Ezikliğim beni öldürüyor.

halesss_97

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2022
81
-50
36
28
Bu ezikliğim, sefilliğim, korkaklığım, işbilmezliğim beni öldürecek. Bomb.k bir hayat yaşıyorum bu berbat karakterim yüzünden. İnsanlar bana bağırabiliyor, istediği gibi davranabiliyor, sıramı alabiliyor. Ben susup pusuyorum, utanıp ter döküyorum. Vallahi psikopat tiplere o kadar özeniyorum ki, keşke ben de öyle olsam. Bu dünyada zaten adalet yok, bari bu kadar korkak-ezik olmayayım.

Bu ezikliğim, sefilliğim, korkaklığım, işbilmezliğim beni öldürecek. Bomb.k bir hayat yaşıyorum bu berbat karakterim yüzünden. İnsanlar bana bağırabiliyor, istediği gibi davranabiliyor, sıramı alabiliyor. Ben susup pusuyorum, utanıp ter döküyorum. Vallahi psikopat tiplere o kadar özeniyorum ki, keşke ben de öyle olsam. Bu dünyada zaten adalet yok, bari bu kadar korkak-ezik olmayayım.

Öyle demeyin ya.karar verin başlayın bi yerden hakkınızı aramaya.Böyle olmaz.Kişisel gelişim kitapları okuyun.

Neden böylesin? Kendine sordun mu?

“Neden böyleyim? Neden insanların bana istediği davranmasına izin veriyorum, neden korkuyorum, en fazla ne olabilir?”
“Bu korkular gerçekçi mi yoksa benim kuruntularım mı?”
“Dik durmaya başlarsam, hakkımı yedirmez sesimi çıkarmaya başlarsam bu bana ne kazandırır, ne kaybettirir?”

Lütfen kendini sevmeyi dene, bunun yollarını ara. Sen kendine saygı duymazsan, kimse sana saygı duymaz. Hep mi böyleydin? Hangi yaşananlar seni bu duruma getirdi? Sürekli sorgula kendini.

üşenmedim yazdığın her şeyi inceledim, daha bitmedi hatta. ben senin sosyal deney/araştırma yapan bir yüksek lisans öğrencisi falan olduğunu düşünüyorum.
Evet işim gücüm yok çünkü benim, 3 yıldır anonim bir forumda ağlıyorum. Biraz daha ağlarsam madalya takacaklar (!).

sürekli kendine geri zekalı diyip durmuşsun, öyleymiş gibi davrandığın tek nokta sanki hepimiz toz pembe hayatlar yaşıyoruz da bir şeylerle mücadele etmeden sefamızı sürüyoruz gibi davranman. herkesin artısı eksisi, hayatının inişi çıkışı ve şanslı şanssız doğduğu noktalar var. engelli olimpiyat sporcusu var ya. inandığın dinin öğretisi yaratılanı yaradandan ötürü sevmek kardeşim. dediğim gibi başlıklarını inceledim, eğer sen anlattığın kişiysen cidden öğrenilmiş çaresizlik içindesin ve kendine acımaktan zevk alıyorsun. senin yaptığın inanmak değil ki, inancın yok ve nefret dolusun. hem kendine hem dünyaya karşı. isyanını sorgula biraz. yardımı kabul edecek olsan senelerdir millet neler neler yazmış. ama hala aynı başlıkları atıyorsun. bana cevap vermene de şaşırdım çünkü önceki konularda şunlar var:

Eklentiler

• Screenshot_20250401_231531_Chrome.webp
    Screenshot_20250401_231531_Chrome.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 112
  • Screenshot_20250401_231459_Chrome.webp
    Screenshot_20250401_231459_Chrome.webp
    59,3 KB · Görüntüleme: 114
  • Screenshot_20250401_231454_Chrome.webp
    Screenshot_20250401_231454_Chrome.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 106
  • Screenshot_20250401_231450_Chrome.webp
    Screenshot_20250401_231450_Chrome.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 114
sürekli kendine geri zekalı diyip durmuşsun, öyleymiş gibi davrandığın tek nokta sanki hepimiz toz pembe hayatlar yaşıyoruz da bir şeylerle mücadele etmeden sefamızı sürüyoruz gibi davranman. herkesin artısı eksisi, hayatının inişi çıkışı ve şanslı şanssız doğduğu noktalar var. engelli olimpiyat sporcusu var ya. inandığın dinin öğretisi yaratılanı yaradandan ötürü sevmek kardeşim. dediğim gibi başlıklarını inceledim, eğer sen anlattığın kişiysen cidden öğrenilmiş çaresizlik içindesin ve kendine acımaktan zevk alıyorsun. senin yaptığın inanmak değil ki, inancın yok ve nefret dolusun. hem kendine hem dünyaya karşı. isyanını sorgula biraz. yardımı kabul edecek olsan senelerdir millet neler neler yazmış. ama hala aynı başlıkları atıyorsun. bana cevap vermene de şaşırdım çünkü önceki konularda şunlar var:
Benim çevrem olsa zaten buraya yazmam. Her seferinde illa birisi çıkıp "senin bi' şeyin yok". "Takma kafana". "Kurslara yazıl." filan diyor zaten. Genel geçer laflar işte. Laf olsun torba dolsun.

