evlilikten sonra sevgi değer verme azalıyormu lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var

lovetolove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
60
1
46
İstanbul
merhabalar arkadaşlar ben nişanlı bir kızım ve buradaki yazıları okudukça korkar oldum evlenmekten bende her insan gibi nişanlısı ile sorun yaşayan insanım fakat bunlar evlilikte sorun olacak şeylermi bilmiyorum bunu ancak siz ablalarım bilirsiniz bana yardımcı olursanız sevinirim daha önce bir kaç konu açmıştım nişanlım abim abim der sürekli ona iş gerek ev gerek der beni çok kızdırır birde beni terslemişti bizi düşün diyince sen işen bak demişti,sonra bunlar stresten oluyor iş güç durumları zora girdi elimdeki paralar gitti senden başka kimse ile iletişimde değilim derdimi anlatmıyorum dyor (ki doğru kendine yediremez arakdaşlarına vs dahi şu derdim var demeyi )hırsımıda senden alıyorum diyor,ama ne alaka parası gitmesine nazaran abim diyor deli oluyorum,sonra nişanlımın babası çok yaşlı geçenlerde hastalndı ameliyat oldu ki çok riskli bir ameliyattı yaşından ötürü doktorlar masada kalabilir demişler ama allah sağlık versin güzelçe çıktı ameliyatından (kalçası kırıldı ) şuan evde yatıyor 6-7 ay yatacakmıs neyse annesı evde ona bakıyr fakat eskıdende soyledıgı gbı bana babam cok yasamaz annem ıle oturcgz dıyr annesı suan tanıdıgm kadarı ıle iyi birisi lakin bu anlaşabileceğmiz anlamına gelmiyor rahatına düşkün birisi olarak küçük bir kasabada kaynana ile aynı evde yaşamak bana göre değil nişanlıma oturmak istemediğimi söylememe rağmen oturacağız diyor, nişanlım mesela hep arar gittiği yeri haber verir ne bileyim duygusal manada ilgi gösterr ama şimdiden söyleyeyim ayrı şehirlerdeyiz senin için rahat etsin diye sana bu denli herşeyi haber veriyorum yada her aradığında çok yoğun çalışsamda açıyorum telini evlenince bu böyle olmaz nereye gittiği nerede olduğum zaten belli olacak gün içinde çalışırken seni aramam ben duygusal bir adam değilim gezmeyi seven birisi değilim arada bir gezeriz belki ayda 1-2 kere yada 2 ayda bir gezeriz sen öyle bir başına gezemezsin diyor he memleketine git ama burada laf söz olur beni katil edersin diyor diyorumki en kötü sizin orada market yok ilçeye markete gitsem sürekli marketmi olur alacağın herşey burada var illa marketten alıp lüx bir hayat mı istiyorsun diyor he kıyafet ihtiyacın olur ister şehir merkezine git ister ilçeden al ona karışmam diyor nede olsa heray kıyafet alacak değilsin ya diyor bana baştan bunları bil sonra vay efendim değiştin deme diyor..nişanlım bana göre iyi birisi hatta tanıdığım erkeklerin en iyisi bana eniyi davrananı ve dürüsttür gerçeği söyler hep sonu kötü olacaksada ileride o söylemediği şey daha büyük dert acar diye hep doğruyu söyler,onu çok seviyorum ama korkuyorumda burada birgün bende mutsuz yeter diyecek konular açmayayım zaten yeterince üzüldüm sevgisiz büyüdüm korkuyorum ya değişirse diye ama okuduğum yazılara bakılırsa değişmeyen erkek yok sevgi aşk değer verme biryerdn sonra bitiyor sevgili ve nişanlıyken göze birşeyler gelmiyor evlendikten sonra batıyor sizce benim bu yazdıklarımı büyük sorunlara yerverirmi bana bu konuda fikirlerinizi açıkça belirtirseniz çok sevinirim

