Doğuma Hazırlık eymen isminin anlamını bilen varmı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

goncamelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
353
1
arkadaslar ogluma eymen ismini koymayı düşünüyorum anlamını biliyormusunuz ben cennet kapısı diye duydum ama tam bilemiyorum yardımcı olurmusunuz

daha hayırlı daha kutlu demekmiş canım.Efendimizin annemden sonra annem dediği sahabe annemizin adı ümmü eymen(eymen adında bir oğlu olduğu için)..Ama günümüzde kızlara bu isim veriliyor..opuyorumnanaktan

insanlarin en hayirlilarindan.. sahabe ismi hayirli insan anlamina geliyor sanirim
ablam yeni koydu ogluna EYMEN KAGAN koydu.. cok hos bisim bence eymen ismi

bu arada bugune kadar hic bi kizda eymen ismini duymadim... eymen safkan erkek ismidir:)))

google eymen ismini anlamı yazınca çıkıyor .Eymen isminin anlamı :1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.
bu arada bizde oglumuzun adını Yiğit Eymen düşünüyoruz

google eymen ismini anlamı yazınca çıkıyor .Eymen isminin anlamı :1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.
bu arada bizde oglumuzun adını Yiğit Eymen düşünüyoruz

canım google den yazıp bende baktım anlamına ama birde eymen kapısı yazıp bakarsanız cennet kapısı olarak geciyor

X