Evlilikten beklentiler - görücü usulü

Ya o nameleri bende dedim. Allahım ne tatlı kayınvalidem var derdim. Ellerimi okşar saçımı tarardı.
Sonra oğluşu evlendi, her gün arayıp ay oğlum gittğine alışamadım, pijamana sarılıp ağlıyorum demeleri başladı. Yazık yaşlı kadın dedim, çaktırmadan hayatıma müdahale etmeye çalıştı. Saflık işte ilkinde uyanmadım, iyice haddini aşınca tartıştık. Ayar çektim. Mesafe koydum.
Derken oğlan doğdu. Bizimki resmen kıskandı. Anne tarafına yakın oturuyorsunuz bizi bilmeyecek etmeyecek, ah oğluum diye içten içe bilenmeler. Kendi doğurduğumu benden iyi bildiğini sanıp bana doğrusunu öğretme çabaları. İyice soğudu aramız.
Nişanda bana bunu söyleseler gülerdim. O kadar ana kız olduk biz diyordum.
Kime sorsam süreç böyle.
Evlensin görür o pamuk aileyi

Görücü usulü evlilikler hep daha sağlam çıkmıştır. Ama vesselam ki sizin şartlarda değil. Okumuş meslek edinmiş genç bir bayansiniz. O atmosfer ve yakınlık size cazip gelmiş olabilir. Neler hisedildi neler konuşuldu bilemeyiz onlar sizin hissiyatlariniz. Mesleğinizle ilgili tartışma yapan arkadaşlar olmuş aldırmayın. Bende kamu personeliyim ve bedavadan atanmadik bunu biliyorum. Bence kalbinizi bir köşeye bırakıp mantiginizla konuşun. Mesleğinizi sevmiyorsunuz anladım. Peki daha sonra başka bir alanda çalışmak isterseniz o zaman ne olacak??

Bize dert olan bişey yok ki konu sahibi biz en fazla 1 saat sonra sizi zaten unuturuz. Burada tecrübe konuşuyor yoksa bize ne sizin kiminle evlendiğiniz biz sadece uyarıyoruz. Nasıl memur oldunuz anlamadım hiç okumamış birine benziyorsunuz. Yaşlı insanlara bakmak suç değil tabi ama o gördüğünüz pamuk insanlar yeri geliyor diken oluyor her şey başta çok iyidir ama dört dörtlük gelin kayınvalide ilişkisi zor bulunur. İşi sevmiyorsanız başka birime geçin yada nakille başka kuruma geçin. Üstelik sevmediğiniz işi neden yazdınız yada okuduysanız neden okudunuz.

K Kaldmbna Bu bahane bile olamaz.
Madem ev isleri yoracak çözümü kolay, tabi ki yardım edecek ya da bir yarım gün yardımcı tutarsınız.
Neden işinizden vazgeçmeniz gereksin ki? Bir de zorla?
Kıskancım da bilmemne..
Kıyamam, uyuyan güzel gibi kulede mi duracaksınız sırf o kıskanacak diye!
Vallahi şoktayım..ciddi saçmalamış.

Sende de. Sabahtan aksama kadar yorulacaksın. En iyisi isi birak

Zaten hanımın üslubu gösterdi kendini boşver göreceğini görsün....

tercümesi:
"şimdi anama babama bakıp oturduğum evin temizliğini yapacak birini tutsam 2 günde bir kaçar giderler. öyle nanemolla bir aileyiz. ama evlenirsem hele bir de çocuğu yaparsaM o zaman bırakıp gidemez.
e zaten çalışmayacak da, cesarette edemez 1-2 yıl işsizlikten sonra çocukla bırakıp gitmeye.
baya bedavaya getirmiş olurum herşeyi, aman ne güzel. "

Ay tamam git hemen evlen. Hatta adama kac. Sakin kacirma. Isi birakmaya gözün yok, kocam izin vermiyor iyi bahane olur. Ne haliniz varsa görün artik. Insan kendini bu kadar da yok saymamali. Ha ek olarak: esim her ev isinde ve cocuk bakiminda da yardim ediyor, beni de zerre kisitlamaz. Adam dedigin öyle olur.

O kadar küçük bir dünyası var ki ev işlerini ortak yapan eşler olabileceği ihtimali aklına gelmiyor. Ütopya sanıyor. Çevresinde ne gördüyse o, kadın ev işlerini yapar, bitti. Bizi de atıp tutuyoruz, ahkam kesiyoruz sanıyor. Yav ben hem çalışıp hem de ev işleri yaparken niye eşim sadece çalışıp eve gelince yatsın? Enayi mi yazıyor alnımda agsjahskjs.

Bence hiç kendimizi yormayalım konu sahibi kararını vermiş.olumsuz yönlerini göstereni de Allaha havale ediyor.ne de güzel yazmışsınız ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…