- Konu Sahibi MuhendisYas
-
Yok canım, İstanbul’un da hasta sayısı çok. Ben dünya 3. süyüz, en iyiyiz diyen merkeze gittim Marmaris’ten. Baştan sona ilgisizlik. Verilen ilaçlardan birisi yan etki yaptı, 4 ay kardiyolojide yedaviye alındım. Bu süreçte tüp bebek tedavisi gördüğüm doktor bir kere aramadı, durumu haber verdiğim halde. O kadar yoğunlar ki doktora cep telefonundan ulaşamamayı bırak, transfer öncesi yazdığı reçeteyi bile akşam 20:30 da gönderiyor asistanı. Ertesi gün öğleye çatlatma iğnesi yazmış. Bin kere Marmaris’te yaşıyorum. Yazdığınız her ilacı hemen ertesi gün sabaha bulamayabiliyorum dediğim halde. Milas yoluna açılan varmış yeni bir tüp bebek merkezi. Orayı denedin mi? Transferim gerçekleşti. Donmuş 2 embriyom daha var. Eğer olumlu sonuçlanmazlarsa ben Milas’ı deneyeceğim daha sonra.Alternatifi olmadığından zaten bunlar hep. İstanbul olsa ilgilenirler rekabet çok.
Sakin sakin beklemelisin canım. Test yapma doktorunun söylediği güne kadar. Kafanı meşgul etmeye çalış. Ben de 8. gündeyim. Sabretmek çok zor ama stres olmaman gereken bir zamandasın.Kızlarr yine ben geldimbugün transferimin 9. Günü kanda ki sonuç 4.4 ay ne negatif ne pozitif napıcam ben simdi
Ne saçma! Size bu bilgiyi vermek zorundalar. Hem de yazılı olarak.İnanın bilmiyorumben embriyoloğuma sordum A kalite değil ama orta da değil A kaliteden bir tık aşağıda dediğiniz ne oluyor dedim her hastane de katagorileme farklıdır biz de B-C diye kategorize etmek yok dedi çok iyi olana A kalite diyoruz sadece sizin embriyonuz da sizi gebe bırakabilecek kalite de bunu bilmeniz yeterli dedi
Ne saçma! Size bu bilgiyi vermek zorundalar. Hem de yazılı olarak.
Bu çarşamba olacak canım bakalım 2 gündür progesteron fitile başladımSenin transferin nezaman olucak hayırlısıyla
Çok iyi yapmışsın. Ama emin ol hastanelerin çoğu benzer şekilde davranıyormuş. Defalarca deneme yapan, Kıbrıs da dahil farklı hastanelere giden bir tanıdığım anlattı. Hepsi birbirinden beter diyor. Yinde de mutsuz olduğun yer insanı strese sokuyorAynen öyle. Beni arayıp 5. gün embriyonuzu dondurduk dediler en önce, sonra buraya baktım insanlar A kalite B kalite falan yazıyor aradım embriyoloğu sanki bu 100. cü tüp bebek denememmiş gibi bana sadece yumurtanı dondurduk dediniz, neden detay bilgi vermiyorsunuz dedim kızdım, ondan sonra detaylı anlattı. Zaten eğer olumsuz sonuç alırsam kesinlikle başka bir hastahane de başlayacağım.
