadan hatta arada tatli birseyler yiyerek, cayimi kahvemi icerek yazifliyorum yani :)
 
offf ben salata yedim bugün demek ki bugün sayılmıyor ...Yarın başlıycam demek kii

Ben 5 kg vermek istiyorum...O zaman 3 gün yeter bana dişimi sıkacağım.

Çok tşkler canım inş ben de senin gibi başarırırm.:nazar::nazar::nazar:
 
offf ben salata yedim bugün demek ki bugün sayılmıyor ...Yarın başlıycam demek kii

Ben 5 kg vermek istiyorum...O zaman 3 gün yeter bana dişimi sıkacağım.

Çok tşkler canım inş ben de senin gibi başarırırm.:nazar::nazar::nazar:

evt bugün sayilmiyo demektir. neyse üzme canini yarin baslarsin;) hem 5 kilo dedin nedirki diye düsün;)
yarin basla, bol bol su ic bu cok önemli! nekadar cok protein okadar cok sivi! yürüyüsünü yap. ben evde zamanim olunca birazda pilates yapiyorum. henüz cok belli degil gibi ama dün iki hafta önce icine giremedim bi pantalonumu giyinip ciktim ve okadar mutlu oldumki:))
insallah hepimiz istedimiz kilolara ulasrz cnm:)
 
Suyu çok içiyorum o konuda sorunum yok ama tavuğu sade yemek beni zorlayacak peki arkadaşım son bir sorum var ...Tavuk ya da balık miktarında bir limit var mı yoksa doyana kadar mı?
 
Suyu çok içiyorum o konuda sorunum yok ama tavuğu sade yemek beni zorlayacak peki arkadaşım son bir sorum var ...Tavuk ya da balık miktarında bir limit var mı yoksa doyana kadar mı?


hayir cnm bi limit yok,istedin kadar istedin saatte:) tabi doyduktan sonra zorlamayada gerek yok:D ama yani sofradan ac kalmicaksin
 
Ben hiç dukan yapmadım ama yapan kuzenlerim var , ve süper memnunlar :9: biri 13 diğeri 8 kilo verdi ... yulaf kepeğini bulamadık diyince yazem dedim , sadece migrosta oluo arkadaşlar :10: size başarılar :9:
 
Düm macro marketten 10 paket yulaf kepeği aldım ve bu sabah diyete başladımm...

Kahvaltıda bir haslanmış yumurta ve biraz da tulum peyniri yedim,2 koca bardak da su içdim..

İnşallah veririm şu kiloları :27::27::27:
 
Düm macro marketten 10 paket yulaf kepeği aldım ve bu sabah diyete başladımm...

Kahvaltıda bir haslanmış yumurta ve biraz da tulum peyniri yedim,2 koca bardak da su içdim..

İnşallah veririm şu kiloları :27::27::27:


10 paketmi :D haha
bende kahvaltiya peynirli omlet yedim ve ikinci evrede oldum icin yanina salatalik ve domates. bi fincanda yesil cay ictim. sonrada 45 dakika kadar yürüyüse gittim.
buarada eger ekmeksiz zorlaniyorum diyosan sana cok güzel bi tarif verebilirm. kitapta yaziyo ve her evrede serbest. ben arada degisiklik olsun diye yaptim. dukan krep tarifi:
1,5 yemek kasigi yulaf kepegi ( günlük serbest olan miktar!)
1,5 yemek kasigi yogurt
ve bi yumurta
bunlari bi güzel cirp, sonra yanmaz tavada yap.sadece bi damla yag kullan oda yapismamasi icin.tatli seviyosan birazda tatlandirici koyabilirsin.

herzaman kivamini tuturamadim ama ben cok begendim:)
 
Ben hiç dukan yapmadım ama yapan kuzenlerim var , ve süper memnunlar :9: biri 13 diğeri 8 kilo verdi ... yulaf kepeğini bulamadık diyince yazem dedim , sadece migrosta oluo arkadaşlar :10: size başarılar :9:

slm:) kuzenlerin ortalama kac günde verdiler bu kilolari biliyomusun? merak ettim :) darisi insallah bizlerin basina;))
 
mrhaba bende katıldım aranıza yarın başlıyorum kısmetse bugün okudum araştırdım 1 yaşında oğlum var ve doğumdan sonra aldığım kiloları veremedim inşallah işe yarar ilk defa diyet yapıcam ben :)
 
slm:) kuzenlerin ortalama kac günde verdiler bu kilolari biliyomusun? merak ettim :) darisi insallah bizlerin basina;))

slm :2: 13 veren 1,5 ayda verdi üstelik yürüyüş e uymadan verdi ve hala devam ediyor , diğeri 8 kiloyu 1 ay kadar bir sürede verdi o kaçamaklara başladı hala devam ediyor iradeli bir şekilde :10:
 
mrhaba bende katıldım aranıza yarın başlıyorum kısmetse bugün okudum araştırdım 1 yaşında oğlum var ve doğumdan sonra aldığım kiloları veremedim inşallah işe yarar ilk defa diyet yapıcam ben :)

hosgeldiiiiin:))
dogumdan sonra yapilirmi, yapilirsa faydasi olurmu bunlari bilmiyorum. ama denemekte fayda var derim:)
 
slm :2: 13 veren 1,5 ayda verdi üstelik yürüyüş e uymadan verdi ve hala devam ediyor , diğeri 8 kiloyu 1 ay kadar bir sürede verdi o kaçamaklara başladı hala devam ediyor iradeli bir şekilde :10:

wow 1,5 ayda 13 kilo ve 1 ayda 8 kilo :) süpermis!
ben yürüyüsümü fazla fazla yapiyorum ama ilk evreden sonra henüz kilo veremedim. yani dün tartildim ayni cikti:( ama ikinci evre daha yavas oluyo dediler.bakalim... 2-3 gün sonra tekrar tartilicam:) insallah vermis olurum ozaman
 
Back
X