Evlilikten nefret eder oldum...

bestceny

günaydın gittim ben
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
393
4
96
Adana
6 yıllık bir evlilik.
1. sene : maaşının 2 katı kadar borç her ay öde, düğünde takılan altınlar dahil bütün paraları verip borçları kapatma çabası. bunun yanında evlenir evlenmez hamile kal. eşinin hakarete varan kı kıskançlıklarını çek. bilgisayar oyun hastası ne bebekle ne benle ilgilenmeyen bir koca.
2. sene: kıskançlıklar hat safhada çocuk büyüyor boşanma kararı alıp defalarca affetme.
3. sene : tayini sebebiyle doğuya hiç bilmediğin bir ortama taşınma. burdada devam eden huzursuzluklar. tartışmalar...
4. sene : tartışmalar son hızıyla sürüyor. küfürler havalarda uçuşuyor :50: bitirme karaımı duyunca kafasına silah dayamalarla evliliği sürdürmeye çalışıyor
5. sene : yukardakilerin aynısı devam ediyor ve üstüne şiddete başvuruyor. ben ailemin yanına gidiyorum ve şikayette bulunuyorum. boşanma davası açıyorum.

6. sene amcalar ve ailenin ileri gelenleri araya giriyor. barıştırıyor. sözler veriliyor. tedavi olunacağına dair. eve dönüyorum. bu defada umursamaz bir insan oluveriyor. kendine bakmaya başlıyor. aldatma sinyalleri veriyor. tartışma çıkıyor ve rahat bırakmaya karar veriyorum. bu defa o benim üstüme gelip kıskançlık yapmaya başlıyor. hatta en yakın arkadaşımın eşiyle bile yakıştırma yapıyor. kıyametler kopuyor ve ben evliliğe lanet ediyorum. :43: ölmek istiyorum ölünmüyor. hayata küsüyorum olmuyor. çaresizlik hat safhada. ben bunları hak etmiyorum. :43:

işte olan bu. içimi dökmek istedim.daha çok şey var fakat özetle geçtim. gözyaşları içinde. kendime acizliğimden nefret ederek. dünyadan soğuyarak. evlilik bu mu? ben bunu hak edecek bişe yapmadım. hep sadık kaldım. sustum. delice nefret ettiğim zamanlar oldu. yine de affettim. söyleyin ben neden bu kadar acizim :43:

Acaba kocanıza takıntılı derecede bir tutku ve aşkla bağlı olduğunuz için mi bu kadar sineye çekebiliyorsunuz hakaretleri, küfürleri, şiddeti vs.?
Çünkü vardır öyle ilişkiler, ne onla olur ne onsuz derler.
Hep sıkıntı, kavga, gürültü, şiddet vardır ama bir yandan da bu durumdan zevk alınır.
Ağlanır sızlanır ama sadist bir tarafı vardır.
Sanırım bu bir hastalık. :26::26:

Eğer bunlar değilse, kendi başınıza hayatınızı sürdüremeyeceğinizden korktuğunuz için bir şey yapamıyorsunuzdur.
Ekonomik gücünüz, destek veren bir aileniz yoksa vs.

Çok üzücü sonuçta.
Aileleriniz neden yürümeyecek, mutsuzluk yaratan bir evliliği yürütmek için çaba harcamışlar anlamadım bunu.
Bir insanı değiştirmek zordur.
Bunu 6 yılda anlamış olmanız lazım.

cok tuhaf...
ne dceğimi bilemedim..
bence cok buyuk sorunları var kesinlikle tedavi olmalı surekli bişler yapma bii sorun cıkarma cabası içersinde gibi görnüor..
seni kıskanmak evet biyere kadr ama yaksıtrmalar yapmak hastalık bence..
ya seni cok sviyor vazegcmior yada sana eziyet etmek istiyor bu durumda evllikden nefret etmen senn acından doğal
Allah yardımcın olsun arkadasım aama 6 yılnı vermissn bundan snra yıpranma derim ben cnkü gun gecdkce senn hayatın mahvolyor buna daha fazla iizn verme..
tabi en buyuk dileğimiz eşinin düzelip mutlu bi yuvanızın olması..:26:

bu kadar şeye nasıl dayanıyosun?
madem bu kadar aksi ve sinirli bi adam,

benim eşim olsaydı bu kadar dayanamaz boşanırdım
ayrılmayı göze alamıyosam suyuna giderdim, kıskançlık yapabilmesine izin vermezdim, bugün etegime laf mı etti? tamam atalım bu eteği madem istemiyosun giymem derim
(bu kendini ezdirmektir demeyin, hakaret işitip şiddet görmekten çok daha iyidir)

merak ettim de o borçlar ne borcuydu? düğün evlilik masrafı mıydı?
o da bunaltır insanı be, keşke ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız
eskiden olan borçlarsa da keşke evliliği erteleyip onları kapatsaydınız
cünkü onun yarattığı sıkıntı anında ilişkiye yansıyo