Çok iyi yapmışsın. Ama emin ol hastanelerin çoğu benzer şekilde davranıyormuş. Defalarca deneme yapan, Kıbrıs da dahil farklı hastanelere giden bir tanıdığım anlattı. Hepsi birbirinden beter diyor. Yinde de mutsuz olduğun yer insanı strese sokuyor
Sen içini rahat tut derim. Benim başıma bu süreçte neler geldi bilsen. Her adımda erteleme ihtimali, her adımda bi olumsuz gidiş. Geçen Şubat ayında Yumurta toplamanın başında 2 yumurta diğerlerinden daha büyük, ilaçla dengeleyemeZsek, bu ayı iptal edeceğiz diğer ay geleceksin dedi doktor. ( İstanbul’a gitmişiz bunun içinZaten stresli bir süreç bir de onların böyle kısa kısa konuşması insanı sinirlendiriyo, hevesini kaçırıyor. Ama çok şükür ki her şey Allahın elinde. O yüzden ne hemşiresi, ne doktoru, ne embriyoloğu umrumda değil artık. Bir an önce transfer günüm gelsin de olumlu sonuç ile bu süreci bitirebileyim istiyorum. Rabbim benim ve benim gibi bu süreçte olan herkesin yardımcısı olsun. Diyecek başak bir şey yok
Aynen öyle. Beni arayıp 5. gün embriyonuzu dondurduk dediler en önce, sonra buraya baktım insanlar A kalite B kalite falan yazıyor aradım embriyoloğu sanki bu 100. cü tüp bebek denememmiş gibi bana sadece yumurtanı dondurduk dediniz, neden detay bilgi vermiyorsunuz dedim kızdım, ondan sonra detaylı anlattı. Zaten eğer olumsuz sonuç alırsam kesinlikle başka bir hastahane de başlayacağım.
Sen içini rahat tut derim. Benim başıma bu süreçte neler geldi bilsen. Her adımda erteleme ihtimali, her adımda bi olumsuz gidiş. Geçen Şubat ayında Yumurta toplamanın başında 2 yumurta diğerlerinden daha büyük, ilaçla dengeleyemeZsek, bu ayı iptal edeceğiz diğer ay geleceksin dedi doktor. ( İstanbul’a gitmişiz bunun için) Yine de başladık iğnelere. Çok şükür, dengelendi. Sonra embriyolar oluştu. Önümüzdeki ay transfer dedi ve bir doğum kontrol ilacı yazdı. Eve döndük. O arada corona karantinaları başladı. Eşim görevi nedeniyle evden uzaklaştı. İlacı Kullandığımın 2. günü kalp krizi geçiriyorum kalbim ağzımdan çıkacak sandım. İlaç çarpıntıya sebep olmuş. İlacı bıraktım. Kardiyolojide 4 ay tedavi gördüm. Bu süreçte merkezler kapandı, açıldı. Doktorum durumu bildiği halde 1 defa aramadı bile. Kardiyoloğum denemeye izin verdi. Transfer öncesi yumurtlamayı vs kontrol altına almak için yine doğum kontrol ilacı alman lazım ya, ben alamadım malesef. Çarpıntıyı tetikler diye. Normal seyirle kontrollere ve tahlillere gittim 2 güne 1. Eşim hala görevden dönmediği için tüm bu süreci eşim olmadan atlatmaya çalışmak da ayrı bi stres sebebi. Rahim duvarı kalınlığı, yumurta ölçümleri vs her şey kendi akışımda takip edildiği için sürekli bi iptal olma ihtimali vardı. Onu da atlattım. Transfere geldim. 3. günde dondurulan embriyolar çözüldü. 5 taneden 3 tanesi 5. güne ulaştı. Bana hiç soran olmadı 2 tane mi bir tane mü transfer istiyorsun diye. Sedyede tam transfere hazırlandım, bana soruyorlar çift transferde net misin diye bana soran olmadı ki bu saate kadar dedim. O an karar vermeni istiyorlar. Eşim hastanede bile değil. Neyse ki daha önce kendi kadın doğum doktorumuz ikiz gebelik vs ile ilgili riskleri anlatmıştı. Biz de ikiz gebelik istemediğimize karar vermiştik. Yoksa kendi kendime orda önemli bir konuda karar vermemi bekliyorlardı. Bunları yaşamak o kadar saçma ki! Transfer anında ama iki tane mi isteseydim şansım yükselirdi diye hesap yaptım Neyse öyle veya böyle transfer oldum. Doktorumdan görmediğim ilgiyi ve bilgilendirmeyi embriyologtan gördüm şansıma. Kalitesi neydi, nasıl ilerledi. Hepsini anlattı yüzyüze. Transferin 8. günündeyim. Bu kadar olumsuzluktan bir bebek geliyorsa çok inatçı olacak diye gülüyoruz artık
canım ilk başta ben de çok sinirlenmiştim doğru düzgün bilgi vermiyorlar bana diye. Kalitesini, kaçıncı gün embriyosu falan bunları bilmiyodum buralarda okuyup aa böyle bişey varmış diyip sonra doktora sordum ve cevapları öğrendim. Ama bi yandan da şöyle düşündüm: aslında ne kadar az bilirsek o kadar iyi. Yani biz çok detaylarda boğuluyoruz, herşeyi hesaplamaya çalışıyoruz falan. Hiç gerek yok aslında. Gittiğimiz yerler ( kuruma güveniyorsan) işin uzmanı insanlar yani onlar herşeyi kontrol edip ayarlıyor zaten. Benim doktorum da çok ketum öyle telefonda falan bişey söylemez ama yüz yüze gelince çok güzel izah ediyor herşeyi. Benim bilmem gereken kısmı anlatıyor diğer detayları zaten embriyologlar falan sürekli takip ediyor biz bilsek nolcak. İçini ferah tut.
