• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim,çalışıyorum ve okumak istiyorum...

gmzhkn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
2
0
86
İstanbul
Hanımlar merhaba,
Henüz 6 aylık evliyim ve 2 senedir çalışıyorum.Aynı zamanda önüne geçemediğm ve geçmekte istemediğim bir hayalim var,mimarlık okumak.Mezun olduğum bölümden dolayı mimarlık fakültelerine dikey geçiş hakkım var.Bu düşüncemi eşimle paylaşamadım çünkü maddi sıkıntılarımız var ve ben çalışmaya devam etmek zorundayım.Nereden başlamalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum.

Bu çok güzel bir fırsat. Dikey geçişin olması gerçekten sizin için büyük bir şans. Mezun olalı kaç sene oldu? Dikey geçiş sınavına hazırlanın, hafta içi çalışıyorsanız hafta sonu dersaneye gidin. Bir müddet zorlanırsınız ama azmeder ve sabrederseniz meyvesini alırsınız. Ve bir mimar olarak mezun olduğunuzda hem hayallerinizi gerçekleştirmiş olursunuz hem de çok daha iyi şartlarda çalışma imkanları bulursunuz. Umarım hayallerinizden vazgeçmezsiniz :31:

önce kararsızlığını yen lütfen. maddi sıkıntılar diyorsun, şimdi erteliyorsun. sonra bebeğin olacak biraz daha ertelemek zorunda kalacaksın derken derken, hayat senin işlerini halletmeni düzene sokmanı beklemeyecek.bundan 20 sene sonra Ahh keşke demeni istemem :/
Dgs ye hazırlan ve tereddütsüz şansını dene. olmadı mı ? bir daha dene. ve çok başarılı bir mimar ol. :)
gönülden dilerim ve isterim ..

Hanımlar merhaba,
Henüz 6 aylık evliyim ve 2 senedir çalışıyorum.Aynı zamanda önüne geçemediğm ve geçmekte istemediğim bir hayalim var,mimarlık okumak.Mezun olduğum bölümden dolayı mimarlık fakültelerine dikey geçiş hakkım var.Bu düşüncemi eşimle paylaşamadım çünkü maddi sıkıntılarımız var ve ben çalışmaya devam etmek zorundayım.Nereden başlamalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum.

ciddi maddi sıkıntın varsa kalkışma bacım, mimarlık aşırı derecede pahalı okunan bi bölüm. bunun dışında çalışarak okunacak bi bölüm de değil, çünkü okul dışında evde de eşek yüküyle yapman gereken işin olacak sırf okulla ilgili. oysa sen evlisin de, ev işi de yapman lazım. yani mimarlık okumakla birarada olmaması gereken herşey var sende, üzgünüm. bi de sanıldığı kadar muhteşem zevkli bişi deil, tanıdıklarımın %90ının bir zamanlar çok büyük hayaliymiş mimarlık okumak. hayal etmeyen yok yani. ve evet mimarım. yine de siz bilirsiniz, yolunuz açık olsun.

Canım okula başladığımda maddi yönden biz daha berbat bir durumdaydık...
Eşim işsizdi yine de sınava girdim ve taşındık...
Şimdi eşim çalışıyor, ben de burs alıyorum. Geçiniyoruz çok şükür...
Bence fırsatı değerlendir...

bende evliyim çalışıyorum okuyorum
ama mimarlık çok zor canım yani, belki ilgili bölümden mezunsan teknik bilgin vardır ama, eski erkek arkadasım mimarlıktaydı, sabaha kadar proje yaptıgı zamanları cok biliyorum, inanılmaz sabır istiyo ayrıca, ev iş okul stresi bir araya gelince cok bunaltmasın seni
ben şimdi napıyorum?
sınav haftasında işi bir iki gün savsaklıyorum son gece gerekirse sabaha kadar oturup çalışıyorum yani oluyo böylece, başka zaman çalışma şansım olmuyo. ama mimarlık son gece ezberle sınava gir, geç tarzı bi bölüm değil, tabi ben mimar değilim, mimar arkadaslar da aynısı söyler muhtemelen
ama bunları hevesini kaçırmak için yazmıyorum, başka bi bölüm alternatifin yok mu?

Son düzenleme:
Herkese teşekkürler yorumlarınız için öncelikle..Ben deneyeceğim şansımı..
Otomotiv sektöründe çalışırken,şirketim şuan mimarlık ofisi açıyor :) Daha da hırslandım anlayacağınız..
22 yaşındayım henüz :1: denemeye kesinlikle değer...Restorasyon okuduğum için iyi kötü biliyorum sabahlara kadar hazırlanan projeleri..kadın isterse diyorum ve başvuru tarihlerini bekliyorum:66:

burs alarak okula gidebilirsin, devlet bursu ayda 240 TL ve 12 ay, iş görecek bir miktar. yaşın henüz genç, ideallerini denemeye değer

Back