Evlilikte sevgi saygı heyecan herşey bitti

ppaattya

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
87
18
18
Merhabalar, aşırı bunalmış kimseye birşey anlayamadığım dönemdeyim. 5 yıllık evliligimde sevgi az birşey kaldı sanırım, bazen sevdiğimi hissediyorum çoğu zaman ise hep kavgalı vs olunduğu için suratına bakınca bile sinirlenip böyle ömür nasıl geçer diyorum. Kavga ediyoruz , uyumsuzluk var kavga esnasında saygısızlık diz boyunda.. adım belli olmuyor burda ama genede yaparken buraya bir utanıyorum resmen. Kısaca evlendigime çok pişman hissediyorum kendimi. Çevremde çiftlere bakıyorum imreniyorum. Eve geliyorum mutsuzum. Bir bakmişsiniz iyiyiz herşey iyi gibi geliyor ama ufacık birşeyden kavga çıkıp evde kaos çıkıyor. Yüzeysel anlattım biraz ama çok yoruldum

Sevginizin bittiğini düşünüyorsanız bir daha bunun geri gelmesi imkansız gibi bir şey maalesef. Kavgalar saygısızlık boyuna vardıysa da çözüm yok gibi.. çocuğunuz var mı? boşanmayı hiç düşündünüz mü?

Düşündüm boşanmayı ama istemiyorum boşanmak üzülüyorum. Böyle de olmuyor kavgalar artık ciddilesti, gerizekalı gerizekalı konuşuyorsun demesi bile beni deli ediyor.

Çevrenizdeki çiftlerle kendinizi mukayese etmeyin. Sizin yanınızda kavga edecek halleri yok, anlaşamasalar bile bunu toplum içinde belli etmezler. Kendi sorunlarınızı çözmek içinde destek almanızı öneririm.

Kavga sebeplerini bilmeden yorum yapmak çok zor. Çevrenizde bulunan çiftler ile asla kıyaslama yapmayın bu başlı başına mutsuzluk sebebi oluyor. Günümüzde dışarıdan bakınca herkes mükemmel eşleri ilişkileri hepsi mükemmel ama biraz yakınlaşınca öyle olmadıklarını görüyorsun. Kendi ilişkinizde saygıyı geri kazananazsaniz bir şeyleri duzeltmeniz zor olabilir, boşanmak istemiyorum demişsiniz bir çift terapistine gitmek ya da açık iletişim kurmayı deneyebilirsiniz belki çözüm olur

Düşündüm boşanmayı ama istemiyorum boşanmak üzülüyorum. Böyle de olmuyor kavgalar artık ciddilesti, gerizekalı gerizekalı konuşuyorsun demesi bile beni deli ediyor.
Mutsuz bir evliliğe devam etme konusunda ki motivasyon kaynağınızı nedir? Siz bu adamdan değil , evli olmanın verdiği konfor ve toplumdaki evli olma başarısını bırakmak istemiyor gibisiniz. En çok da hayatı karşı tarafa zehir etme isteği sezdim, hani boşanırsınız da Allah korusun adam başkasını bulur çok mutlu olur korkunuz var gibi.

Hayır seviyorum onu, sinirliyken kirginken sevgiden daha baskın kötü duygular hissediyorum yani sevgimin önüne geçiyor. Kavgalarda sık olduğu için bu aralar çok bunaldım. Çok severek evlendik biz. Ama bu evlilik benden bazı şeyleri götürdü, gururlu bir insandım, özgüvenim zedelendi. Kendime olan saygım ona olan saygım gitti. Toparlanır mi toparlanir bence eğer aramız kalıcı duzelirse. Unutuyoruz çünkü biraz birşeyler iyi gitmeye baslayinca birşey olmamış gibi gülüyoruz eğleniyoruz ta ki yeni kavga gelene kadar. Çok sık kavga ediyoruz artık ve bıktım diyorum ağzım dolu dolu. Şimdi ki aklımla asla evlenmezdim hem de hiç kimseyle evlenmezdim evlilik tam bir aptallık diyorum sinirleniyor ama o da aynı şeyi düşünüyor. O kadar kavga huzursuzluk akıl işi değil

Uyumsuz olduğunuzu yazmışsınız karakter çok zıt ise bı taraf değil iki tarafta mutlu olmaz edemezde.Bunu nişanlılık da yada sevgili iken farkettinizmi yani bı sekilde belli olur genelde.Simdi tartışma var kavga var arada bir yapılan var rutine binen kavgalar var .Kurtarmayı istemek yetmez unutmayın sizin biten hisleriniz esinizde bitiyor.,Niye kavga ana konu ne

Sorunların üstünü ört pas ederek mi devam ediyorsunuz çözülecek şeyler icin kalp kırmak bile yorar insanı emin olun konusuyormusunuz yani 5 sene az bir zaman degil ki sizin eşinize eşinizin size alışması lazımdı öfkeler dinince konusuyor musunuz

Allah yardımcın olsun

Keşke çift terapisi almayı deneseniz, eşiniz kabul eder mi bilmiyorum ama. Seviyorum diyorsanız bu yolu son çare olarak deneyin. Çocuk olursa acayip yazık olur çocuğa.

Aynısını düşündüm.Çoğu insan mutlu gözükmeye çalışıyor.Bunu dile getiren çok kişi de gördüm.Mutsuzum ama mutlu gözükmeye çalışıyorum.Hiçbir evlilik ve hiçkimse mükemmel değil.Kendi evliliğini başkasının evliliğiyle kıyaslamak mutsuzluk getirir.

Evliliği bir başarı öyküsü olarak gördüğünüz için evli kalmaya devam ettiğinizi düşünmüyorum .Zaten pişman olduğunuzu söylüyorsunuz.Böyle bir yorum haksızlık olmuş.Sizi çok iyi anlıyorum.Severek evlendim neden yuvamı yıkayım diye düşünüyorsunuz sanırım.Evliliğinizde de sürekli kavga olduğu için konfordan da bahsedilemez.Huzur yoksa konfor da yoktur.Çift terapistine gidin.Kavgalarınızın nedenini belirleyip bir çözüm yolu bulmaya çalışın.Rabbim kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…