Valla burda nişanlına söyleyecek pek söz göremedim ben adam en baştan söylemiş böyle böyle işine gelirse diye sen de hayır ben bu şartlarda yaşayamam evlenemem diyip restini çekiceksin veyahut sorun değil yeterki yanımda sen ol ne dersen o diyip evleniceksin....

zaten nişanlım şöyle böyle demiyorum sadece başta herkes seviyor diye hani çekerim ederim vs diyorda sonra işler değişebiliyor ya illa değişirmi illa insan isyan edermi yani ileride ben off dermiyim keşke evlenmeseydim denilirmi bunu bilmek istiyorum evli bayanlar tecrübeli benim göremedğim yada görmek istemediklerimi görüp bana fikir verebilir,yoksa nişanlım zaten şuyum buyum diyor

Canım benim ne kadar zamandır nişanlısınız? Nişanlın sana olup olabilecekleri söylemiş.Onun söylediklerini yapabilecekmisin? Evlilik hayatından beklentin ne ? Bunu kafanda iyice tart düşün derim.Sonradan evlendiğinizde kaldıramadığın yerlerde ben sana demiştim demesin.

bence de şimdiden söylemiş, eğer gerçek düşünceleriyse bunlar sen baya sıkıntı yaşarsın, şimdilerde yaninişanlıyken böyle kısıtlamalar çok hoş gelir insana ama evlenince bir de kayınvalideyle yaşayınca hiç de güzel olmayacktır..bence kayınvalidenle yaşayacaksın bu belli ...ayrı şehirlerdesiniz nasıl tanıştınız? Yaşlarınız kaç?

Sana neler verip neler veremeyecegini acik acik soylemis, ama bu sekilde sen mutlu olabilirmisin onemli olan bu.. Bu sartlarda ben olsaydim evlenmezdim bu kisiyle..cunku yasayisima cok uzak.

Bu konularda rahatima duskunumdur cok sukur. Bir cok isimi kendim hallederim illa alisveris icin kocami mi bekleyecegim? Kaldiki gitmek istemedigimde esim yapar alisverisi.

Kiyafet konusunda, ihtiyacin olur alirsin, hatta kadinlar ihtiyaclari olmadanda alirlar..yeterki butcene gore olanini al ve yorganina gore uzat ayagini.

Hele birde hayinvalideyle yasamak?? Allah korusun. Kaldiki kendi annemle dahi oturmak istemezdim..cunku ayni evde oturunca hic olmayacak sorunlar cikiyor ortaya..birde kendi annenden duysan bazi seyleri gucune gitmez ama kayinvalideden duyunca sinir kat sayin artabilir. Ayni sey karsidaki icinde gecerli..kendi kizi bi laf etse sorun olmaz ama sen ayni lafi etsen adin kotu gelin olur..

Demem su ki…kendini bu anlattigin hikayede mutlu goruyorsan evlenirsin nisanlinla..ama bir kac ay sonra bu hayat sekli bir cok insani bayar.

Son düzenleme:
nişanlım benden 1 yaş ufak ben 27 yaşındayım nişanlım ile arkadaş vasıtası ile tanıştım nişanlım o dönem burada askerlik yaptı üniv vs sınavı derken geç gitmiş askere sonra ben burdayım diye burada işe girdi 1 sene sonra memleketine dönüp kendi işini kurdu toplam 2,5 senedir birlikteyiz canım

Abisini sizden üstün tutuyorsa ve kayınvalide ile yaşamanızda diretiyorsa bu sizin için zor bir durum olabilir. Siz de çekincelerinizi paylaşın bu durumlardan hoşlanmayacağınızı söyleyin eğer nişanlınız diretrse ayrılırsınız.

heh işte benimde dediğim bu herhalde her insanın bir kırılma noktası vardır ona olan sevgim bu şeyler yüznden biterse çok üzülürüm ama kaynana meselesi beni çok düşündürüyor korkuyorum evimde kocamla istediğim gibi oturamamk sadece bir odaya bağlı bir hayat yaşamak korkutuyor beni ama beni anlamıyor ben onu anlamak istiyorum anne sonucunda ama bir evlat bizimki değilki 2 tane daha oğlu var ama kayınvalidem seni istiyorum oğlum ben onlarla yapamam diyormus ağlıyormuş hatta evlenmeden önce oturmayı teklif etti nişanlım adet en küçük evlat anne ile kalırmıs nişanlım van lı onlarda adet öyleymiş ben istemedim diye ayrı ev tutuluyor şimdi

İleride yaşayacağın sıkıntılar şimdiden sana göz kırpmış canım belli etmiş kendini ama nişanlını sen daha iyi tanırsın belki düzelir..

