• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eyvah eyvah ferritin 1.07 cikti

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
398
Merhaba hanımlar ben oldum olası anemi rahatsızlığı yaşardım sonra öğrendik ki telesamiymisim ama taşıyıcı tüp mideli oldugum icin emilim yok hap şurup da yaramıyor damardan verilen fer... diye bir ilaç da kullandım milleti 6 ay götüren ilaç bende 1 ay dayanmadı malesef. Gelelim bugüne yakın zamanda yapılan tahlilimi gösterdim dahiliyeye 6 di değer, Bana fertamir verdi ama yine bir tahlil yapalım dedi sonucu yazıyorum 1.7 ..sabah tekrar gideceğim. Acaba bana kan takviyesi yaparlar mi dersiniz?bu arada kirmizi et ciğer vsvsvsvs hicbir ise yaramıyor midemde emilim yapan yer yok.

0.89 çıkmıştı.
Pika sendromu olmuştu, evdeki saçma sapan şeyleri yemiştim. Yorgunluk ve hafıza kaybı olmuştu.
Demir serumu verdiler bana üç hafta boyunca.
Daha sonra beslenmeyle koruyoruz tabii ki. Ben de aynı sizin gibi beslendiğim halde böyle olmuştu. Merak etmeyin daha ikinci serumdan sonra fark ediyor :KK66:
Geçmiş olsun 😔

0.89 çıkmıştı.
Pika sendromu olmuştu, evdeki saçma sapan şeyleri yemiştim. Yorgunluk ve hafıza kaybı olmuştu.
Demir serumu verdiler bana üç hafta boyunca.
Daha sonra beslenmeyle koruyoruz tabii ki. Ben de aynı sizin gibi beslendiğim halde böyle olmuştu. Merak etmeyin daha ikinci serumdan sonra fark ediyor :KK66:
Geçmiş olsun 😔
Tesekkur ederim .sorun su ki bu serum olayı 2021 deydi suan yazamadı piyasa da yokmuş.o zaman 2 serumcu evet.bakalim yarin ne diyecek

Gecmis olsun.
Ben de talasemi tasiyicisiyim ama benim aksine ferritinim cok yuksek🤔

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun :KK43: benim de ferritinim çok düşük 6-7 çıkıyor ilaç kullanmayı bıraktığım anda düşüyor :KK43: yok mu bunun bir çözümü
Ben hiç tahlil vermedim. Demir hapı, b12 falan kullanıyorum. İlacı bırakırsam aşırı yorgunluk oluyor. Öglen 2 de uyandığımı biliyorum.Acaba bende de mi böyle birşey var. Bende gidip tahlil verecegim.

Yanlış hatırlamıyorsam 9’un altına serum veriyorlar, hamileliğimde yaptırmıştım doğumdan baya sonrasına kadar idare etmişti beni. Emilim sorunu varsa hiç hapla vakit kaybetmeyin.

Dışarıdan takviye ile emilim mümkün oluyor mu?
Hem tüp mide hem talasemi olunca bir şey diyemiyorum.
Harnup özü ile birlikte nar özü(ekşisi değil) kullansanız emilime destek olabilir mi? Biliyorsunuz c vitamini ile birlikte kullanıldığı zaman emilimi destekliyor.
Çok düşük bir oran zaten takviye serum vsden sonra tekrar düşmemesi adına bu şekilde sürekli destekleseniz.

Merhaba hanımlar ben oldum olası anemi rahatsızlığı yaşardım sonra öğrendik ki telesamiymisim ama taşıyıcı tüp mideli oldugum icin emilim yok hap şurup da yaramıyor damardan verilen fer... diye bir ilaç da kullandım milleti 6 ay götüren ilaç bende 1 ay dayanmadı malesef. Gelelim bugüne yakın zamanda yapılan tahlilimi gösterdim dahiliyeye 6 di değer, Bana fertamir verdi ama yine bir tahlil yapalım dedi sonucu yazıyorum 1.7 ..sabah tekrar gideceğim. Acaba bana kan takviyesi yaparlar mi dersiniz?bu arada kirmizi et ciğer vsvsvsvs hicbir ise yaramıyor midemde emilim yapan yer yok.
Tüp mideli misiniz gastrik bypass mı tüp midede emilim oluyor çunkü

Depo ve serum demir var. Sanırım sizinki depo. Serum düzeyi ne durumda?

Ilaclarimi duzenli kullandiktan sonra ek olarak annemin koca kari tarifleri bana iyi gelmisti kına kına otu ve siyah kuru uzum kaynatip icine dut pekmezi biraz katip bir surup elde ediyorduk.Kendime gelmistim.

Çok geçmiş olsun :KK43: benim de ferritinim çok düşük 6-7 çıkıyor ilaç kullanmayı bıraktığım anda düşüyor :KK43: yok mu bunun bir çözümü
Benim de 4 çıktı , doktor adet kanamam çok uzun sürüyor ve yoğun ya da pihtiliysa demir eksikliği yapar. Sürekli takviye gerekir .Kadın doğuma da gitmen gerekli dedi

Benim de 4 çıktı , doktor adet kanamam çok uzun sürüyor ve yoğun ya da pihtiliysa demir eksikliği yapar. Sürekli takviye gerekir .Kadın doğuma da gitmen gerekli dedi
Çok uzun sürmüyor benimki ama sürekli eksiklik var bende :( saçlarım dökülüyor üşüyorum takviye kullanmaya başladım yeni :(

Hiç bir vitaminin emilimi yoksa nasıl yaşıyorsunuz? Dışarıdan aldığınız takviye vs hapların da işe yaramaması lazım. Emilim olmayacağını bilerek mi ameliyat oldunuz yoksa sonradan oluşan bir durum mu bu çok merak ettim. Çok geçmiş olsun umarım sağlığınıza kavuşursunuz

Mideden değil ince bağırsaktan emiliyor benim bildiğim.

Bana da kadin doğuma da git ilaçla serumla yüklersek bile periotlarinda düşer onun hallolması lazim dedi

Back