Bebek Beslenmesi Eyvah sütüm azalıyor!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
6,5 aylık bebeğim var. Bir aydır çalışıyorum. İş yerinde sadece öğlen tatilinde ve akşamüzeri bir kere süt sağma şansını zor yakalıyorum. O da iş yoğunluğundan saatleri fazla tutturamıyorum tabii

Evdeyken ise bebeğim ek gıdalara başladı ve nasıl olsa emiyor diye sütümü sağmıyordum. Bugün bir sağayım dedim. Önceden çıkan sütün yarısını zor çıkardım. Üzüldüm. Süt azalıyor galiba ne yapmam lazım. İşe yüksek tempoyla devam etmem de gerekiyor:26:

beterin beteri var walla.benim sağınca 20 cc 20 cc geliyor ama 6 aylık bebeğime sırf anne sütü olsun diye veriyorum.ama ben 2 aylıkken işe başladım.gerçi sütü azaltan 2 şey malum:stres ve emzirmemek/pompalamamak.üstünü keçi sütüyle tamamlıyorum.şimdi brewer's yeast bira mayası tableti internetten ısmarladım.onu kullanıyorum.bakalım faydası olacak mı.
iş yerinde wc molalarında boşa sağmak(elle) faydalı olabilir.
süt azalsa bile 2-3 aydan sonra salınım otomatikleştiği için tamamen bitmesi için 2-3 gün hiç emzirmemek lazım.yani arada azalsa bile sen gerçekten emzirmek/anne sütüyle beslemek istiyorsan başarırsın.hem bebişin 6.5 aylık panik yapacak durum yok.ama inşallah en az 2 yıl emzirirsin bu inançla da başarırsın bence...keşke tüm anneler bu kadar duyarlı ve azimli olabilse..

Aynı sorunu ben de yaşıyorum napıcağımı bilmiyorum bebeğimle aramdaki bu bağ da kopmasın istiyorum.Sağsak bile bebek emmediği sürece azalırmış süt.Benim bebeğim sadece uyurken emiyo.İşten döndüğümde de hemen emmiyo anca uyuyunca

Benimki de sadece uykusu varken emiyor. İşten gelişimde bana küsüyor sanki, hiç emmek istemiyor

işte tam beni anlatmışsın..bende öğretmen olduğum için tenefüslerde zaman yetmiyor sağamıyorum sadece öğle tatlinde sağabiliyorum sütü ve artık sütüm o kadar azaldıki bir sağmada ancak 40 falan zorlaa süt çıkarıyorum.bebeğim 6 aylık oldu ek gıdaya başladım.sorun yok ek gıdalarda ama anne sütü veremediğim için suçlu hissediyorum..milletle konuşurken sütümün azaldığını bile utana sıkıla sölüyorum..tabi stresimde artıyor olumsuz etkileniyorum..bir ara fazla sütüm vardı sağıp biraz azaltmama gerekiyordu yoksa süt aşırı fışkırıyordu bebeğim korkup ağlıyodu.abartmıyorum bebeğim ağzını çektiğinde yüzü gözü süt içinde kalıyordu fışkırmasından dolayı ama o günleri hasretle anabiliyorum sadece şu an..((
şimdi arttırmaya çabalamalımıyım yoksa sütüm azalıyor ne yapayım zaten ek gıdaya geçtik mi demeliyim bilmiyorum..???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…