• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ezik hissetmek

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
Ozellikli bu aralar cok.ama cok ezik cahil, kimsenin saygi duymadigi , sen nasilsa calismiyorsun annemler gibisin yemek yap bizim bulasiklari da yika tarzi gorunen biri gibi hissediyorum...bunun da sebebi calismiyor olmam..30 yasina cok yaklastim daha bir baltaya sap olamadim..kizimi buyuttum 4 yasina getirdim bana inanilmaz duskun annaanne babaanne rahatsiz bakamaz surekli cocuk da zaten calisma lafi gecince asla beni birakip gitme ise diye agliyor icim parcalaniyor o oyle seyler deyince..tam zamanlj kresler pahali bakici biz istemiyoruz esimle...esimde israrla sen buyut kkizimizj ise girme senden baska bisey istemiyorum sadece onu yetistir lutfen falan diyor...birde benim yapmak istedigim is mesaisi cok fszla sabah 8 aksam 8 meredeyse cocugum beni hic goremeyecek aksam erken yatiyor zaten:( bu gibi sebeplerden calisamiyorum okadar cok istiyorum ki halbuki...sirf evde durmak istemiyorum calisan meslegi elinde maddiyati ozgur bir kadin olmak istiyorum...olabildince bakimli gezmeye tozmaya vakit ayiran biriyim hani hep evde degilim kizimda gezmeyi cok sever. .. ben nasil kenndjmi biraz daha ise yarar akilli bilgili cahil olmayan evdeyemek yapmaya esir olmayan birii gibi lanse ettireilirim kizlar....oldukca bakimliyim.buarada makyaji cok severim her ortama gore yaparim...giyim konusuunda da iyiyim..ama.biri gelse evime artik utanir oldum evde duruyo ne kotu diye iciinden gecirir diye....is hayatina sanirim anca kizim okuldan gelince anahtari acsij iceri girsin yemek yesin haline gelince atilicam galiba....bu fikrife pek sevmedim ama ..napicam ben ya is hayatini yasayamadan topraga mi gidicem :(

Kimse öyle demiyor emin olabilirsiniz sizin kuruntunuz bu tamamen
Evde zaten kızınız ev işleri derken yeterince çalışıyorsunuz,anlattığınıza göre temiz titiz bakimlisinizda e problem yok
Küçük bir kütüphane oluşturup daha fazla kitap okuyabilirsiniz sadece,bir tek bu öneriyi verebilirim

Kimse öyle demiyor emin olabilirsiniz sizin kuruntunuz bu tamamen
Evde zaten kızınız ev işleri derken yeterince çalışıyorsunuz,anlattığınıza göre temiz titiz bakimlisinizda e problem yok
Küçük bir kütüphane oluşturup daha fazla kitap okuyabilirsiniz sadece,bir tek bu öneriyi verebilirim
Cok guzel bir oneriydi canim bol bol kitap almaliyim hem evde hem kendini gelistiriuor derler hem gercektende gelisirim

Çalışmamak bi eziklik belirtisi olmadığı gibi sürekli makyajla dolasmakta özgüven belirtisi değildir bence. Bi ortama girdiğinizde öyle bir konusursunuz ki herkesi kendinize hayran birakirsiniz. Bunun için bolca kitap okumalı,her konuda arastirmalar yapmalisiniz. Eğer yeterli kültüre sahip olmazsaniz is-ev arasıda mekik dokuyan biri olursunuz sadece. Bahsettiginiz mesai saatlerinde çocuklu birinin çalışması çok çok zor olur inanin. Evet,kendi parani kazanmak dünyanın en güzel şeyi ama işle evi aynı anda yürütmeye çalışmak en berbat şeyi. Para kazanıyorsun ama yükünde aynı oranda artıyor. Bence şartlarınız musaitse kendinizi gelistirmeye yönelin..