Bende 11 Eylül'de transfer oldum ara ara kasıklarıma benimde ağrı giriyor ama ayakkalarim yanıyor gibi sizin de oluyormu7 Eylül’de transfer oldum.ilk transferim. Son anda iki embriyodan vazgeçip tek embriyo transferi oldum. Olası bir ikiz gebelik riskini almak istemedim. Doktorum da tek önerdi. Eşim de görevi nedeniyle uzakta, yanımda olamadı. Bugün transferle birlikte 8. Günüm. 5. Günde ciddi bel ağrısına, yoğun regl ağrısı eklendi. Bacağıma vuran kasık ağrılarım var ara ara. 18 inde kan testi vereceğim. O zamana kadar test yapmayacağıma dair eşime söz verdim, tutmak için çabalıyorumBeklemek en zoruymuş.
Unuttum gitti bile :) hatırlayınca daha sinir oluyor insan. Bu süreç aslında bir sürü şey öğretti, hatırlattı. Tek başımayken de çok güçlü olduğumu hatırladım mesela. Pek çok şeyin üstesinden geldim.Bu süreçte ihtiyacımız olan insanların süreci zora sokması ne kadar da moral bozucu. Sanki babalarının hayrına oradalar ve o işi yapıyorlar gibi! Ne çok zor şey geçmiş başınızdan. İnşaAllah sonucunuz olumlu olur da tüm bu yaşadıklarınızı unutursunuz :)
Benim ara ara ateşim çıkıyor gibi hissediyorum. Üstümde bine varsa çıkarıyorum :) herkesteki vücut tepkileri farklıymış. Hiçbişeye yormayalım, iyi hissedelim iyi düşünelim yeterBende 11 Eylül'de transfer oldum ara ara kasıklarıma benimde ağrı giriyor ama ayakkalarim yanıyor gibi sizin de oluyormu
Ben de varım! 7 eylülde transfer oldum. 18 eylülde test yapacağızArkadaşlarım merhaba ben eylül ayında transfer olacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa. Eylülde transfer olacaklar gelin birbirimize destek olalım kaç gününüz kaldı hangi aşamadasınız?☺
Anne aday adayı Transfer Tarihi Transfer oldu/ertelendi Sonuç MuhendisYas Ertelendi @sz ask @Mucize02 @selanikgelini @Violett90 @Mersinliozlem @begonya37 @Mucizem33 @Plaiades @yel1z 11 Eylül @BenCigdem @Jonquil02 @laiyka fionawoody 22 Eylül @Naz29 @Uykuluprenses58 @Liyam23 17 eylül @hayat2828 uranus35 22 eylül @Nisanesintisi01
Unuttum gitti bile :) hatırlayınca daha sinir oluyor insan. Bu süreç aslında bir sürü şey öğretti, hatırlattı. Tek başımayken de çok güçlü olduğumu hatırladım mesela. Pek çok şeyin üstesinden geldim.Eşimle bağımızın gücünü bir kere daha gördüm. Tam 6 aydır ayrıyız, hiç görüşemedik ve bu süreçte çok şey atlattık bu konuda. Tüm zor şartlarına rağmen hep, her an eli elimdeymiş gibi hissettirdi. Bir de hiç bir şeyin elimizde olmadığını bir kere daha gördüm. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım, her şey olacağına varıyor. Moral bozup, köşeye çekilmek yerine her günümü yaşıyorum. Cuma günü teste gideceğim. Kötüyü düşünmek yerine, şu anki belirsizliğin heyecanını ve keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Olumsuz sonuca da hazırım, pozitifi görürsek benden mutlusu yok tabiiki. Ama hiçbiri hayatımızın sonu değil.