Siz kac yasinda evlediniz? ve esinizi yani birbirinizi sevrek mi evlendiniz? sizce evlilik icin acelemi ettiniz? on yargi yapmak istemem ama ask ile baslayan fakat cok acele edip evlenen ve evliligin sorumlulugunu dusunmeden ve toz pembe olarak evlilik yapanlarin sorunlari boyle oluyor.. hep hakaret hem siddet.. Once sorunlari ve olabilicek cozumleri dusunmenizin gerektigi kadar da esiniz ile onun anlayacagi dilden konusmaniz lazim. Anlayacagi dil derken siddeti kastetmiyorum ama guzel ogutler ile..vs.. simdi diyebilirsinizki benim kocam anlamaz o tarz sozlerden.. Esiniz ile iletisim bir gozden geciremenizi tecrubesiz biri olarak tavsiye ederim. Eminim ki evli bayanlar size daha cok yardimci olacaktir.. birde unutmayin ki evlilik danismanlari da size yaridm edebilir..

Yazık...
Size de çocuğunuza da yazık...
Hadi kendinize değer vermiyorsunuz çocuğunuza nasıl kıyabiliryorsunuz hiç anlamıyorum...

siz devam ettikçe bu evliliğe psikolojik açıdan hergün çökeceksiniz.
Allah yardımcınız olsun

ben bu tür evlilik hikayelerini okudukça evlilikten soğudum.

şu yaşıma kadar evlilik hayallerim vardı ama artık mutsuz olmak = evlilik sanırım. çevremde mutlu görünen o kadar evlilik varken... bu kötü evlilikleri gördükçe artık ne aşk nede evilik benim aklımda, zihnimde yok artık ...

ben böyle mutluyum...

evlilik=- , para = +, aşk,sevgi = -, çocuk sahibi olmak =-

Hayat görüşüm değişdi ya. insanlar azıcıkda mutluluklarını paylaşır. çok üzücü aslında ... ama şu cümle çok yanlış "bunları hakedecek ne yaptın"...aslında onunla evlenmeyi bir hayat sürmeyi sen seçtin...

yaşayacağın şeyler belliydi ama belki sen gözlerini yumdun görmedin.

büyükler çok haklı iyice araştırmadan bir kişiyi evliliğe aşk için karar verilmemeli....

Allah herkesi bir sınavdan geçiriyor... İnanın tek sıkıntı yaşayan siz değilsiniz. herkes o kadar büyük sıkıntılar çekiyor ki....

Aldatılanlar, eşi tarafından dayaktan öldürülenler... kuma görenler....

o yüzden bir karar vericen ya hayatına onunla devam edicen..

yada bu evliliğe bitiricen ....

Son düzenleme:
lutfen acizim deyip kendi moralinizi daha cok bozmayin.
sorunun cozumu icin 2 secenek var, ya bu hayati boyle kabullenecek ve yolunuza devam edeceksiniz ya da bosanip huzura ereceksiniz.
hangisini sececeginiz nasil bir hayat yasamak istediginize ce cesaretinize bagli ama tavsiyem mutsuzluga mahkum olmamaniz :25:

şu yaşıma kadar evlilik hayallerim vardı ama artık mutsuz olmak = evlilik sanırım. çevremde mutlu görünen o kadar evlilik varken... bu kötü evlilikleri gördükçe artık ne aşk nede evilik benim aklımda, zihnimde yok artık ...

ben böyle mutluyum...

Hayat görüşüm değişdi ya. insanlar azıcıkda mutluluklarını paylaşır. çok üzücü aslında ... ama şu cümle çok yanlış "bunları hakedecek ne yaptın"...aslında onunla evlenmeyi bir hayat sürmeyi sen seçtin...

büyükler çok haklı iyice araştırmadan bir kişiyi evliliğe aşk için karar verilmemeli....

Allah herkesi bir sınavdan geçiriyor... İnanın tek sıkıntı yaşayan siz değilsiniz. herkes o kadar büyük sıkıntılar çekiyor ki....

aslinda guzel soyluyorsunuz fakat evlilikten sogmasaniz cunku bu durumda olan evliliklerin temellerini arastirip ogrenirsek farkederiz ki cogu sorumulugun bilincsizliginde olup evlendi, yada "ask" ruyasinin edebi olacagini sanarak evlendi.. ask'i evlilikte surdurmek bence mumkun tabiki fakat bunu dozunu ve ayarini iyi bilmek lazim.. tanimadigin biriyle sirf asik oldugun icin evlen veya bir ozelligi icin evlen fakat nasil uyum saglayacgini anlamadan sorunlar ortaya cikmis gidiyor.. Evliligi yurutmesini bilen icin evlilik cok ama cok guzel birseydir. bu tabi tek tarafin mucadelisini gerektirmez ama iki tarafli olan mucadele ile zevk alir.. ne yaziki insanimiz bilincsiz ve bilgisiz olarak adim atiyor ve huzun husrana ugruyor..

silah mı?:26:
şiddet mi?:53:
size ne kadar daha zarar vermesini bekliyosunuz

ben böyle mutluyum...

evlenmeye hazırlanan biri olarak nedense aynı düşünüyorum ama belki olmaz ümitlerimle devam ediyorum yoluma..

evlilik bu olmamalı insan mutlu olmak için evlenir başka sebebi varmıdır?
sen bunları yaşamak için doğmadın cnm.1 defa yaşıcaksın başka hayatın yok neden bu hayatı o adama heba edesin ki..iyi düşün.