Mesleğiniz nedir? Eğitim durumunuz? Ya şimdi evet burda konularda hep kadın çalışmalı vs diyoruz ama ben sizin gibi kadınlara da şuna bak işe yaramaz demem yani ne münasebet? Şartlarınız bunu gerektirmiş ve evde çocuğunuza bakıyorsunuz. Size beceriksiz demek acımasızlık olur. Birikim yapın, araba kullanmıyorsanız kullanmayı öğrenin, dil öğrenin,lise mezunuysanız aöf lisans mezunuysanız uzaktan eğitim yüksek lisans yapın vs. Kendi kendinize yetmeyi öğrenin. Değişik kitaplar okuyun. Tiyatroya gidin. Her şey iş hayatı demek değil. İnsan yapmak isteyip de yapamadığı şeyler olunca kendini eksik hissediyor evet ama aslında sizden başka kimse böyle düşünmüyor. Sanki herkes size bakınca ezik birini görüyormuş gibi geliyordur şimdi size. Ama ben zannetmiyorum öyle olduğunu. Üzmeyin kendinizi boş yere.

Ozellikli bu aralar cok.ama cok ezik cahil, kimsenin saygi duymadigi , sen nasilsa calismiyorsun annemler gibisin yemek yap bizim bulasiklari da yika tarzi gorunen biri gibi hissediyorum...bunun da sebebi calismiyor olmam..30 yasina cok yaklastim daha bir baltaya sap olamadim..kizimi buyuttum 4 yasina getirdim bana inanilmaz duskun annaanne babaanne rahatsiz bakamaz surekli cocuk da zaten calisma lafi gecince asla beni birakip gitme ise diye agliyor icim parcalaniyor o oyle seyler deyince..tam zamanlj kresler pahali bakici biz istemiyoruz esimle...esimde israrla sen buyut kkizimizj ise girme senden baska bisey istemiyorum sadece onu yetistir lutfen falan diyor...birde benim yapmak istedigim is mesaisi cok fszla sabah 8 aksam 8 meredeyse cocugum beni hic goremeyecek aksam erken yatiyor zaten:KK43: bu gibi sebeplerden calisamiyorum okadar cok istiyorum ki halbuki...sirf evde durmak istemiyorum calisan meslegi elinde maddiyati ozgur bir kadin olmak istiyorum...olabildince bakimli gezmeye tozmaya vakit ayiran biriyim hani hep evde degilim kizimda gezmeyi cok sever. .. ben nasil kenndjmi biraz daha ise yarar akilli bilgili cahil olmayan evdeyemek yapmaya esir olmayan birii gibi lanse ettireilirim kizlar....oldukca bakimliyim.buarada makyaji cok severim her ortama gore yaparim...giyim konusuunda da iyiyim..ama.biri gelse evime artik utanir oldum evde duruyo ne kotu diye iciinden gecirir diye....is hayatina sanirim anca kizim okuldan gelince anahtari acsij iceri girsin yemek yesin haline gelince atilicam galiba....bu fikrife pek sevmedim ama ..napicam ben ya is hayatini yasayamadan topraga mi gidicem :KK43:
Bakis acinizi degistirebilirsiniz mesela. Kendimi nasil akilli biri gibi lanse ettirebilirim demis sonra cok guzel makyaj yaparim demissiniz.bir kere kendinizi bir sey gibi lanse ettirmeye calismayin. O sey gibi olun.
Calisamiyorsaniz bile kendinizi gelistirin.online sertifikalar.kurslar alin. Yabanci dil ogrenin.Akilli kadin da sadece calisan kadin değildir.aklinizin bir kosesine bunu yazin.