Çok geçmiş olsun. Dünya 3.süyüz diyen merkezin doktorları her gün videolar atıyor. Oyle neşeli, ilgili görüntüleri varki insan şaşırıyor. Anlaşılan işin görünen tarafı sadece bu... Ben Bilecik'teyim Eskişehir'e gidiyorum tedavi için. Eskisehir e yoğun derdim. Demek beterin beteri var.Yok canım, İstanbul’un da hasta sayısı çok. Ben dünya 3. süyüz, en iyiyiz diyen merkeze gittim Marmaris’ten. Baştan sona ilgisizlik. Verilen ilaçlardan birisi yan etki yaptı, 4 ay kardiyolojide yedaviye alındım. Bu süreçte tüp bebek tedavisi gördüğüm doktor bir kere aramadı, durumu haber verdiğim halde. O kadar yoğunlar ki doktora cep telefonundan ulaşamamayı bırak, transfer öncesi yazdığı reçeteyi bile akşam 20:30 da gönderiyor asistanı. Ertesi gün öğleye çatlatma iğnesi yazmış. Bin kere Marmaris’te yaşıyorum. Yazdığınız her ilacı hemen ertesi gün sabaha bulamayabiliyorum dediğim halde. Milas yoluna açılan varmış yeni bir tüp bebek merkezi. Orayı denedin mi? Transferim gerçekleşti. Donmuş 2 embriyom daha var. Eğer olumlu sonuçlanmazlarsa ben Milas’ı deneyeceğim daha sonra.
Amin canım. Önemli olan da bu zaten. Bebeksiz ev de olur, evlilik de. Doğru insansa tabii. Ama bebek için elimizdeki imkanları zorlamadan pes etmek yok. Bu kadar güzel birlikteliklerin bir bebeğe vereceği çok güzel şeyler var. Umarım güzel haberler verirsin bizeEvet bu süreç bana da eşim ile aramdaki bağın kuvvetini göstermiş olduben düştüm o kaldırdı,o düştü ben kaldırdım (moral olarak) yanında var ya da yok fark etmez, eşlerimizin kalben verdikleri değerini, desteklerini hissetmek süreci kat kat kolaylaştırıyor gerçekten de. Umarım sonucunuz güzel olur, umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız. Ama olmayacaksa da vardır Allah'ın bir bildiği diyebilecek kadar da olumsuza hazır olmak lazım. Rabbim gönlümüze göre versin inşaAllah
Malesef öyle. Hiç doktora merkeze umut bağlamadan, önce inandığın yaratana, sonra kendine, eşine ve vücuduna güveneceksin sadece. Bunu öğrendim daha ilk denemede. Umarım çok güzel haberler alırsınÇok geçmiş olsun. Dünya 3.süyüz diyen merkezin doktorları her gün videolar atıyor. Oyle neşeli, ilgili görüntüleri varki insan şaşırıyor. Anlaşılan işin görünen tarafı sadece bu... Ben Bilecik'teyim Eskişehir'e gidiyorum tedavi için. Eskisehir e yoğun derdim. Demek beterin beteri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?