Sadece şunu soracağım bana birisi söylesin.
Diyelim ki kürdistana topraklarımızdan toprak verildi...
1) Bunu savunan o bölgede yaşamayan destekçiler ne olacak? Gidecekler mi ülkeden?
arkadaşlar tamam masum insanlar öldü. evet kötü şeyler yaşandı. tamam.
peki devammı etsin. ölümler dursun istiyor musunuz ona karar verin.
ha okey bu paradoks devamlı olsun. ölümler devam etsin. diyorsanız görüşmeler olmasın.
geçmişi düzeltemeyiz beki. ama gelecekte kan akmamasını sağlayabiliriz.
göreceğiz. umarım bir barış olur. biz bir adım atalım. çünkü bu devran böyle gitmez. analar babalar artık ağlamasın.Valla oky kimsenin böyle bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum en azından KK'dakilerin.
Barışın gerçekleşmesi için bunu iki tarafın istemesi ve bu yönde adımlar atması gerekiyor.
Sence bu süreçte PKK tarafından atılan adımlar barış istiyoruz gibi mi görünüyor.
Barış süreci öncesi nasıl ne şekilde hareket ediyorlarsa yine aynı şekilde hareeket ediyorlar.
Şayet bu ülkeden gitmeyeceklerse, terk etmeyeceklerse yok öyle yağma, ya gidecekler ya gidecekler bu ayrım olduğunda...
Diğer türlü ayrılmanın ne mantığı kalır ki?
Ben ne zaman bunu savunan insanlara sorsam gidecek misin öyle olsa desem, ne işim var neden gideyim ben düzenimi kurdum burada diyor.
Oh ne ala... Hem burada kafana göre konuşacaksın, hem ülkeyi karıştırmaya çalışacaksın hem gitmeyeceksin.
Yok öyle yağma.
arkadaşlar tamam masum insanlar öldü. evet kötü şeyler yaşandı. tamam.
peki devammı etsin. ölümler dursun istiyor musunuz ona karar verin.
ha okey bu paradoks devamlı olsun. ölümler devam etsin. diyorsanız görüşmeler olmasın.
geçmişi düzeltemeyiz beki. ama gelecekte kan akmamasını sağlayabiliriz.
işte bende diyorumki başka bir anne oğlunun artık resmini öpmesin. yaşayıp görmek lazım.oky cim kardeş kardeş yasasak eyv türkiye nin halkı nun gönlü acıktır
ama bu insanların ben kesinlikle barıs saglamak amaçla böle bir girişime gercekten gireceklerini zannetmiyorum
belki daha da güclenmek için barıs süresine girecekler güçlenip daha kötü çatışlamar yaşanacak
günemiyoruz güvendirtmiyorlar
şimdi şehit veren analara sorsan barıs olacak mıs diye onlar ne gözle bakar acep
bizim bir komsu var oglunu sehit vermiş her gün mü aglar insan ya herr gün oğlunun fotosunu öpe öpe bitiremiyordu
birde olayın burdan bak onlardan da gitti bizden de gitti ama terör bu
terörle barıs bence saglanamaz
ancak üstü kapatılır
işte bende diyorumki başka bir anne oğlunun artık resmini öpmesin. yaşayıp görmek lazım.
ilkine katılıyorum. ama 2ciye hayır. neden bu ülkede yaşayan ve bu bölünmeyi istemeyen kürtler gitsin.ayrıca insanların geçmişinemi bakacağız. bu kürt gitsn bunun annesi kürt oda gitsin . hiç hoş değil bu.Bence de hayyalcim eğer orada özerklik kuracaklarsa,
1) Bu ülkeden artık hiçbir beklentileri kalmayacak biz salak gibi onların kullandığı elektriğin parasını burada kaçak bedeli olarak ödemicez, orayı kalkındırmak için girişmlerimiz yardımlarımız olmayacak, kendi yağlarıyla kavrulacaklar ne yapabiliyorlarsa kendileri kendi imkanlarıyla yapacaklar madem Kürdistan diyecekler adına güvenlik filan herşeyi kendileri sağlayacak bir ülke onlara saldırı planladığından benim polisimin arkasına sığınmayacaklar, kendi yeme içmelerini, ısınmalarını kendileri sağlayacaklar.