Mesleğiniz nedir? Eğitim durumunuz? Ya şimdi evet burda konularda hep kadın çalışmalı vs diyoruz ama ben sizin gibi kadınlara da şuna bak işe yaramaz demem yani ne münasebet? Şartlarınız bunu gerektirmiş ve evde çocuğunuza bakıyorsunuz. Size beceriksiz demek acımasızlık olur. Birikim yapın, araba kullanmıyorsanız kullanmayı öğrenin, dil öğrenin,lise mezunuysanız aöf lisans mezunuysanız uzaktan eğitim yüksek lisans yapın vs. Kendi kendinize yetmeyi öğrenin. Değişik kitaplar okuyun. Tiyatroya gidin. Her şey iş hayatı demek değil. İnsan yapmak isteyip de yapamadığı şeyler olunca kendini eksik hissediyor evet ama aslında sizden başka kimse böyle düşünmüyor. Sanki herkes size bakınca ezik birini görüyormuş gibi geliyordur şimdi size. Ama ben zannetmiyorum öyle olduğunu. Üzmeyin kendinizi boş yere.
Araba surmek bir kadina cok yakisan birsey buyuk bir ozguven gibi geliyor bama suan zaten en cok istedigim sey ehliyet alip havali havali araba kullanmak :) ama maddiyattan dolayj alamiyorum malesef:( aof dusunuyorum bakalim

Ayni mesaji birakiyorum şuraya...

Çalismiyorsun diye seni cahil görenin kendisi cahildir. Sen kendine birseyler katmadigin surece sabah 8de evden cikip aksam 8 e kadar calistin diye bilgine bilgi, kültürüne kültür katılmıyor.
Çalismayan kadin cahil, dayak yer, uzerine kiyafet almak için eşine dilenir, bakimsiz, evden cikmaz algisini dayatmaya calişanlar kendi hayatindan memnun olmayan tiplerdir aslinda. Eve para getirmese eşinden gram saygi görmeyecek insanlardir. Hatta calistigi halde değer görmeyenler de bunun içindedir. Bazilari da "mecburen" çalişanlardır. :) O yüzden boyle bir hırsları var.
Emin olun işinde basarili ve hayatinda mutlu bir insan, sirf calismiyor diye durup durup başkasina saldırmaz.

Ek olarak calisan herkes fellik fellik dolanmiyor hafta 1 yada 2 izin gunleri oluyor onda da kimisi evde gecirmek istiyor kimisi hafta içi yiyecekleri yemekleri hazirlayip, temizlik yapmaya ugrasiyor

Ama cocuk yapinca bunu tasarlamişsinizdir az cok degil mi ?

Misal bende hamile kaldığımda (planli bir cocuk degildi) baslamak uzere olan iş hayatimin rafa kalktiğını,kimseden bir fayda görmeyip kendim büyüteceğimin farkındaydım...
Tek careniz kizinizi krese verrmek ve o saatlere gore bir kariyer yapmak...

eğitim durumunuz ne bilmiyorum ama açıktan liseyi bitirebilir ne bileyim açık öğretim okuyabilirsiniz kızınız zaten 4 yaşında madem okula gidene kadar bekleyin. işiniz gerçekten zor çalışma şartları ağır olan bir işte çalışıp aynı zamanda çocukla ilgilenmek çok zor. önce eğitiminizi bitirin, sonra internetten evde para kazanma yöntemlerine bakın, belki kendi işinizi bile kurabilirsiniz.
bu süreçte kızınız uyurken araştırmalar yakın elinizin altında bilgisayar var belli ki .
kitap okuyun kişisel gelişim kitapları okuyun dış görünüşe önem veriyorsunuz ne güzel ama iç güzelliğinize de önem verin.
Mesela halk eğitim kurslarını araştırın takı yapıp instagramdan satın atkı bere örüp instagramdan satın .. artık evden çalışmak daha kolay biraz zahmet ve istekle inanın hayatınızda çok şeyi değiştirebilirsiniz.

Cok yanlis düsunuyorsun her ev hanimi ezik mi oluyor.
Cocugunu yetistiryorsun varmi ötesi durumunuz varsa hic takmayin.
Bir cok anne vardir evde olsun cocugunu buyutmek istesin ama maddi imkanlari el vermez calisirlar.
Makyaj yapinaca ezik gorunmuyormusun ayrica ne alaka.
Makyandan ziyada kisisel olarak kendinizi gelistirin.

