Çorbalar Ezogelin Çorbası-Öncü salça sponsorluğunda

Bi dahakine oyle denicem:) cok saolun sizde benim fibi mi yapiyorsunuz?

Malzemelerimiz aynı ama yapılışı bende biraz farklı.Bu çorbanın güzel olması için sizinde dediğiniz gibi özleşmesi gerekiyor.Bunun içinde uzunca bir süre kaynaması.Ben şöyle yapıyorum.Önce sıvıyağda soğanı kavuruyor unu ekliyorum rengi pembeleşene kadar kavurup sonrada salçasını koyuyorum.Salçanın kokusu çıkınca yıkadığım mercimek,pirinç ve bulguru koyuyorum.Suyunuda ekleyip kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonrasında ise orta dereceli ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyorum.Bir tavada tereyeğını eritip rengi değişmeye başlayınca nane ve pul biberi ekliyorumve bu karışımıda çorbaya katıp bir sürede öyle kaynatıyorum.tuz karabiber ekleyip limon ile servis yapıyorum.Pişerken sık sık karıştırıyorum çünkü hafiften yapışabiliyor ..:KK39:

Bi de bisey daha sorucam profilinizin altindaki pembe kurdela ne anlama geliyor?

Fiba emeklilik tarafından göğüs kanserine karşı almış olduğum sigortayı gösteriyor.Yani Allah göstermesin göğüs kanseri sigortası :KK200:

Malzemelerimiz aynı ama yapılışı bende biraz farklı.Bu çorbanın güzel olması için sizinde dediğiniz gibi özleşmesi gerekiyor.Bunun içinde uzunca bir süre kaynaması.Ben şöyle yapıyorum.Önce sıvıyağda soğanı kavuruyor unu ekliyorum rengi pembeleşene kadar kavurup sonrada salçasını koyuyorum.Salçanın kokusu çıkınca yıkadığım mercimek,pirinç ve bulguru koyuyorum.Suyunuda ekleyip kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonrasında ise orta dereceli ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyorum.Bir tavada tereyeğını eritip rengi değişmeye başlayınca nane ve pul biberi ekliyorumve bu karışımıda çorbaya katıp bir sürede öyle kaynatıyorum.tuz karabiber ekleyip limon ile servis yapıyorum.Pişerken sık sık karıştırıyorum çünkü hafiften yapışabiliyor ..:KK39:

Fiba emeklilik tarafından göğüs kanserine karşı almış olduğum sigortayı gösteriyor.Yani Allah göstermesin göğüs kanseri sigortası :KK200:
Hmm anladim tesekkur ederim yanitladiginiz icin. O zaman bi kere sizin yonteminizle denicem ama sizde bi kere benim yontemimle deneyin tarifi begeneceksiniz emin olun ben bu tarifi yapmaya basladiktan sonra bildigim tum tarifleri attim:sampiyon::KK73:

Oooo ellerinize saglik. Sunum favorilerimin arasinda 1. Sirada muhtesem gorunuyor..

Ellerine sağlık canım. Bu günkü menümde ezogelin vardı, senin tarifine göre yaptım ufak tefek bir kaç değişiklikle:KK16: ve gerçekten harika oldu:super:

Yarışmada başarılar dilerim:KK19:

Ellerine sağlık canım. Bu günkü menümde ezogelin vardı, senin tarifine göre yaptım ufak tefek bir kaç değişiklikle:KK16: ve gerçekten harika oldu:super:

Yarışmada başarılar dilerim:KK19:
Begenmene cok sevindim cnm. Bende hep yapmak istiyorum bu corbayi ama adam kizar diye her aksam her aksam bu ne der diye yapamiyorum:110:

En sevdiğim corbalardandir, böyle ağzıma tane tane gelen seyleri seviyorum ben.:kk77:siz de çok güzel yapmışsınız,ellerinize emeğinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim.

Ellerine sağlık . Yarışmada başarılar dilerim.
Güzel bir ezogelin tarifi:kk77:

normalde oylama başladıktan sonra hemen anket açılıyor yeni kategorimiz ne olsun diye ama bu kez ramazan geldiği için açılmayacak .sanırım bizim bu çorba kategorisi de mayısın son haftası son bulur oylama başlar ramazan ayının ilk günü de yeni yarışma başlar tabi bu benim tahminim Nevreste Nevreste daha iyi bilir

Back
X