Sen içini rahat tut derim. Benim başıma bu süreçte neler geldi bilsen. Her adımda erteleme ihtimali, her adımda bi olumsuz gidiş. Geçen Şubat ayında Yumurta toplamanın başında 2 yumurta diğerlerinden daha büyük, ilaçla dengeleyemeZsek, bu ayı iptal edeceğiz diğer ay geleceksin dedi doktor. ( İstanbul’a gitmişiz bunun için
) Yine de başladık iğnelere. Çok şükür, dengelendi. Sonra embriyolar oluştu. Önümüzdeki ay transfer dedi ve bir doğum kontrol ilacı yazdı. Eve döndük. O arada corona karantinaları başladı. Eşim görevi nedeniyle evden uzaklaştı. İlacı Kullandığımın 2. günü kalp krizi geçiriyorum kalbim ağzımdan çıkacak sandım. İlaç çarpıntıya sebep olmuş. İlacı bıraktım. Kardiyolojide 4 ay tedavi gördüm. Bu süreçte merkezler kapandı, açıldı. Doktorum durumu bildiği halde 1 defa aramadı bile. Kardiyoloğum denemeye izin verdi. Transfer öncesi yumurtlamayı vs kontrol altına almak için yine doğum kontrol ilacı alman lazım ya, ben alamadım malesef. Çarpıntıyı tetikler diye. Normal seyirle kontrollere ve tahlillere gittim 2 güne 1. Eşim hala görevden dönmediği için tüm bu süreci eşim olmadan atlatmaya çalışmak da ayrı bi stres sebebi. Rahim duvarı kalınlığı, yumurta ölçümleri vs her şey kendi akışımda takip edildiği için sürekli bi iptal olma ihtimali vardı. Onu da atlattım. Transfere geldim. 3. günde dondurulan embriyolar çözüldü. 5 taneden 3 tanesi 5. güne ulaştı. Bana hiç soran olmadı 2 tane mi bir tane mü transfer istiyorsun diye. Sedyede tam transfere hazırlandım, bana soruyorlar çift transferde net misin diye
bana soran olmadı ki bu saate kadar dedim. O an karar vermeni istiyorlar. Eşim hastanede bile değil. Neyse ki daha önce kendi kadın doğum doktorumuz ikiz gebelik vs ile ilgili riskleri anlatmıştı. Biz de ikiz gebelik istemediğimize karar vermiştik. Yoksa kendi kendime orda önemli bir konuda karar vermemi bekliyorlardı. Bunları yaşamak o kadar saçma ki! Transfer anında ama iki tane mi isteseydim şansım yükselirdi diye hesap yaptım
Neyse öyle veya böyle transfer oldum. Doktorumdan görmediğim ilgiyi ve bilgilendirmeyi embriyologtan gördüm şansıma. Kalitesi neydi, nasıl ilerledi. Hepsini anlattı yüzyüze. Transferin 8. günündeyim. Bu kadar olumsuzluktan bir bebek geliyorsa çok inatçı olacak diye gülüyoruz artık