Kaç yaşındasın ne iş yapıyorsun insanlar sana hangi durumlarda bağırabiliyor.Kendini güzel buluyor musun.İletişim becerilerin nasıl ilgilerin yetenklerin nelerdir. Bunlar hakkında açıklayıcı olursan mantıklı geri dönütler bulursun burada

Benim çevrem olsa zaten buraya yazmam. Her seferinde illa birisi çıkıp "senin bi' şeyin yok". "Takma kafana". "Kurslara yazıl." filan diyor zaten. Genel geçer laflar işte. Laf olsun torba dolsun.
sen kendine körsün millet napsın? at gözlüğüyle bakıyorsun hiçbir şey görmüyorsun. kötü hisseden kaç insana hem başlıklardan yazdım, hem yazdıklarımı görüp bana özelden yazanlara yardımcı olmaya çalıştım azıcık üyelik süremde ama o insanlar çare arıyor. sen çare aramıyorsun. benim ya da onların yerinde olsan ne yapacaktın acaba ya. şükretmeyi öğren. kendin için bi şeyler yap artık. inanmaya başla.

kimse kendini yorup da tavsiye yazmasın çünkü yıllardır tavsiyeler yazılmasına rağmen hala kendine acıyor.

Yani bir de yıllardır kendinden öyle bir yakınmış ki sanki artık yaşlanmış, gençliğini bir hiç uğruna geçirmiş de burada dert döküyor gibi. Kendini geliştirmek, rahatsızlık duyduğu durumlarını düzeltmek için ufak ufak adımlar atabilir. Burayı arada iç dökmek için kullanıyor olabilir. Sizin attığınız yerde gördüm biri destek amaçlı mesaj yazmış ona cevap vermemiş. Evet kimse kimseye cevap vermek durumunda değil ama karşısında iyi niyetli bir şekilde yazan biri var, nezaketen de olsa mesaj yazabilirdi. Derdini anlatıp anlatıp gidiyor muhtemelen.

Yani bir de yıllardır kendinden öyle bir yakınmış ki sanki artık yaşlanmış, gençliğini bir hiç uğruna geçirmiş de burada dert döküyor gibi. Kendini geliştirmek, rahatsızlık duyduğu durumlarını düzeltmek için ufak ufak adımlar atabilir. Burayı arada iç dökmek için kullanıyor olabilir. Sizin attığınız yerde gördüm biri destek amaçlı mesaj yazmış ona cevap vermemiş. Evet kimse kimseye cevap vermek durumunda değil ama karşısında iyi niyetli bir şekilde yazan biri var, nezaketen de olsa bir mesaj yazabilirdi. Derdini anlatıp anlatıp gidiyor muhtemelen.
bakın ben gerçekten insanın derdine tek çarenin kendisi olduğuna yürekten inanıyorum. insanlara bunu anlatmayı kendi kendime görev edindim ben. görmeyen insan için o an kelimelerin içini doldurmak pek mümkün değil ama belki aklına bir fikir tohumu ekilir diye. bu foruma da öyle girdim aslında. burada ne hikayeler var, ben de kolay şeyler yaşamadım. gerçekten yardım etmek isterim ama diğer başlıklarını inceleyince sinirim tepeme çıktı. ben böyleyim, böyle gelmiş, böyle gidecek kafasında. hatta bunun adına kadercilik demiş kendince. türkçe yazım kurallarını bu kadar iyi kullanan birinin bu kadar yüzeysel düşünebileceğine inanamadım. o yüzden gerçekliğini sorguluyorum arkadaşın.

Bu duygulari asmanin yolu sorumluluk almaktan geciyor olabilir. En ufak seylerden baslayin sorumluluk almaya. Donun arkaniza bakin, sizin yerinize kimler hangi sorumluluklarinizi ustlenmis ki size bagirabiliyorlar. Kendi sorumluluklarinin sahibi olan insana biri bir sey desin bakalim..

türkçe yazım kurallarını bu kadar iyi kullanan birinin bu kadar yüzeysel düşünebileceğine inanamadım
Evet ben de onu düşündüm ama bir yazısında da demiş ki bu şekilde düzgün yazabilmek için şu kadar dakika düşündüm aklım geç çalışıyor falan... Cidden ilginç geldi bana da
görmeyen insan için o an kelimelerin içini doldurmak pek mümkün değil ama belki aklına bir fikir tohumu ekilir diye.
Ben de sizin gibiyim birine destek olabilecek durumdaysam olurum ama baktım kendine yardımcı olmak istemiyor sadece içini dökmek için yazıyor o zaman elden bir şey gelmez dediğiniz gibi değişmeyi insan kendi istemeli.

Hep mi böyleydiniz? Çocukken aileniz çok mu kısıtladı ? Kendi hakkınızı savunmayıp sessiz kalmanızın sebebi bazı travmalar olabilir. Psikolojik destek alın mutlaka.

Back
X