o başlatmasa da ben yavaş yavaş verecğim zaten..6. ayımıza girdik artıkkk
tuna bebeğin 5 ayı kutlu olsun:teytey:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
o başlatmasa da ben yavaş yavaş verecğim zaten..6. ayımıza girdik artıkkk
darkcım patates havuç kabağı bir tutam pirinci az oranlarda hazırlayıp çok az suda haşlanıyor ben azda olsa genelde düdüklüde yapıyorum besin değerini kaybetmeden çabuk pişiyor diye..
piştikten sonra en iyisi çatalla ezip pütürlü vermekmiş ben blenderden geçiriyordum bir dahaki sefere bende öyle yapacağım bakalılm...ha birde ezince bir iki damlada saf zeytinyağı ekleniyor..
beklemek daha iyi bilir ama burda yokmuş ben cevaplayım önce dedim..:))
bende buharda pişiriyorum.kabak,tatlı kabak,patates,havuç,brokoli,ıspanak,pirinçve bulgur .sebzeleri süzgeç kısmına koyuyorum.altına çok az su ve içine pirinç bulgur ksık ocakta pişiyo.pişince sebzeleri ve pirinçleri tel süzgeçten geçiriyorum.harika oluyo.içine de bi çay kaşığı zeytinyağı.şapur şupur bitiyo:
annem geçen gün kabak,havuç ve patatesi haşlamış iyice püre yapmış biraz zeytinyağı koymuş birazda anne sütü eklemiş sağdıklarımdan, tam muhallebi gibi olmuş bizimki bayıla bayıla yedi
yok kızlar ben buharda yapıyorum yarım saatte pişiyo .sonra dibindeki suyla sulandırıyorum böylece vitamin hiiiiç kaçmamış oluyo.
şimdi buharda olunca tabi sebzeler aynen duruyo şekil itibari ile ama yumuşacık oluyorlar.tel süzgeçten geçirince koyu bir lapa gibi bişey oluyo.ama dibindeki suya da ben prinç veya bulguru koyuyorum hepsi birden pişsin hem vitamini kaybolmasın diye.o suyla da sulandırıyorum işte.yağ da biraz koyunca harika bi çorba oluyo.
bende düdüklüdün buharda pişirme aparatıyla yapıyorum .. sebzeleri küçük küçük doğruyorum aparata yerleştiriyorum en fazla 10 dk sonra dağılırcasına pişiyor zaten .sonra onları alıp blendırdan geçiriyorum.sonra da üzerine bir çay kaşığı zzeytinyağı koyup karıştırıp veriyorum.
beklmekcim bence sende zeytinyağı koy yemeklerine kaldıki doktorların kabızlık durumunda önerdiği en iyi ilaç zeytinyağı.. biz 15 gün kadar blendırdn geçirerek püre kıvamında vereceğiz daha sonra çatalla ezmeye başlayacağız. çünkü bir anda ağzına pütürlü gelirse yutamadığı için tiksinebilir.önce tatlarına alışssın sonra çatalla ezip vereceğim.
Hepinize bu güzel tarifler için çoook teşekkür ediyorum.bende bugün siz hep çatal yazmışsınız diye bir deneyeyim dedim blendırdan şöyle bir geçirdim yani pirinçlerim dağılmadı bile düşünün artık ama yapmak zorundaydım çünkü taze fasulye koymuştum onu çatalla dağıtmak biraz zor olur diye oğlum bu katı kıvamı pek sevmedi arada bir öğkkkk diye bir ses ve ardından bir pirinç çıkartıyor veya başka bir şeyin pütürlü kısmını çok komikti fazla zorlamadım eğer bir kere kusarsa bu şekilde yerken bir daha hep kusar o yüzden azar azar katılaştırarak vereceğim ben öğk dediği yerde dururum sizede tavsiye ederim:))
tuna bebeğin 5 ayı kutlu olsun:teytey:
herkese merhaba, bu ek gıda konusu bana yakında kafayı yedirtecek. kızım 4 buçuk aylık akşamları uyku sorunumuz var. çok uyanıyor. doktor doymuyodur pirinçli muhallebi verebilirsin yatmadan dedi. o daha kötü yaptı. daha çok uyanıyo:))) galiba sindirimde zorlandı. ayrıca sabah elma suyu 4-5 gibi de 1-2 kaşık yoğurt vermiştim acaba onlardan biri mi dokunuyo bilemedim? siz de zorluk çektiniz mi bu dönemde? bir de asla biberon almıyo, bi arkadaşım muhallebi yerine mama ver dedi ama biberonsuz nasıl veririm bilemedim. herkese kolay gelsin