14 aylık evli olarak söyleyebileceğim tek şey evlilik çoook güzel
ama çooooooookta zor.

anneannem her zaman kocanın kocaman derdi olurdu derdi gülerdim
kadın meğerse doğru söylüyormuş.

Son düzenleme:
Siz kac yasinda evlediniz? ve esinizi yani birbirinizi sevrek mvi evlendiniz? sizce evlilik icin acelemi ettiniz? on yargi yapmak istemem ama ask ile baslayan fakat cok acele edip evlenen ve evliligin sorumlulugunu dusunmeden ve toz pembe olarak evlilik yapanlarin sorunlari boyle oluyor.. hep hakaret hem siddet.. Once sorunlari ve olabilicek cozumleri dusunmenizin gerektigi kadar da esiniz ile onun anlayacagi dilden konusmaniz lazim. Anlayacagi dil derken siddeti kastetmiyorum ama guzel ogutler ile..vs.. simdi diyebilirsinizki benim kocam anlamaz o tarz sozlerden.. Esiniz ile iletisim bir gozden geciremenizi tecrubesiz biri olarak tavsiye ederim. Eminim ki evli bayanlar size daha cok yardimci olacaktir.. birde unutmayin ki evlilik danismanlari da size yaridm edebilir..
evlilik danışmanı sözü gülmeme sebep oluyor türk insanı o yerlere gitmez sosyete ve parası bol olanlar gider bu şiddet uygulayan erkeklerin anaların kuaföre dahi gitmemişlerdir kültür ile alakalı bu tür erkeklerin anaları babalarından gördükleri şiddeti hanımlarında uygularlar çözüm ya boşanacaksın yada dayak atmasına razı olacaksın

esmer ... benimde çok bütyük hayallerim vardı. ama artık ev... gibi bir düşünceden olablidiğim kadar uzaklaştım bende.

KAder de benim özgür kız olmam varsa.. yapabileceğim birşey yok. ağzım kuşda tutsam olmayınca olmuyor... ::50::50:

Allah herkese mutlu yuvalar nasip etsin...

Arkadaşlar mrb,

Bana evlenirmisin dediklerinde asla derdim.Çevremde çok mutsuz evli çift olduğundan korkardım.Araştırma yaptığımda kavga sebepleri hep aileydi.Aman dedim kendimce ben evlensem bu saçmalıkları yaşamam.

5 yıldır evliyim.Çok sevdiğim bir eşim ve çocuğum var.4 yıl süper mutlu geçen evliliğim gerçekten aile faciasına uğradı.Artık ev zından gibi sevgi yok saygı yok çıldırmak üzereyim.Dünyalar tatlısı eşimin yerine bambaşka biri geldi.Tanıyamıyorum....
4 yıl ailesinden uzak yaşadık.bu son yıl yakınımıza geldiler ve geldikleri gibi huzurum değişmeye başladı.Demek ki ailenin bu kadar etkisi oluyormuş.
Eşinin ailesine ne kadar uzak olursan o kadar mutlu oluyor muşsun.Evlenecekler çağrım size asla yakın oturmayı kabul etmeyin asla.............

Gördügüm kadarıyla aileniz de arkanızda. Hadi bir kere sans verdiniz düzelmesini beklediniz ama düzelmemis ne icin hala sürdürme cabası icindesiniz anlamıs degilim. Esiniz düzelmemis bundan sonrada düzelecek gibi gözükmüyor.

Arkadaşlar mrb,

Bana evlenirmisin dediklerinde asla derdim.Çevremde çok mutsuz evli çift olduğundan korkardım.Araştırma yaptığımda kavga sebepleri hep aileydi.Aman dedim kendimce ben evlensem bu saçmalıkları yaşamam.

5 yıldır evliyim.Çok sevdiğim bir eşim ve çocuğum var.4 yıl süper mutlu geçen evliliğim gerçekten aile faciasına uğradı.Artık ev zından gibi sevgi yok saygı yok çıldırmak üzereyim.Dünyalar tatlısı eşimin yerine bambaşka biri geldi.Tanıyamıyorum....
4 yıl ailesinden uzak yaşadık.bu son yıl yakınımıza geldiler ve geldikleri gibi huzurum değişmeye başladı.Demek ki ailenin bu kadar etkisi oluyormuş.
Eşinin ailesine ne kadar uzak olursan o kadar mutlu oluyor muşsun.Evlenecekler çağrım size asla yakın oturmayı kabul etmeyin asla.............

Haklılık payı var elbette hep derler iki tarafa da uzak olmalısın diye gercekten de yerinde bir düsünce.

valla yasik sana arkadasim , benimde pek mutlu bir evliligim yok ama seninkisi daha agir nasil kaldiriyorsun bu yuku ya. allah yardimcin olsun.

Back
X