Evliyken Örgün Okumak ? Ya da evlenmeden öğretmen olmak?

CrawL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
198
62
Küçüklüğümden beri hep sağlıkçı olmak istedim fakat olmadı :KK43: Önlisans çocuk gelişimi okumaktayım. Bulunduğum ilde son sınıfım şuanda. Bölümün önlisansından iş imkanı ne yazık ki yok. DGS sınavına girsem , şehir dışına gitme ihtimalim az şehrimin puanlarıda yüksek. Yine de kendime güveniyorum Türkçe - Matematik soruları çıktığı için bu alanlarda da iyi olduğum için bulunduğum ilde kazanabileceğimi düşünüyorum.

Tam bu noktada içimdeki dürtü yeniden ortaya çıkıyor. Asıl istediğim sağlıkçı olmaktı. Dgs ile lisans tamamlamaktansa YGS hazırlanıp sağlık bölümünü (2yıllık) okumayı çok isterdim ama YGS de bir çok ders var. Özellikle sağlık bölümleri Fizik Kimya Biyoloji ağırlıklı alıyor ve fen derslerinde sıfırım. Sağlık Meslek liselerinden geçiş hakkından dolayı bulunduğum ilde kontenjan kalmıyor. Türkiye'nin en uç noktalarında şansım var ona da ailem izin vermiyor

3 yıla yakın bir ilişkim var nasip olursa 2 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendikten sonra özel bir ünide (kontenjanlar açık olduğu için) sağlık okuma şansım var. Evlenmeden ailem bu desteği sağlamaz. Erkek arkadaşım benim yıllardır sağlık diye kafayı yediğimi bildiği için evlenince bu olanağı sağlayacağını söylüyor. Haftanın 5 günü bunları düşünüyorum yıllardır. Bulunduğum şehirde özel üni de yok mecbur farklı bir şehire yerleşeceğiz.

Evlendikten sonra örgün okumak zor mu ? Bunu başaran var mı ? Hemde şehir dışına gidip eşiyle ? Şuan lisans tamamlarsam ileride sağlık okumam bir şey ifade etmeyecek çünkü sağlıkta istediğim bölüm 2yıllık.
Yoksa DGS girip bulunduğum yerde öğretmenliğe tamamlayıp sonra evlenmeli miyim ? Okul öncesi öğretmeni olanlarında fikrini merak ediyorum memnunlar mı mesleklerinden ?

Ben olsam istediğim mesleğe sahip olmak için uğraşırdım. Ama şu da var, evlendikten sonra işler planladığınız gibi gitmeyebilir, hesapta olmayan harcamalar çıkar ne bileyim maddi imkan bulamaz ve özelde okuyamayabilirsiniz. Şu an lisans tamamlamak isteseniz aileniz destekliyor mu?

Okul öncesi öğretmeni olmayı tercih ederim. Hastahanelerden nefret ediyorum çünkü. Sağlık sektöründen kastınız doktor olmaksa tamam ama onun dışında hiç bir pozisyon öğretmenlik kadar doyurucu olmazdı benim için. Manevi anlamda tabi ki.

Öğretmen olmak her koşulda daha cazip gibi. dgs yi de kazanabilecegine eminsen 4 yılı tamamla. Evlenince ne olacağı belli olmaz hayat şartlari neyi gerektirir bilemezsin.

Ben olsam istediğim mesleğe sahip olmak için uğraşırdım. Ama şu da var, evlendikten sonra işler planladığınız gibi gitmeyebilir, hesapta olmayan harcamalar çıkar ne bileyim maddi imkan bulamaz ve özelde okuyamayabilirsiniz. Şu an lisans tamamlamak isteseniz aileniz destekliyor mu?
Evet çünkü bulunduğum ilde lisans bölümü var.
Dediğiniz gibi evlendikten sonra işler değişirse ne olur bilemiyorum . Kafam hep karışık.

X