2) Diğer şehirlerde yaşayan ne kadar kürt varsa ayıklanacak Kürdistan adı altında kurdukları devlete yollanacak hem oranın bağımsızlığını savunup olay çıkarıp pkk bayrağı açıp çözüm süreci olduğunda hala daha Türkiye'nin imkanlarından, iş olanağından, okullarından, yolundan köprüsünden yararlanamayacak. Hem oraya gidecek Kürdüm diyecek hem burada kalacak rahatına bakacak çok öyle bir şey. Madem Türkiye'yi bölmek istiyor benim toprağım olsun diyor bu vatan sadece Türklere ait değil diye eylem yapabiliyor o zaman gidecekler orada ev kurup yaşayacaklar reddettikleri yerde yaşamayacaklar.
amin. artık bir şehit haberi daha duymak istemiyorum.bende gönülden barış ı isterim ama içimde gene acaba şüphesi oluyor insanınn umarım hayırlısı olur hakkımızda
bu dediğine hak veriyorum canım inş dökülmez o ana göz yaşları
ilkine katılıyorum. ama 2ciye hayır. neden bu ülkede yaşayan ve bu bölünmeyi istemeyen kürtler gitsin.ayrıca insanların geçmişinemi bakacağız. bu kürt gitsn bunun annesi kürt oda gitsin . hiç hoş değil bu.
Sadece şunu soracağım bana birisi söylesin.
Diyelim ki kürdistana topraklarımızdan toprak verildi...
1) Bunu savunan o bölgede yaşamayan destekçiler ne olacak? Gidecekler mi ülkeden?
2) Ben bir Erzincanlı olarak memleketime gitmek istediğimde vizeli mi gideceğim? Oradaki topraklarım hala bana mı ait olacak yoksa artık başkalarının eline mi geçecek?
Bu 2 soruya yanıt lütfen...
Özellikle 1. ye.
Sence hangi kürt bağımsızlığı istemiyor kendilerine ait bir ülke devlet kurulsun istemiyor hepsi gurur duyuyor bu durumla. Eğer bu yapılmazsa 1. Şıkkın zaten bir anlamı kalmıyor ki çünkü orada bağımsızlık isteyenler orada geçinmeyince yine gelip büyük şehirleri dolduracak yinr buranım şartlarından yararlanacak ama hem bu ülkede yaşayıp hem benim ülkemi bölmüş olacak madem orda yaşamıcaklar neden özerklik istiyorlar. İstanbulda buranın imkanlarından iş olanaklarından yararlanan kaçak elektrik kullanan kürtler kadıköyde apoya özgürlük standı kurdu daha önce de pkk bayrağıyla nevruz kutladı tezata bak özerkliğini istedikleri yere gidip oturcaklar o zaman hem eylem yapıp hem istediklerini alınca hala gitmemeleri mantıklı mı kalmak isteyen türk vatandaşı olacak yoksa sınır dışı edilecek doğuda yaşıcak birini seçecek.
Konuya atlamis gibi olmayaym ama hangi kurt bagmszlk istemez demissin ya ben de bir kūrt olarak cvpliyayim dedm ben bagmszlk istemem kendi adima.bircok kùrt arkadasm da oyle dusunur ama bagmszlk isteyene saygi duyarm tabi pkk yi degil gerckten bagmsz olmayi isteyen kurtleri..benim esim türk.ne yapicaz ayrilacak halimz yok.ha ben kurdistanda yasamam o ayri nedir bu turk kurt ayirimi keske olmasa cok rahatszlk verici yeter ya.ben turku de severim diyorm ya esim türk. Insanlari ayristran pkk ya lanet olsun.kesnlkle biz kurtleri temsil etmiyor
Konuyla çok alakasız olacak ama HayyaL Erzincan'lı mısın? Anne tarafım Erzincan'lı, aslında baba tarafımda Erzincan'lı ama onlar daha dedem bile doğmadan bazı meselelerden göç etmiş.
Senin sorduğun sorular benim içinde geçerli, aslında sapla samanı ayırmak lazım, ülkesini seven, tek bayrak altında barış içinde yaşamaktan başka kaygısı olmayan Kürt vatandaşları bölücülerden ayrı tutmak gerekir.
Büyük amcalarım, onların çocukları Erzincan'da kimi öğretmen, kimi doktor, hemşire olarak hizmet ediyorlar ülkelerine, onları görebilmek için pasaporta mı ihtiyaç duyacağım