Ama Allah aşkına seviyorum şığım gözüm görmüyor deme..

Bak benim de dört yıl görüştüğüm biri vardı

Ailem istemedi bazı sebeplerden dolayı

ben ortalığı yıktım seviyorum öleceğim aşkımdan o derece..

ayrıldık ailemin zoruyla çok zor günlerdi..

şimdi 3 senelik evliyim iyiki aİlemin sözünü dinlemişim

sana ayrıl diyemeyiz ama aşığım ondan ayrılamam deme

ha düzeleceğine inanıyorsan sabret ama bana şimdiden sıkıntılı bir durum gibi geldi

Burada bir cok buna benzer konu var canim. Oluyorum seviyorumla bitmiyor isler…cogu erkek bi sekilde elde etmeye bakiyor ama elde tutmaya ugrasmiyorlar. Ne de olsa baglisin artik gibi dusunuyorlar.
En bastan bu hissi vermemek lazim karsidakine diye dusunuyorum…kaldiki bu tabloda mutlu olacak birsey goremedim ben…ve emin ol sevgide bir yere kadar..biter demiyorum ama iliskinizin cok kolay yara alabilecegi kesin bu durumda. Heleki kaynanan illa bu oglunda kalmak istiyorsa. Diger gelinleri belliki yuz vermiyorlar. Bu adamla evlenirsen sanirim bir kac ay sonra burda senin actigin baska bir konu goruruz, kendimi hizmetci gibi hissediyorum falan filan diye yazmaya baslarsin. Zamanin varken bana kalirsa ac gozlerini.

şöyle erkek seni elde ettiği için rahat davranabiliyor .tabi bu erkeğin kişiliğiyle alakalı .ama flört dönemi gibi olmuyor tabikide .bide karşılıklı fedakarlık yapıyorsun .o sinirli olunca senin alttan alman gerekiyor sen sinirli olunca onun .tartışma çıktığında ben mesela odama çekilirim bir kaç söz söyledikten sonra oda gelir yanıma siniri geçince kavga etmyelim bi daha der gerçi yine ederiz ama :)neyse yani alttan almak zorundasın bi yerde bazen .

kayınvalideyle yaşamakmı!!!!!!!!!!!!!!! buradaki konulara hiç baktınızmı.konuların %90 kayınvalide sorunu.ya tamam nişanlınızın annesi olabilir ama neden anneler evlatlarıyla yaşama konusunda ısrarcıdırki bunu anlamam.canım bak.eşinle hiç yalnız kalamayacaksın.ayaklarını uzatıp dinlenemeyeceksin.hep kayınvalidenin dedikleri yapmak zorunda kalacaksın.yapmazsan huzursuzluk olacak.ya bu evlilikte mutlu olamazsın canım.ya yeri geliyor kendi ailemizle anlaşamıyoruz.ya kısaca kendinize ayıracak vaktiniz olmayacak......bence acilen nişanlınla konus bu durumu..yoksa senide evlendikten en fazla 1 ay sonra burada kayınvalidenle ilgili konu açarken buluruz canım.biraz bu sözlerim canını yakacak biliyorum ama evli birisi olarak sana tavsiyem bu