Ben çalışıyorum çok yoruldum artık hayattan zevk bile almıyorum mesela dun saçma bir şeyden dolayi 7 de işten çıktım eve git yemek ye 8 oldu. Hayatim calinmis gibi hissediyorum. Senin yerinde olup evde olmayı çok isterdim suan bile isyerindeyim :(

Ben hayatın ne getireceğini bilmediğimizden dolayı mutlaka çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. Allah korusun eşiniz aldatabilir, vefat edebilir kızınızla tek başınıza kaldığınızda ne olacak?

Yaşadığınız durum kesinlikle eziklik değil ama bence eksiklik.

Ayrıca konunuzda ben kızınızla ilişkinize de takıldım. 4 yaşındaki bir çocuğun bu kadar size bağlı olması doğru değil. Yarı zamanlı haftanın birkaç günü olan kreşlere verin. Siz onun sadece annesisiniz arkadaşı değil.

Ne iş yapmak istiyorsun bilmiyorum ama part time bir işe girebilirsin mesela part time müşteri hizmetleri danışmanlığı eğitim danışmanlığı olabilir o süre içinde de kızına annane ya da babanne bakar . Biraz daha büyükçe de tam Zamanlı bir işe girersin

Eşim çalışmamı istemiyor zinciri yoksa çocuğum çalışmamı istemiyor zinciri verelim. Pranganın biri bitsin diğeri gelsin yeter ki Kadınlar iş hayatıyla ilgili kendi başına karar alamasın di mi

Sanriim ozguven sorunu yasiyorsunuz.araba kullanmayi havali olarak gordugunuze makyaj yapip dolastiginizi dip not olarak dustugunuze gore.
Calisma hayati bayana cok sey katar mutlaka ama calismuyir olmaniz sizi ezik yapmaz.ezik gibi gorende donsun kendi ezikligine baksin

Sanriim ozguven sorunu yasiyorsunuz.araba kullanmayi havali olarak gordugunuze makyaj yapip dolastiginizi dip not olarak dustugunuze gore.
Calisma hayati bayana cok sey katar mutlaka ama calismuyir olmaniz sizi ezik yapmaz.ezik gibi gorende donsun kendi ezikligine baksin
Bunu hissettirwnler oluyor canim durupdururkwn bu dusunceye varmadim hatta bi ara cok mutluydum bu sekilde ama cevremdeki yakin olduklarim hepsi calisiyor cocugu olan bi sekilde baktircak biyer buluyor ve egolari bin beşyuz ..haliyle bende yanlarinda eksik kaliyorum:(

Ayni mesaji birakiyorum şuraya...

Çalismiyorsun diye seni cahil görenin kendisi cahildir. Sen kendine birseyler katmadigin surece sabah 8de evden cikip aksam 8 e kadar calistin diye bilgine bilgi, kültürüne kültür katılmıyor.
Çalismayan kadin cahil, dayak yer, uzerine kiyafet almak için eşine dilenir, bakimsiz, evden cikmaz algisini dayatmaya calişanlar kendi hayatindan memnun olmayan tiplerdir aslinda. Eve para getirmese eşinden gram saygi görmeyecek insanlardir. Hatta calistigi halde değer görmeyenler de bunun içindedir. Bazilari da "mecburen" çalişanlardır. :) O yüzden boyle bir hırsları var.
Emin olun işinde basarili ve hayatinda mutlu bir insan, sirf calismiyor diye durup durup başkasina saldırmaz.

Ek olarak calisan herkes fellik fellik dolanmiyor hafta 1 yada 2 izin gunleri oluyor onda da kimisi evde gecirmek istiyor kimisi hafta içi yiyecekleri yemekleri hazirlayip, temizlik yapmaya ugrasiyor
Dogru demissin canim calismakda kolay degildir ama bilmiyorum ya evde durmaktan iyidir heleki maddi bakimdan ihtiysc varsa

Back
X