eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

cnm bu yuvalama tekniği co*kültür falan bunlar ne oluyo tam anlamıyla???

Yuvalamayi yazdim canim bir iki gun gonce bu topikte. Gecmisime bak. Co-kultur de embiriyoyu blostasiste getirmek icin ve embirioyu daha kaliteli hale getirmek icin spermlere disardan mudahale edilmesi pek anlatamadm galiba embrio disardan destek yani

Yapay rahim içi uygulaması (Co-Culture), tekrarlayan tüp bebek tedavilerine rağmen gebe kalamayan, embriyoları yavaş veya kötü gelişim gösteren çiftlerde uygulanan bir yöntemdir.
Adetin 21. günü rahim içinden alınan ufak bir doku örneği laboratuvar koşullarında üretilerek yapay bir rahim içi dokusu oluşturulup, embriyoların bu doku içinde büyütülmesi amaçlanır. Anne adayının rahim iç duvarı hücreleri embriyo gelişimine zarar vermemekte, gelişiminin devamını sağlamakta ve büyüme şansını arttırmaktadır.
Embriyonun büyüyüp gelişmesi için gerekli olan besinlerle zengin olan ko-kültür sıvıları içerisinde ayrıca, embriyo için zararlı olabilecek artıkları embriyo çevresinden uzaklaştıran maddeler de bulunmaktadır. Ko-kültür ortamında embriyo ve rahim içi doku arasındaki ilişki vücut içindekine benzer şekilde gelişmekte ve embriyo ile anne adayının rahim iç duvarı hücreleri birbirleri ile tanışmış ve alışmış olmaktadırlar.

hmm anladım saol cnmm.. dr gittiğimde soruyum bakalım ne dicek...

Masallah arkaasim darisi bize normalde kac yumurtan oluyordu
Oncesinde kur falan yaptiysan yazarmisin ne oldugunu

cnm hoşgeldin bende burda seni soruyodumm merak ettimm..çok sevindim senin adına rahim kalınlığın nasılmış söledi dr bişey.. iğnenin ismi ne cnm bide dozu ne kadr kullanıyosun??
hoşbuldum bitanem tşk ederim sevincimide üzüntümüde paylaştığın için...valla rahim kalınlığı ile ilgili bişey demedi çok konuşmuyo doktorum herşey güzel dedi sadece e2 sonucum en son 371 çıktı güzel dediler ama e2 mi rahim kalınlığını ölçüyo tam olarak ne testi bu?gonalf 150 + Lucrın 15 mg kullanıyorum...4 günde bu kdr yumurtam oldu bugüne kdr çok tedavi gördüm ilkkez bu kdr çabuk yumurtam gelişti ama çok sancım var kasıklarımda karnım çok şişti sen ne durumdasın canım tedavin?

Masallah arkaasim darisi bize normalde kac yumurtan oluyordu
Oncesinde kur falan yaptiysan yazarmisin ne oldugunu

canım aşılama oldum 2 kez 3 yada 2 tane yumurtam oluyodu bu iğnelerden kullanmama rağmen hatta menogon kullanıyodum 2toz+1 su o zamanlar 25 günde gelişiyodu...hep korkuyodum bundada yine çok geç olucak die ama 4 günde bu kdr sayım oldu allaha şükür.ilk tüp denemem benim...valla kür falan hiç bişey yapmıyorum folbiol kullanıyorum sadece..sende gelişmeler nedir ?3 gün yoktum geride kaldım

stresten uzak durduğunda çok güzel sonuçlar alınıyor canım inşallah hayırlısıyla sende başla peş peşe haberlerimizi yazarız

Tedavin hayırlı olsun canım. Maşallah yumurta sayın çok güzel Topiğimizin ilk hamilesi sen olacaksın galiba

Super o zaman yaa benim bu 3. Olcak cnim ama her ikisinde de yumurta sayimda artis olmadi normalde de 7-8 tane oluo tedavide de bu sayi degismio uzun ve kisa protokol denendi uzun protokolde hatta son olarak menegon 1toz 1su eklendi dr sasirdi ama yinede sonuc ayni oldu dollenme asamasin 3-4 tane kaliordu geri fos cikiyordu transfere kadar da 2tane kaliyordu. Cok sevindim senin adina. Hadi ins pozitif haberini de ver burdan insallah. Ben suan kendime kur yapiyorum civan percemi bikac vitamin hayit tohumu falan ayyy vana da dus edin noluuuurrr. Tedavin nerde oluo

canım walla bende şaşkınım yumurtlamam çok iyi gidiyor 5 gündr iğne vurunuyorum...afyon telek tüp bebek merkezinde doktor mehmet telek doktorum çok insan duydum orda tedavi görüp hamile kaldını hastalar anlattı onlardan duydum....çok ilgililer çok titiz çalışıyor doktorum ve hastası için endişeleniyor...sen nerdesin nerde oldu 2 diğer 2 denemen sorun ne sizde yaşın kaç cnm benim 24 yaş.şuanki tedavin nerde?ay çok soru sordum kusuruma bakma

Super o zaman yaa benim bu 3. Olcak cnim ama her ikisinde de yumurta sayimda artis olmadi normalde de 7-8 tane oluo tedavide de bu sayi degismio uzun ve kisa protokol denendi uzun protokolde hatta son olarak menegon 1toz 1su eklendi dr sasirdi ama yinede sonuc ayni oldu dollenme asamasin 3-4 tane kaliordu geri fos cikiyordu transfere kadar da 2tane kaliyordu. Cok sevindim senin adina. Hadi ins pozitif haberini de ver burdan insallah. Ben suan kendime kur yapiyorum civan percemi bikac vitamin hayit tohumu falan ayyy vana da dus edin noluuuurrr. Tedavin nerde oluo

canım meraba çok sevindim senin adına hayırlısıyla güzel haberi alırız inşallah senden, bişey soracamda sana amh testi yapıldımı yumurta rezervini ölçmek için yapılıyormuşda yapıldıysa kaç günde çıktı acaba sonuç dr sana önce bu testi yapmalıyız dedide duruma göre gitmeden önce yaptıracağım hatta:) görüşmek üzere byy

Pazartesi bende birakiyim insallah burda bikac kisi toplansak da bu sigara birakma surecini de birlikte atlatsak daha kolay olur diye dusunuyorum sinemms sen de katil

tabi ki neden olmasın birbirimize destek oluruz hem...

Ankarada tedavisini yaptıracak arkadaşlar hangi merkezlerde tedavi yaptıracaklarını yazabilirler mi fikir olsun hepimize. Ben Hacettepe de yaptırıyorum

akay tüp bebekk

Ben ankara hrs ve gurgan klinikte deneyim yasadim yas29 suan umut alman ve bruksel arasinda kararsiz kaldim eylul 5 gibi hasta olmam lazim o zamana kadar karar vercem sorun erkek faktorlu ama benim de yumurta rezervim dusukmus suan balikesire tasindigim icin gurgana gudemicem aslinda ordan cOk memnun jalmistim

merhaba kizlar dun hayirlisiyla kayseriye gittim ve tedaviye basladim ilk ignemi dun yaptim offff acilar yine basladi yaaa insallah guzel sonuclar alirizda cektiklerimize deger

mrhb canim cok sevindim senin icin sonuda guzel olsun insallah katlandigimiz acilari bebislerimize kavusunca unutucaz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…