yaşayacakların nişanlının sözlerinde gizli aslınma bende ayrıl ayrılma demem kendın karar ver ama fikrimide söylemek istiyorum siz evlenirsiniz kayınvalıde yanında yaşarsınız evlılıgınızn en özel olan ilk gunlerı buyukler arasında gecer,kayınvalıden hasta olur ona bakarsın esın gezmeyı sevmez sen bıraz gezelım dıyeceksın esın yorgunum olmaz sevmıyorum dıyecek oturcaksın evde yemek camaşır gunluk işler hep sende kendıne vakıt ayıracak durumun yok sonra bırde cocuk olur ondan sonra hayat senın ıcın nasıl olur bılemıyorum ama benım tahmınlerım bu yönde

ev ev üstüne olmaz canım ben genç kızlara söylüyorum market kıyafet bilmem ne işlerini aranızda çözersiniz ama
asla ve asla kayıınvalide ile oturmayı kabul etme
bak evlenirsiniz Allah gecinden versin kayınpeder ölür eşin ben sana demiştim annemle yaşıcaz der
sen buarada yanlızlığa rahata alışmış olursun yapamazsın insan aynı evde yeri geliyor annesiyle anlaşamıyor ne kadar iyi olursan ol
ailene sor başta bu konuyu aileler konuşsun karara bağlansın
diretiyorsa nişanlın sakın evlenme mutsuz olmanı istemem

bu şartlar altında evlenirsen mutsuz olursun, görünen köy kılavuz istemez canım biran evvel nişanlınla konuşup en azından kayınvalidenle oturma konusunda bir yol bulmalısınız, ev ev üstüne hiç olmuyor ne kadar iyi olsada kayınvaliden bir yerden sonra tahammül gücün kalmıyor...

nişanlın baştan açık açık söylemiş. Evlendiğinizde değişen bişey olmaz ki. Zaten olacakları söylemiş.

kabul edersen sonrasında şikayet etme hakkın olmaz.
bu şartlarda yapamayacağını düşünüyosan yok yakınken dönmelisin.

.......gün içinde çalışırken seni aramam ben duygusal bir adam değilim gezmeyi seven birisi değilim arada bir gezeriz belki ayda 1-2 kere yada 2 ayda bir gezeriz sen öyle bir başına gezemezsin diyor he memleketine git ama burada laf söz olur beni katil edersin diyor diyorumki en kötü sizin orada market yok ilçeye markete gitsem sürekli marketmi olur alacağın herşey burada var illa marketten alıp lüx bir hayat mı istiyorsun diyor he kıyafet ihtiyacın olur ister şehir merkezine git ister ilçeden al ona karışmam diyor nede olsa heray kıyafet alacak değilsin ya diyor bana baştan bunları bil sonra vay efendim değiştin deme diyor.....

Evlendikten sonra seni armayacak,gezmeye götürmeyecek ve yalnız çıkmana izin vermeyecek.
Ne tatsız bir hayat...
İnsan sıkılıp çıkamaz mı ? Bir çorap almak bile bahanedir,2 tur atıp dönersin veya yoğurt almaya çıkarsın,güneş görürsün.
Ayda bir lütfedeceği gezmelere annesini de dahil edeceğine bahse girerim.

Ha bir de evinde rahat oturamayacaksın,kayınvaliden olacak.Giyimine,oturmana kalkmana dikkat edeceksin.
Eşinle sarmaş dolaş,belki yanyana bile oturamayacaksın.Kayınvalidenin değişik huyları varsa,kapınızı kapamanıza filan darılabilir.

Ama şikayet edemeyeceksin çünkü nişanlın,baştan söylemiştim diyecek.
Sen de artık ancak kafanı duvarlara vurursun neden kabul ettim diye.

Arkana bakmadan kaç bence.

canım nişanlın taleplerini, kendisini gayet güzel ifade etmiş. önemli olan sen bunlara ne diyorsun? şahsen ben eşim bana böyle düşüncelerle gelmiş olsaydı, ben esir miyim yol al git derdim. haa kaldırabilecek, belki hoşlanabilecek kadınlar da vardır. işte sen hangi kadınlardansın bunu bir analiz et bakalım :) değişir diye yola çıkacaksan, aklına bile getirme. kimse kimseyi değiştiremez, kendi dışında!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…